Autor Subiect: Achizitie Suzuki Swift Sport  (Citit de 5648 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline danjelzig

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
  • Gen: Bărbat
    • -
Achizitie Suzuki Swift Sport
« : 10.Mai.2018, 06:21:52 p.m. »

Salut tuturor,

Avand in vedere preturile destul de mari pentru motorina si benzina ( 5.7 respectiv 5.6 medie la cele mai cunoscute benzinarii ) ma intereseaza sa cumpar un Suzuki Swift Sport an 2006-2009, asadar motorul 1.6 aspirat 125 CP/92KW caruia sa ii atasez o instalatie GPL. M am interesat si este destul de ieftina - pana in 2.800 RON - cu rezervor toroidal interior  de pana la 57litri. Am avut pana acum numai diesel ( A3 TDI, Mazda 3 Diesel, Focus 3 Diesel ) si pana la un punct a fost ok ( cand alimentai cu 4.4-4.6 ron, pana in 5 ron oricum ) dar acum as vrea sa incerc si benzina ( un motor cat mai simplu, fara turbo, ca sa evit problemele ) + gpl. M am gandit la Swift Sport pentru ca mi a placut dintotdeauna cum arata si pentru ca, asa cum se stie foarte bine...Japonia + Benzina = WIN.

Intrebarile ar fi urmatoarele :
- Este o masina ok ( ca fiabilitate ) SSS? Principale probleme pe care ar trebui sa le am in vedere? Anumiti ani de fabricatie pe care ar trebui sa ii evit?
- Etajarea cutiei este decenta pentru  DN-uri ( cam cate rot/min sunt la 80 sau 100 km/h in treapta a Va? Am citit tot pe forum ca ar sta undeva la 3.000 rot / min la 90-100. Stiu ca benzina functioneaza astfel, dar cum se traduce asta concret : zgomot mare in cabina, deranjant?
- Are cineva aceasta masina cu GPL montat ( e cam ciudat sa montezi GPL pe o masina oarecum sport, dar mie mi se pare combinatia perfecta pentru putina performanta dar si super economie. Tinand cont ca fac undeva la 20.000+ de km / an si cam de 2-3 ori pe saptamana Ploiesti - Bucuresti, cred ca o sa imi amortizez rapid investitia si apoi sa merg pe plus...  )
- Vinde cineva de pe forum un Swift Sport genrratia asta?

Scuze daca mai exista subiecte similare, am gasit doar threaduri destul de vagi, si pt alte modele.

Mersi anticipat pentru ajutor. :)

• -

Offline shpeedy

Re: Achizitie Suzuki Swift Sport
« Răspuns #1 : 10.Mai.2018, 07:14:49 p.m. »
O chestie nu inteleg - daca Japonia+Benzina=WIN, de ce ai trece masina pe GPL?!

In rest, raspunsuri la intrebarile tale gasesti identificand putinele jurnale de bord de SSS-uri sau de GPL pe SX4 Classic (cel mai apropiat de generatia de SSS in scop).

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline danjelzig

• Newbie
  • *
    • -
« Răspuns #2 : 10.Mai.2018, 07:24:11 p.m. »
shpeedy, mersi pentru raspuns. Prin Japonia + Benzina = WIN ma refeream la faptul ca japonezii chiar stiu sa faca motoare pe benzina, fiabile. Nu ma refeream neaparat la feelingul la sofat. GPL pentru economie. :)

O sa verific indeaproape si jurnalele indicate. Mersi!
  • -

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14830
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #3 : 10.Mai.2018, 07:48:55 p.m. »
Ma bag si eu in discutie, chiar daca n-am SSS, nici GPL, ci doar o opinie.
Zice-se ca la Radio Erevan s-a pus intrebarea: Se poate construi comunismul in Elvetia? Raspuns: se poate, dar e pacat!
Daca vrei SSS, economia este in planul doi. Parerea mea...
« Ultima Modificare: 11.Mai.2018, 06:37:59 a.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline danjelzig

• Newbie
  • *
    • -
« Răspuns #4 : 10.Mai.2018, 07:55:20 p.m. »
gabineg :)), inteleg ironia. Tinand cont ca instalatiile de GPL de azi sunt destul de performante si pot fi configurate sa nu "fure" mult din putere, cred ca merita compromisul : o masina usoara, cu putere decenta si consum mic. Nu stiu cum de nu s a mai gandit nimeni la asta pana acum :)) ( glumesc evident ).
  • -

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14830
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #5 : 10.Mai.2018, 08:07:38 p.m. »
Dragul meu, n-am fost ironic. Vrei putere si "zvac" de la SSS, lasa-l pe benzina. Vrei economie, ia-ti o "taraboata", chiar daca si eu am una ca asta. Astept sa-ti raspunda maestrii SSS:  Dan, Don si ff. Sunt curios ce parere au dumnealor.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: Don Napoleon

Offline jupanul1

« Răspuns #6 : 10.Mai.2018, 09:27:47 p.m. »
Scuze că mă bag oarecum adiacent discuției.... autoturismul dorit de tine are ca scop transportul de persoane/marfă (business, adică, să produci cu el) sau doar utilizare în interes personal?
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline danjelzig

• Newbie
  • *
    • -
« Răspuns #7 : 10.Mai.2018, 09:45:25 p.m. »
Salut, jupanul1. O sa utilizez eu masina, interes personal. Oras in majoritatea timpului.
  • -

Offline ccris

« Răspuns #8 : 10.Mai.2018, 09:47:00 p.m. »
Nici eu n-am SSS dar cu GPL pe ea nu cred ca va mai fi nici asa usoara, nici asa fiabila...

Offline danjelzig

• Newbie
  • *
    • -
« Răspuns #9 : 10.Mai.2018, 09:52:27 p.m. »
ccris, la fel de usoara nu va mai fi cu siguranta. De asemenea, se pierd si cativa kw deci clar performanta nu va mai fi aceeasi. Dar mizez pe faptul ca, plecand de la o putere ok ( 125 ) o sa fie decenta chiar si dupa ce montez gaz.
Despre fiabilitate benzina + gpl, cred ca sunt doar mituri. Am un prieten cu Polo 1.2, gpl montat la 170.000, acum are 230.000, nicio problema in conditiile in care si revizia instalatiei de gaz s a efectuat la timp. Ca sa nu mai mentionam atatea Dacii Logan pe taxi...
  • -