Autor Subiect: Anevlopele de iarna obligatorii (RCA)  (Citit de 10510 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Nicu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 45
  • Gen: Bărbat
Re: Anevlopele de iarna obligatorii (RCA)
« Răspuns #30 : 30.Ian.2010, 11:17:53 a.m. »
Anvelopele de iarna nu patesc nimic daca ruleaza la 20 de grade, de ex. Iar in perioada de iarna minimele sunt sub 7 grade.
In cazul asta, de ce nu se echipeaza permanent masinile cu cauciucuri de iarna?

Faptul ca sunt utile iarna, este indiscutabil. Dar de aici pana la a-i obliga prin lege pe toti sa-si echipeze masinile cu cauciucuri de iarna de la data cutare pana la data cutare mie mi se pare prostie. Cauciucurile au comportamentul optim intre anumiti parametri, care nu tin cont de data din calendar.

Iarna, foarte multa lume aluneca si-si luxeaza gleznele. De ce nu o lege care sa-i oblige pe toti sa poarte iarna doar clapari? Sau sa poarte toti casca, sa nu fie raniti de turturii ce le cad in cap.

Pana la urma, tine mai mult de educatie si bun simt sa ai masina corect echipata, in functie de drum si conditiile atmosferice. Dar sa scoti o lege care sa-l oblige pe cetatean sa aiba bun simt, nu cred ca e normal.

In concluzie, sunt pentru folosirea anvelopelor de iarna cand conditiile o impun, insa nu sunt de acord sa fie obligatorii prin lege. Sau nu intre anumite date calendaristice.
Suzuki Swift 1.3 GS, 5 usi

Offline lucian107416

• Full Member
  • Mesaje postate: 107
« Răspuns #31 : 30.Ian.2010, 11:29:27 a.m. »
In cazul asta, de ce nu se echipeaza permanent masinile cu cauciucuri de iarna?
Pentru ca vara sunt si peste 60 de grade la nivelul asfaltului. Au rezistenta la inaintare mai mare etc.  Poate daca te-ai fi informat mai mult aspupra lor, restul mesajului tau ar fi fost scris diferit.
Faptul ca sunt utile iarna, este indiscutabil. Dar de aici pana la a-i obliga prin lege pe toti sa-si echipeze masinile cu cauciucuri de iarna de la data cutare pana la data cutare mie mi se pare prostie. Cauciucurile au comportamentul optim intre anumiti parametri, care nu tin cont de data din calendar.
Adica sus cauciucul, jos cauciucul, dupa cum indica termometrul ???  :D E vorba de o marja de valori, de fapt sezon, dupa cum le spune si numele!!
Iarna, foarte multa lume aluneca si-si luxeaza gleznele. De ce nu o lege care sa-i oblige pe toti sa poarte iarna doar clapari? Sau sa poarte toti casca, sa nu fie raniti de turturii ce le cad in cap.
Pana la urma, tine mai mult de educatie si bun simt sa ai masina corect echipata, in functie de drum si conditiile atmosferice. Dar sa scoti o lege care sa-l oblige pe cetatean sa aiba bun simt, nu cred ca e normal.
Hai sa fim rationali si sa lasam glumele la o parte. Societatea se guverneaza dupa legi, nu bun simt.
In concluzie, sunt pentru folosirea anvelopelor de iarna cand conditiile o impun, insa nu sunt de acord sa fie obligatorii prin lege. Sau nu intre anumite date calendaristice.
ai dreptul la opinia ta. In cazul asta, sper ca ai BUN SIMT.
« Ultima Modificare: 30.Ian.2010, 11:34:54 a.m. de lucian107416 »
Swift 1.5 GS

Offline miocrl

« Răspuns #32 : 30.Ian.2010, 01:31:37 p.m. »
in titlul topicului apare (RCA). nu imi doresc o lege care sa ne oblige. doar ca in cazul unui accident asiguratorul va spune ca vina e a soferului ca nu a avut cauciucuri de iarna. si asa incet incet o sa puna lumea cauciucuri de iarna. obligativitatea descrisa anterior cu date fixe e chiar o chestie ciudata mai ales in conditiile incalzirii globale :P

Offline lucian107416

• Full Member
« Răspuns #33 : 30.Ian.2010, 03:04:27 p.m. »
banuiesc ca nu esti de acord nici sa fii obligat prin lege sa porti centura... nici sa opresti la culoarea rosie a semaforului ... nici sa fii obligat sa-ti faci inspectie tehnica la masina.... etc. Recunosc insa ca e mai important sa nu te despagubeasca asiguratorul, dar nu cred ca o va putea face in absenta unei asemenea legi...
Swift 1.5 GS

Offline miocrl

« Răspuns #34 : 30.Ian.2010, 04:49:22 p.m. »
daca pe mine ma intrebai cu ce sunt de acord, ai mers cam departe.

