Autor Subiect: Achizitie Suzuki Swift Sport  (Citit de 5651 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline mza31s

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
    • nu
Re: Achizitie Suzuki Swift Sport
« Răspuns #20 : 23.Mai.2018, 12:20:30 a.m. »
Am scris un raspuns de citeva sute de cuvinte si idiotenia asta de forum l-a pierdut. Pentru ce e nevoie de o functie de relogare? Ce e atit de sensibil pe forumul asta ca sa impuna securitate ca la o banca? Scriu mai mult de o ora o descriere si in schimb primesc un ecran de logout cind sa postez...

Nu mai am vreme, asa ca pe scurt:

- Proprietar din 2012 de SSS prima generatie (ultimele modele dinainte de schimbare)
- E fiabila
- NU RECOMAND pentru conversie GPL.
- Tine la autostrada dar nu pentru asta e facuta.
- Nici in oras nu e in mediul ei. Mediul ei e nationala, circuitul, raliul amator.
- Pentru ce vrei tu recomand calduros un Swift normal. Cu un Sport platesti in plus pentru o masina mai incomoda si mai putin practica in oras.

Scrisesem si explicatii detaliate, dar mi le-a facut pierdute serverul. Asta e. Bafta. (multumeste administratorilor si sistemului "bine" gindit) Bravo patratel admin!

• da

Offline shpeedy

« Răspuns #21 : 23.Mai.2018, 06:11:55 a.m. »
@mza31s: spune-mi, rogu-te - in momentul in care te-ai logat, ai selectat din meniul de langa introducerea credentialelor selectia "pentru totdeauna"? Sau ai lasat selectia default (care parca e de o ora)?

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
« Ultima Modificare: 23.Mai.2018, 06:43:37 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline Leutz

« Răspuns #22 : 23.Mai.2018, 06:12:44 a.m. »
Multumim pentru informatiile referitoare la Swift.

Off topic:
Referitor la login, ai cateva optiuni pentru durata logarii. Daca ai ales 60 de minute (optiunea default) si ai stat mai mult, atunci nu e o surpriza ca ai gasit ecranul de login din nou.
Ca sa eviti situatiile de genul asta alegi logare permananta (n.r. optiunea "pentru totdeauna"). Asta iti va permite sa deschizi/inchizi forumul ori de cate ori vrei fara sa mai fie nevoie de logari. In consecinta, nici nu se va mai cere relogare dupa un anumit timp.

• SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline mza31s

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
    • nu
« Răspuns #23 : 23.Mai.2018, 08:27:42 a.m. »
In momentul in care m-am logat n-am bifat nimic. Am facut un cont special sa ii raspund omului, si indata ce a fost activ, am inceput sa scriu.
Daca e sa fie asa securizat, macar faceti by default o ora de inactivitate, nu o ora pur si simplu. Am fost foarte activ pe paginile de aici in timp ce scriam. De fapt corectasem doua-trei lucruri dupa previzualizare si textul a disparut exact cind sa-l public.
Tot nu vad rostul unei astfel de setari. In orice caz nu asa stricta. Citi utilizatori mai viziteaza de pe calculatoare publice?
... Si CAPTCHA dublu/triplu la inregistrare?? E bine sa faci treaba temeinic, dar chiar asa?
  • da

Offline ff_2004_06

« Răspuns #24 : 26.Mai.2018, 10:35:25 p.m. »
Abia acum am vazut topicul asta, nu stiu cum de mi-a scapat. :D

Parerea mea este ca nu e o masina careia sa i se potriveasca GPL, nu e facuta deloc pentru economie si chiar daca iti ia putin din performanta si/sau placerea condusului, nu merita.
Mie in regim de oras la condus foarte sportiv imi ia 11.5-12 %.

In plus:
- ti-ar ocupa minim 70-80% din portbagaj o butelie dintr-aia mare
- spunea cineva ca e prea aproape de sofer, eu zic ca in caz de accident in care te loveste cineva in spate tare, e risc mare - pentru mine asta e un motiv suficient sa nu ii pun butelie in portbagaj
  • Suzuki Swift Sport 2008 - vandut in 2019

Offline Don Napoleon

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 461
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki Swift Sport 2007 aka Red FURY
    • Bucuresti
« Răspuns #25 : 26.Mai.2018, 11:54:54 p.m. »
Mersi FF pentru confirmare  :baston:

In cazul SSS, butelia de GPL va fi în spatele banchetei, dar este mult prea aproape de sofer, părere personală.

