Autor Subiect: Probleme noxe EURO 4  (Citit de 12953 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline fmfmfmfm

Re: Probleme noxe EURO 4
« Răspuns #20 : 16.Feb.2016, 07:51:46 p.m. »
Mă tem că cele 21 grade reprezentau temperatura din hală! Cred că senzorul acela nu a fost băgat nicăieri.
  • jimny

Offline Leutz

« Răspuns #21 : 17.Feb.2016, 01:48:25 a.m. »
Ieri ascultam la radio si ziceau c-au fost fost 23 de grade in partea de sud, Constanta, Bucuresti ... etc. Poate au inregistrat cu termometrul de pe peretele exterior al halei  :-)).
Buni meseriasi  :good:. Mergi inapoi la ei cand o sa fie 80 de grade afara ... si clar, iti ies noxele bine  :D.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline ocoleanui

« Răspuns #22 : 17.Feb.2016, 09:49:06 a.m. »
Poti scana biletelul de la itp ?? sau sa scrii aici ce date apar pe el ??
CO./..CO2..Nox...Hidrocarburile etc ...

• S Cross motor 1,0 an 2018+Swift motor 1,2 an 2021

Offline ocoleanui

« Răspuns #23 : 17.Feb.2016, 10:30:03 a.m. »
Uite mai jos interpretarea catorva parametrii de la noxe :

CO2 indica si eficienta arderii ,o valoare buna trebuie sa fie peste aprox. 13%. Daca aceasta valoare este sub aprox 13 % asta inseamna ca sistemul de esapament este neetans. De fapt in acest caz creste si valoarea O2.

HC-ul , continutul de hidrocarburi in gazele de esapament ar fi ceva probleme pentru masinile care circula preponderent in oras , ea trebuie sa fie sub 100 ppm si se masoara  in turatie .

O2, indica cum functioneaza catalizatorul dar si daca sunt neetanseitati pe esapament.

CO corectat este relativ, depinde ce norma are motorul, dar daca este euro 4 atunci valoarea lui ar trebui sa fie sub 0,2.

Lambda  f bun ca valoare apropiata de 1,000 +/- 0,030.

Iar in privinta temp uleiului este intradevar mica, temperatura lui este apropiata de cea a apei 60 , 65 grade .

Pentru a avea o imagine corecta asupra motorului este importanta si o masuratoare la turatia de mers in gol incet - adica la relanti.
Deci se fac 2 masuratori : masuratoare la relanti + masuratoare la anumite turatii 4000 rpm de expl.

Offline fmfmfmfm

« Răspuns #24 : 17.Feb.2016, 09:50:21 p.m. »
Parametrii în turație (2700) ar fi:
- HC 60 ppm = înțeleg că este ok
- CO2 13.56% = ok
- O2 0.55% = înțeleg că are legătură cu catalizatorul și că nu ar fi ok
- Lambda 0.998 = ok
- NO ----- ppm (nimic)
- CO am precizat deja că e mare
- ulei 21 grade C = suspect de mică

Așa cum arată pare să fie de la catalizator.
  • jimny

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #25 : 17.Feb.2016, 09:53:48 p.m. »
Am sa-l rog maine si pe @Unde sa intre pe forum pentru ceva sfaturi.
Go Terios!!!:)

Offline unde

« Răspuns #26 : 18.Feb.2016, 12:46:22 p.m. »
Parametrii în turație (2700) ar fi:
- ulei 21 grade C = suspect de mică

Așa cum arată pare să fie de la catalizator.

Temperatura uleiului trebuie sa fie de minim 60 de grade, altfel inginerul care face testul trebuie sa astepte pina cind motorul ajunge la temperatura asta.

Din ce s-a scris pina acum, eu am o mica nelamurire: mai ai un topic cu o masina din 2005, masina asta e din 2007. E o greseala pe undeva? Daca e una si aceeasi masina, faptul ca ai mers in 3 pistoane atit rezulta mai mult ca sigur ca uleiul tau e contaminat cu benzina, deci schimba-l de urgenta.

Mai fa asa:
 - scoate bujiile si vezi in ce stare sint. De multe ori, o simpla examinare a bujiilor spune multe despre starea motorului.
 - daca tot ai dat jos bujiile, fa-i si un test de compresie. Mufele de la injectoare trebuie scoase, la fel bujiile scoase si pedala sa fie in blana ca sa nu afecteze rezultatele. Pune aici valorile de compresie pe care le gasesti la fiecare cilindru.
 - diagnoza OBD. Pune aici toate codurile pe care le gasesti.

Catalizatorul tau e lovit cumva? Exista urme de sudura la prinderea catalizatorului, ca si cum s-ar fi umblat pe acolo?

Observatii:
 - catalizatorul nu ajuta cu valorile CO (mono-oxid de carbon), ci doar la noxe (NOX2 si NOX3 - oxizi de azot). Eu deduc ca ai un amestec de benzina mai bogat decit ar trebui.
 - NU pune 1l de diluant in benzina, ai mari sanse sa infunzi injectoarele cu diverse depuneri sau sa dea detonatii. Iar termenul "diluant" e o chestie mult prea generica.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline ocoleanui

« Răspuns #27 : 18.Feb.2016, 12:47:00 p.m. »
Pai si rezultatele de la statia itp ???
Sunt curios cate grade avea uleiul .

La 21 grade este fals testul .
Daca nu are 60 grade uleiul nu este concludent rezultatul .

Offline fmfmfmfm

« Răspuns #28 : 18.Feb.2016, 02:09:01 p.m. »
Salutare,

Așa este, am două topic-uri și sunt 2 spețe diferite. În acest topic este vorba de un motor din 2007 cu datele precizate și ulei proaspăt (<200km), are culoare bună, nu miroase a benzină, filtru de aer nou, fără martori în bord aprinși. De la ITP nu am bonuleț, doar ce am văzut pe ecran și nu am văzut dacă au pus vreun senzor la motor sau nu. Totuși pe ecran la ITP era afișată temperatura motorului 82 grade C.
Acum, ce nu înțeleg eu, doar NO este considerat noxă (monoxid de azot)? dacă la NO am liniuță înseamnă că nu s-a detectat sau nu s-a calculat? CO (monoxid de carbon) nu e considerat noxă?
Încă nu am făcut nici una din verificările menționate de voi din lipsă de timp și nici nu m-am pus să arunc cu banii pe ceva până nu voi face investigațiile necesare. Momentan sunt la faza de păreri pentru a nu merge ca o floricică la service.
  • jimny

Offline unde

« Răspuns #29 : 18.Feb.2016, 03:01:24 p.m. »
 La benzina se masoara:
 - CO monooxid de carbon. E mortal pentru ca in hemoglobina procesul de combinare e ireversibil
 - HC hidrocarburi, practic se masoara benzina nearsa
 - NOx oxizi de azot, astia sint periculasi pentru ca in combinatie cu apa rezulta acizi
 - PM particulate matters sau mai pe romaneste funinginea

Te asteptam aici cu rezultatele testelor.
Suzuki Jimny 1.3i 2004