0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
E de ajuns sa fie putina pilitura, astfel ca debitul de ulei ce va trece prin filtru sa se reduca.
Citat din: NicNic din 04.Aug.2026, 06:09:36 p.m.E de ajuns sa fie putina pilitura, astfel ca debitul de ulei ce va trece prin filtru sa se reduca.Revin pentru ultima oara asupra acestui subiect. Avind montat magnet(i) pe peretii filtrului, pilitura va fi atrasa spre acestia neluind contact cu filtrul propriu-zis (hirtia de filtru). Filtrul propriu-zis este la o oarecare distanta de carcasa filtrului asa ca uleiu va trece nestingherit neschimbindu-si debitul in circuitul de ungere printre hirtie si perete. Beneficiul magnetului este ca va mentine ''legata'' pilitura de carcasa filtrului pina la inlocuirea lui si nu va lasa ca aceasta sa ''umble'' prin toate canalele de ungere.Eu zic ca este un factor de protectie in plus al motorului chiar daca busonul de golire al baii de ulei este dotat cu magnet.
daca motorul produce puilitura poti pune magneti si pe pistoane. motorul e terminat.
Recunosc ca am gresit cand am spus ca s-ar bloca filtrul cu magneti, de la pilitura stransa. Fiindca oricum pilitura ramane in filtru, cu sau fara magneti.