Autor Subiect: Probleme noxe EURO 4  (Citit de 12951 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline fmfmfmfm

Re: Probleme noxe EURO 4
« Răspuns #10 : 16.Feb.2016, 08:36:24 a.m. »
Înainte de orice altceva o să merg la un tester la dealer Suzuki să vedem ce zice privitor la amestec, senzori etc. și după aceea văd ce nu e în regulă și unde se poate acționa. Mai ales că am studiat bine zona de la galeria de evacuare și se pare că mai există un catalizator mic chiar acolo. Deci înseamnă că are 2 catalizatoare și mă gândesc că totuși să fie ambele terminate atât de rău, parcă dă cu virgulă.
  • jimny

Offline fmfmfmfm

« Răspuns #11 : 16.Feb.2016, 10:10:54 a.m. »
Mă simt cam aiurea. Am fost la un dealer Suzuki care are și service și mi-a spus că nu are softul pentru modelul acesta pentru că e prea nou (!). Părerea lor este că dacă nu se aprind martori în bord, înseamnă că senzorii sunt ok, bănuiala fiind tot catalizatorul, care dacă se strică nu este semnalat de nici un martor/senzor. Constatarea stării catalizatorului se face doar prin demontare. În materie de reglaje, mi-au spus că nu ai ce să reglezi pentru că totul este în ECU, iar dacă filtrele și uleiul sunt schimbate....
Referitor la faptul că ar avea sau nu 2 catalizatoare, gușa aia de la galerie nu ar fi catalizator, ci un soi de tobă (de mijloc). Recunosc că după vizita asta la service m-am întors cu cunoștințe mai puține decât atunci când m-am dus, fiind într-o ceață totală.
  • jimny

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #12 : 16.Feb.2016, 11:52:48 a.m. »
Daca nu vrei sa poluezi topicul,  poate reiei tema aici, sa ne spui si noua care service Suzuki nu are softul de pe tester la zi.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline ocoleanui

« Răspuns #13 : 16.Feb.2016, 11:55:48 a.m. »
Uite ce te sfatuiesc eu .
Mergi la 2 statii ITP diferite .Si fa testul la  noxe .Sa iti dea fluturas cu valorile noxelor si sa iti interpreteze valorile .
La euro 4 noxele alea de spui tu ,trebuie sa fie 0.3 (0.15) este din fabrica de exemplu ,dar astea variaza de la motor la motor ) Cred ca asta este CO sau CO2 ,care a iesit mare la tine .

In fine nu le stapanesc nici eu asa bine (ca sunt CO CO2 hidrocarburi ,,NOx etc ) .
Dar eu asa  a si face inainte de orice reparatie .
Pretul la un test de noxe nu poate fi mai mare de 30- 40 lei .(Un ITp este 100 )

ps.Cele mai importante chestii la acest test este o benzina buna , bujii cat mai bune , ulei bun si motorul cald la 90 grd sa fie  . Inainte de test forja prin oras , treapta 3 a cativa km .

Sa nu uiti de fluturasii de la noxe cu valorile de pe ele .
Bafta .
  • S Cross motor 1,0 an 2018+Swift motor 1,2 an 2021

Offline Laurentiu

« Răspuns #14 : 16.Feb.2016, 12:41:16 p.m. »
Mergi la 2 statii ITP diferite .Si fa testul la  noxe .
Acelasi sfat i l-am dat si eu insa ...

In primul rind trebuie sa te asiguri ca defectul e "real" si apoi sa cauti solutii de remediere. De unde stii ca cel de la RAR nu a dorit decit sa te jumuleasca de o "prima"?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline fmfmfmfm

« Răspuns #15 : 16.Feb.2016, 05:44:31 p.m. »
Am fost și la o stație ITP și noxele ies peste limita admisă, nu chiar ca la RAR, dar tot foarte mari. Apropo de bilețelul de la RAR, la temperatura uleiului este tipărit 21 grade C.
  • jimny

Offline Laurentiu

« Răspuns #16 : 16.Feb.2016, 06:28:25 p.m. »
Am fost și la o stație ITP și noxele ies peste limita admisă...
O masuratoare a compresiei pe fiecare cilindru poate ar dezlega problema. Cere parerea unui mecanic adevarat (mai trecut prin mecanica).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline BXXENL

« Răspuns #17 : 16.Feb.2016, 06:38:29 p.m. »
Daca ai termostatul blocat pe deschis si motorul nu atinge ~85C merge cu amestec imbogatit de benzina, deci noxe mai mari. Daca ai racitor de ulei are si el termostatul lui? Sau poate senzorul temperatura ulei e bulit? Arata si altceva decat 21?

Poti pune 1L de diluant in rezervorul plin si sa dai o tura mai lunga daca ai vreun drum in afara orasului si suspectezi catalizatorul ca ar fi stricat, desi asta ar fi semnalizat de sonde siguur! P0420 Efficiency below treshold se declanseaza de la 90 sau 95%!!

Poti injecta apa atomizata in admisie pt a curata cu abur depunerile de carbon de pe piston, poti incerca si un aditiv pt combustibil ca sa mai cureti si injectoarele si spatele supapelor...

Ti-ar fi prins bine si niste benzina de vara, dar daca mai alimentezi sa pui din cea cu cifra octanica mare, sigur are mai mult etanol in ea si iti saraceste un pic amestecul mai ales cand e inca rece motorul sau pt orice alt motiv merge in bucla deschisa nu in closed loop pe baza feedback-ului de la sonde.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Laurentiu

« Răspuns #18 : 16.Feb.2016, 06:44:53 p.m. »
Sau poate senzorul temperatura ulei e bulit?  Arata si altceva decat 21?
21 de grade ii arata pe sonda introdusa in locul jojei.
  • Suzuki SX4

Offline fmfmfmfm

« Răspuns #19 : 16.Feb.2016, 06:51:12 p.m. »
Îmi e greu să cred că avea 21 grade real. Doar venisem cu ea, 21 e infim pentru un motor care a parcurs 50km înainte. La ITP indica pe ecran temperatură motor 82 grade C. Termostatul nu cred că e blocat pentru că indicatorul de apă urcă destul de repede.
  • jimny