Autor Subiect: Probleme noxe EURO 4  (Citit de 12955 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline fmfmfmfm

Re: Probleme noxe EURO 4
« Răspuns #40 : 23.Feb.2016, 10:47:55 p.m. »
E plauzibilă varianta cu golirea intenționată a catalizatorului. Să vedem cât ține acesta universal, pentru că mi se pare prea mare diferența de preț față de cele originale și after-market. La 300 lei îl poți schimba din 2 în 2 ani dacă se strică.
Am înțeles că era o problemă de filete - nu am fost de față la montaj, dar o să mă uit dedesubt, eventual fac și niște fotografii și le pun pe forum.
  • jimny

Offline ocoleanui

« Răspuns #41 : 24.Feb.2016, 10:09:53 a.m. »
300 lei catalizatorul ????
Pai unul nou este de 10 -15 ori mai scump !!!
Si spui ca au iesit ok noxele ...Incredibila diferenta . :-O
  • S Cross motor 1,0 an 2018+Swift motor 1,2 an 2021

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #42 : 24.Feb.2016, 10:48:14 a.m. »
Este adevarat. Achizitie probata in familie.
Go Terios!!!:)

Offline Laurentiu

« Răspuns #43 : 24.Feb.2016, 11:21:04 a.m. »
ulei proaspăt (<200km), are culoare bună, nu miroase a benzină, filtru de aer nou, fără martori în bord aprinși.
In afara de filtru si ulei, nu ai mai inlocuit nimic intre respingerea de la RAR si urmatoarea inspectie oficiala? Nu cred ca totul se datoreaza catalizatorului.

Au mai fost si altii care au facut ITP-ul fara catalizatoare sau cu ele goale si nu au avut astfel de probleme.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline unde

« Răspuns #44 : 24.Feb.2016, 12:41:31 p.m. »
300 lei catalizatorul ????
Pai unul nou este de 10 -15 ori mai scump !!!
Si spui ca au iesit ok noxele ...Incredibila diferenta . :-O

La reprezentanta  ;)
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline fmfmfmfm

« Răspuns #45 : 24.Feb.2016, 10:15:06 p.m. »
In afara de filtru si ulei, nu ai mai inlocuit nimic intre respingerea de la RAR si urmatoarea inspectie oficiala? Nu cred ca totul se datoreaza catalizatorului.

Au mai fost si altii care au facut ITP-ul fara catalizatoare sau cu ele goale si nu au avut astfel de probleme.
Ba da, era doar de la catalizator - practic tot fumul ieșea pe direct în toba finală, care nu are treabă cu transformările pe care le face un catalizator. Toate consumabilele erau schimbate anterior primei vizite la RAR. Totuși vorbim de EURO 4 care e destul de restrictiv. Cu catalizatorul gol, nu cred că poți trece peste limitele impuse de EURO 4, poate EURO 2 sau non EURO. Asta dacă testul se face pe bune. Iar eu chiar l-am făcut pe bune, nu sunt adeptul altor modalități. N-am văzut raportul de la RAR, dar la stația ITP era aproape de zero indicatorul pentru care am fost respins. La eșapament nu se mai vede nici un fel de fum și mirosul e mai "limpede". În weekend, dacă e frumos afară o să produc niște poze de dedesubt.
  • jimny