Abia acum am vazut topicul asta, nu stiu cum de mi-a scapat. :D

Parerea mea este ca nu e o masina careia sa i se potriveasca GPL, nu e facuta deloc pentru economie si chiar daca iti ia putin din performanta si/sau placerea condusului, nu merita.
Mie in regim de oras la condus foarte sportiv imi ia 11.5-12 %.

In plus:
- ti-ar ocupa minim 70-80% din portbagaj o butelie dintr-aia mare
- spunea cineva ca e prea aproape de sofer, eu zic ca in caz de accident in care te loveste cineva in spate tare, e risc mare - pentru mine asta e un motiv suficient sa nu ii pun butelie in portbagaj

Offline danjelzig

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
    • -
« Răspuns #26 : 24.Iul.2018, 09:11:43 a.m. »
Salutare si scuze ca n-am mai revenit cu niciun semn, o perioada foarte aglomerata si nici nu am mai avut timp sa ma ocup de subiect. Tinand cont ca la SSS butelia s ar putea monta doar in portbagaj ( masina neavand oala pt roata de rezerva unde ar veni in mod normal rezervorul toroiodal ), am pus "operatiunea" pe hold cel putin si am inceput cautarile pentru 1.3 sau 1.5 benzina. Acum nu stiu daca e chiar asa mare diferenta intre ele im ceea ce priveste comportamentul lor, performanta samd. Mi-as dori ( daca mai exista amabilitate :) ) proprietarii acestor motoare sa mi dea cateva detalii despre fiabilitate la modul general, chestiile pe care ar trebui sa le am in vedere ( as vrea sa merg sa vad cateva ) , daca masina consuma ulei ( daca da, oarecum normal pt benzina, in ce cantitati ) etc. De asemenea, daca cineva de pe forum vrea sa instraineze masina, let me know :)
  • -

Offline shpeedy

« Răspuns #27 : 24.Iul.2018, 09:53:48 a.m. »
Despre Swift-ul in posesie motor 1.3 92cp MY2007 pot spune ca e fasnet in oras si merge OK si la drum lung. E scurta si te descurci cu ea foarte usor. Exista o oferta suficiente de piese after-market pentru a-l face mai sportiv (daca asta se doreste).

Ca probleme:
- sensibil la benzina proasta - da semne ca nu-i convine prin eroare P0420 si, daca se tot baga benzina proasta, pica sonda lambda de dupa catalizator;
- ii place sa fie turat - in caz contrar, in timp se infunda catalizatorul -> eroare P0420 -> sonda lambda;
- punct sensibil: cutia de viteze - cam cedeaza rulmentii din interior (avem si aici pe forum cateva cazuri); i-am schimbat si rulmentii (exista kit cu toti rulmentii pe ebay), si ambreiajul (asta n-a cedat, dar speram sa scap mai ieftin fata de schimbarea rulmentilor facuta ulterior) - acum e ok.

Detalii mai gasesti in jurnalul meu de bord, incepand cu luna Mai-2014 (cand a intrat in posesia noastra). In primavara anului urmator estimam s-o dam.

Offline danjelzig

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
    • -
« Răspuns #28 : 02.Aug.2018, 08:43:20 a.m. »
shpeedy, mersi frumos pentru detalii. Prin benzina proasta ce se intelege? Eu alimentez numai combustibili standard dar nu mai jos de Petrom. Bag doar Petrom, OMV sau MOL. Am bagat o perioada lunga doar Rompetrol ( nu parteneri ) pana am avut 2 situatii mai neplacute. Swiftul 1.3/1.5 ar fi multumit cu Petrom standard spre exemplu? Cam care a fost, daca iti amintesti, costul inlocuirii rulmentilor? 10x
  • -

Offline shpeedy

« Răspuns #29 : 02.Aug.2018, 09:13:02 a.m. »
Nu mai stiu cat a fost kit-ul complet de rulmenti (se gaseste pe eBay), iar costurile cu manopera si alte piese necesare s-ar putea sa fie mai mari pentru ca... Autonet.

Cu privire la benzina, cele enumerate ar fi ok pentru Swift...