se vor reglementa lucrurile astfel incat sa aibe si asiguratorul o baza legala sa nu despagubeasca soferii fara cauciucuri de iarna

si ma indoiesc ca in tarile vestice exista o lege de obligativitate asupra soferilor... doar ca exista bun simt si acesta e ajutat si de legea potrivita pe placul si dreptul asiguratorului

Offline Daniel42

« Răspuns #35 : 30.Ian.2010, 06:21:05 p.m. »
Salut . Parerea mea este ca necesitatea unor norme de obligare privind cauciucurile de iarna ar cam trebuii luata in calcul , deoarece patinatorii cu cauciucuri uzate de vara si nu numai , apar mai tot timpul pe la televizor la rubrica de accidente . Apoi bunul simt ar trebuii sa-si spuna cuvintul dar , vaiiiiiiiiiiiiii.....suntem in Romania . Nu o sa vedeti voi bun simt pe aici decit destul de rar . Si apoi intradevar s-ar impune o anume perioada a anului dupa cum se observa acum cred ca , 3 luni ar fii necesare , din decembrie pina la sfirsitul lui martie . Problema banilor pe care o invoca unii este smechereala de doi lei , atita timp cit supermarcheturile sunt pline de lume inseamna ca fonduri sunt destule . Bafta.  :good:
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline lucian107416

• Full Member
« Răspuns #36 : 30.Ian.2010, 06:30:44 p.m. »
si ma indoiesc ca in tarile vestice exista o lege de obligativitate asupra soferilor... doar ca exista bun simt si acesta e ajutat si de legea potrivita pe placul si dreptul asiguratorului
Exista. In Germania/Austria amenda ajunge la 800 euro.

Post Merge: 30.Ian.2010, 06:47:31 p.m.
daca pe mine ma intrebai cu ce sunt de acord, ai mers cam departe.
nu am facut-o cu rautate. Am "speculat" doar pentru a puncta ceva important, din punctul meu de vedere

Post Merge: 30.Ian.2010, 06:48:22 p.m.
se vor reglementa lucrurile astfel incat sa aibe si asiguratorul o baza legala sa nu despagubeasca soferii fara cauciucuri de iarna
Asta inseamna lege.  ;)
« Ultima Modificare: 30.Ian.2010, 06:49:10 p.m. de lucian107416 »
Swift 1.5 GS

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #37 : 30.Ian.2010, 11:47:21 p.m. »
@lucian107416, te rog incearca sa fii mai putin vehement in postari :) E posibil ca unii membrii sa se simta jigniti, pentru ca nu te cunosc personal si nu isi dau seama daca tonul tau este unul glumet sau nu. Merci :)
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline bogdanb

« Răspuns #38 : 31.Ian.2010, 01:39:59 a.m. »
Nu stiu de ce atata lume duce grija umplerii de bani a societatilor de "asigurare" (sic) in conditiile in care doar intr-un an au dublat RCA-ul, in conditiile in care daca apelezi la o reparatie pe CASCO trebuie sa platesti mai mult, sa nu mai vorbim de celebrul bonus-malus. Pare ca nu au destule idei sa stoarca de la noi tot mai multi bani?
Fiindca ei vor fi singurii beneficiari ai unei astfel de legi (ca pentru dealerii de anvelope vad doar o crestere infima a profitului).
« Ultima Modificare: 31.Ian.2010, 01:49:39 a.m. de bogdanb »
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline body

« Răspuns #39 : 31.Ian.2010, 08:38:33 a.m. »
@bogdanb Exact asta si vreau sa spun . Asigurarile tot o dau inainte cu maririle de pret , dar cand vine vorba de despagubiri , mai pas . Asta va fi inca un motiv ( total aiurea dupa parerea mea ) pentru a incerca sa ciupeasca pe ici pe colo . Referitor la cauciucurile de iarna , la sx4 mergand pe 4x4 nici macar un moment nu am simtit nevoia de cauciucuri de iarna si credeti-ma nu ati vrea sa vedeti pe unde am bagat masina in iarna asta ( cu jobul ) . La lancer unde nu am 4x4 am doua cauciucuri de iarna - care sunt montate iarna pe fata si vara pe spate si e ok . Dezavantaje - se cam tocesc ( si nu sunt proaste - sunt Fulda Montero ) si sunt cam zgomotoase la viteze mai mari .
Pe de alta parte eu masina nu o tin mai mult de 3-4 ani si nu-mi convine ca la fiecare sa-mi cumpar inca un set de jenti si cauciucuri pt iarna , in contextul in care de peste 10 ani nu a mai fost zapada ( exceptie anul asta ) . Referitor la franare pe carosabil uscat nu am constatat nici o diferenta cu cauciucurile de vara , iarna sau vara .
Tin iarna in fiecare masina lopata de zapada pliabila .
Seic de ploiesti cu Mitsu Outlander si nevasta cu Vitara