Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE
»
Suzuki SWIFT
»
Probleme tehnice SWIFT
(Moderator:
shpeedy
) »
Biela facuta tandari, motor distrus!!!
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini:
1
2
3
[
4
]
5
6
Mergi Jos
Autor
Subiect: Biela facuta tandari, motor distrus!!! (Citit de 10447 ori)
0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
robertissimo
Newbie
Mesaje postate: 40
Bucuresti
Re: Biela facuta tandari, motor distrus!!!
«
Răspuns #30 :
25.Mai.2017, 04:20:22 p.m. »
Multumesc Jupane!
Voi pune poze si cu motorul montat pe masina, desi toate motoarele arata la fel
nu ar fi ceva special. Tot ce vezi in poze, evident, a fost aruncat pentru ca nu aveam ce sa mai salvez din interior.
PS Poate la un moment dat pun poze cu placutele de frana de pe spate care nu au fost schimbate niciodata, desi la fiecare revizie la reprezentanta am cerut curatarea si verificarea franelor. Si tot de fiecare data mi se spunea ca au fost curatate si nu trebuie schimbate ca sunt foarte ok
Cu drag!
memorat
Suzuki Swift Sport
NicNic
Hero Member
Mesaje postate: 6828
Gen:
«
Răspuns #31 :
25.Mai.2017, 04:42:26 p.m. »
Felicitari pentru reusita,
@robertissimo
!
Inteleg ca ai luat motor SH. Ai mai multe date despre el: an, rulaj, etc.?
Apoi, dupa ce te vei obisnui cu el, poate ne faci si o comparatie intre motoare.
memorat
ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!
robertissimo
Newbie
Bucuresti
«
Răspuns #32 :
25.Mai.2017, 05:04:59 p.m. »
Salut NicNic!
Motorul este SH, l-am gasit pe o masina pe care proprietarul o cumparase pentru a o reface. Cum costurile erau prea mari, a decis sa o dezmembreze si sa recupereze banii investiti.
Motorul cumparat are 110.000 km, al meu avea 82.000. Ambele motoare sunt din 2008. La transplant au fost folosite cele mai bune accesorii de pe ambele motoare, chiar daca efortul de a demonta/testa fiecare element in parte a fost mare.
Eu vad masina abia in week-end, dar prietenul care a coordonat intreaga operatiune (si care cunoaste bine masina) şi care o şi testeaza de o saptamana mi-a spus ca merge perfect, mult mai bine decat inainte
Revin cu detalii dupa ce merg si eu cu ea.
memorat
Suzuki Swift Sport
Lerua07
Hero Member
Mesaje postate: 1583
Gen:
Carpe diem !
Targoviste
«
Răspuns #33 :
25.Mai.2017, 05:36:13 p.m. »
Si pana la urma care a fost concluzia (cauza) mecanicilor ptr patania ta la motor ?
memorat
Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !
robertissimo
Newbie
Bucuresti
«
Răspuns #34 :
25.Mai.2017, 05:49:28 p.m. »
Salut Lerua07!
Mecanicii care au analizat cazul au conchis ca există un cumul nefericit de factori:
- la reprezentanţe (două la număr) în ultimii doi ani s-a folosit un ulei neconform pentru acest motor. Adica, daca in cartea maşinii japonezii au scris ca trebuie pus ulei 5w30 sau 10w40, nu trebuia folosit ulei 0w20, respectiv 0w30.
- uleiul 0w20 nu a putut asigura lubrifierea optimă a unui motor de turaţie utilizat şi la 5.500 turaţii/minut. Adica, uleiul este prea subtire iar la aceste turaţii de peste 5.500 la mers pe autostrada, deci o durata mai indelungata, devine mult prea subtire pentru a asigura o ungere optima. Eu nici nu vreau sa ma gandesc ca poate la service nu s-a folosit ulei nou sau ca nu s-a scos tot uleiul ci s-a recurs doar la inlocuire partiala.
