Autor Subiect: Anevlopele de iarna obligatorii (RCA)  (Citit de 10514 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Gen: Bărbat
  • Membru cu logan
Re: Anevlopele de iarna obligatorii (RCA)
« Răspuns #70 : 03.Feb.2010, 12:40:49 a.m. »
Intervin si eu cu o oarecare intarziere. Si eu am votat tot Nu. Nu sunt de acord cu obligativitatea anvelopelor de iarna, asa cum nu sunt de acord nici cu obligativitatea purtarii centurii. Am 2 anvelope de iarna pe masina, port centura tot timpul si le cer tuturor celor care se urca in fata la mine in masina sa poarte centura.

Imi place ca anvelopele de iarna pe fata si vara pe spate ii confera masinii un comportament usor supravirator. Stiu ca distanta de franare e mai mare cu vreo 10%, insa cred ca timpul de reactie al soferului e mult mai important in acest caz.

Pe de alta parte, prietena mea are gume de vara si nu cred ca e nimic rau in asta. Ea oricum umbla doar prin oras cu masina si cand e zapada pe strazi poate sa o lase acasa si sa mergem doar cu a mea. Poate imi explica si mie cineva de ce nu ar acoperi RCA-ul ei (sau al meu) un accident in care nu a oprit la un semafor pentru ca nu a fost atenta. Ce legatura are asta cu gumele de iarna?

Aderenta anvelopelor de vara nu e mult mai rea decat a gumelor de iarna pe asfalt uscat.

Mentionez ca stau in Brasov, unde iarna e iarna, nu ca in Bucuresti.
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline body

« Răspuns #71 : 03.Feb.2010, 08:28:16 a.m. »
Seicii au mai multe neveste ! =))
Daca citeai mai mult pe aici ai fi vazut ca eu circul cu SX4 si nevasta-mea cu Lancerul deci tocmai , am mai multa grija de ea !
Nu cred ca anvelopele de iarna sunt mai importante decat tractiunea integrala si o garda la sol mai ridicata , parerea mea , care este .
Exemplu - o anumita panta pe care cu foarte mare greutate am urcat-o cu Lancerul ( anvelope iarna ) si foarte usor am urcat-o cu SX4 ( anvelope vara ) .
PS Bat in lemn , dar de 20 de ani de cand am permisul nu am avut personal treaba cu nici o asigurare ( 0 accidente ) , si am ceva km circulati .
« Ultima Modificare: 03.Feb.2010, 08:30:00 a.m. de body »
Seic de ploiesti cu Mitsu Outlander si nevasta cu Vitara

Offline Leutz

« Răspuns #72 : 03.Feb.2010, 10:01:24 a.m. »
Deja intrevad ca discutia nu se va termina prea curand si nici prea firesc.

Intrucat deja s-a spus cam tot despre subiect, ba chiar si in plus, hai sa lasam topicul asa cum e si sa revenim la el la momentul cand vor apare informatii concrete cu si despre intentia legiuitorilor de a face ceva in acest sens.

Cu respect,
Leutz
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline Batranul

« Răspuns #73 : 03.Feb.2010, 01:24:22 p.m. »
Poate imi explica si mie cineva de ce nu ar acoperi RCA-ul ei (sau al meu) un accident in care nu a oprit la un semafor pentru ca nu a fost atenta. Ce legatura are asta cu gumele de iarna?

Aici o sa te lamuresc eu. Precizez iarasi ca am lucrat o vreme la o "ferma" de asigurari. Este mult mai usor de dovedit de catre asigurator ca faptul ca nu ai oprit la semafor se datoreaza faptului ca nu ai avut anvelope potrivite (este usor cuantificabil, asadar de argumentat) decat o sa iti fie tie sa dovedesti ca sotia era neatenta in momentul acela (ciu-ciu, subiectiv, necuantificabil).

Atat este de simplu.
fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline Stropinel

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 44
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #74 : 03.Dec.2010, 03:22:06 p.m. »
Ca tot vorbim de relatia cu asiguratorul cand nu ai gume potrivite si o patesti: Azi am vazut un SX4 pocnit urat intr-o intersectie din oras, parea a fi exact treaba cu poleiul si alunecatul. Deci, daca il avem coleg de forum pe suceveanul care are combinatia de litere PRO pe placutele de inmatriculare poate ne povesteste cum i-a fost cu politia si firma de asigurari. E un moment nasol si il compatimesc pe om, dar dupa ce trece totul poate ne luminam putin ascultandu-l.
De ce are veverita coada la spate? Pentru ca in fata sta ea...

Offline Laurentiu

« Răspuns #75 : 03.Dec.2010, 04:14:43 p.m. »
...poate ne povesteste cum i-a fost cu politia si firma de asigurari.
Daca nu s-a lasat accidentul cu victime, nu are treaba cu politia. Se rezolva treaba cu "amiabila".
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!