- ungerea neunitara/necorespunzătoare a motorului in timp a dus la depuneri pe pompa de ulei, care la randul sau nu a mai functionat cum trebuie.
- o ungere defectuoasa a motorului, coroborata cu un ulei neconform plus o pompa afectata par sa fi compus reţeta perfecta pentru dezastru. Nu a fost ceva brusc, ci o reacţie în lanţ care a fost alimentata în timp.
Cum am mai spus, nimic nu este exclus, dar până acum aceasta este concluzia mecanicilor care au vazut si analizat motorul.
memorat
Suzuki Swift Sport
The following users thanked this post:
toma
,
Lerua07
Lerua07
Hero Member
Mesaje postate: 1583
Gen:
Carpe diem !
Targoviste
«
Răspuns #35 :
25.Mai.2017, 05:56:47 p.m. »
O concluzie este clara.... uleiul TREBUIE sa fie conform celui indicat de producator !
memorat
Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !
migabi
Hero Member
Mesaje postate: 718
Gen:
«
Răspuns #36 :
25.Mai.2017, 07:40:32 p.m. »
Buna Robert!
Ma bucur sa aud ca ai reusit sa rezolvi cumva cu motorul si ca masina merge bine chiar daca zici ca e inca in teste.
Nu cred ca 0w30 / 5w30 sau chiar si "uleiul de vara vesnica" 10w30 ar avea vreun impact dar din scurta mea experienta de pana acum 0w20 e cam la limita (vascozitate/hths) conform mai multor manuale de sx4 cu m16a.
Fie se schimba mai des ca sa se evite subtierea lui in timp, fie trebuie folosit uleiul cu valorile cele mai mari la vascozitatea/hths. Ca nota de subsol, Mobil1 0w20 esp mi s-a parut cel mai buna pana acum iar Motul eco lite 0w20 cel mai prost dupa zgomotul motorului.
Later: daca suspectezi uleiul, poti sa trimiti la analize niste monstre (daca mai ai pe undeva).
memorat
SX4 SE m16a awd 2011
robertissimo
Newbie
Bucuresti
«
Răspuns #37 :
25.Mai.2017, 08:10:51 p.m. »
Multumesc pentru raspuns migabi!
Ideea este ca nu am inteles pe moment ce s-a intamplat cu motorul si nici nu intentionam sa trimit masina pachet pentru o expertizare. Interesat exclusiv de repararea masinii am cautat un alt motor chiar a doua zi dupa ce s-a uitat la motor cineva care se pricepe. Am gasit singurul motor disponibil pe piata (un mare noroc, recunosc) si am inceput toate demersurile pentru inlocuire. Pe masura ce mecanicii au inceput sa desfaca masina si sa ia totul la mana, inclusiv foile de la revizii si cartea masinii, s-a conturat si ideea exprimata deja.
Totul a fost pentru propria mea curiozitate, nu sa caut vinovati. Experientele anterioare (nefericite) ma fac insa sa nu acord nicio circumstanta atenuanta celor de la service-urile de reprezentanta. Nu mai conteaza acum. Daca tot am bagat 7.000 de lei, mai bag cat este nevoie ca sa fie totul asa cum imi doresc. Eu stiu ca masina merita
memorat
Suzuki Swift Sport
shpeedy
Moderator
Hero Member
Mesaje postate: 11865
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #38 :
25.Mai.2017, 08:12:41 p.m. »
@robertissimo
: ti-am trimis un mesaj privat. Thx!
memorat
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci
robertissimo
Newbie
Bucuresti
«
Răspuns #39 :
25.Mai.2017, 08:35:54 p.m. »
Salut shpeedy!
Ti-am raspuns, sper sa vezi mesajul. Multumesc!
memorat
Suzuki Swift Sport
The following users thanked this post:
shpeedy
Tipărire
Pagini:
1
2
3
[
4
]