Autor Subiect: Cutia automata robotizata de pe Noua Vitara  (Citit de 28976 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: Cutia automata robotizata de pe Noua Vitara
« Răspuns #40 : 24.Iul.2015, 08:18:21 a.m. »
Si eu sunt de parere ca nu e cazul sa facem din tantar armasar si ca putem trece peste respectivul episod... :good:
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline newah

« Răspuns #41 : 24.Iul.2015, 10:23:50 a.m. »
sigur, cel mai important este sa asteptam informatiile posesorilor de cutii automate pentru a ne lamuri.

Offline manesz

« Răspuns #42 : 24.Iul.2015, 10:02:31 p.m. »
azi a venit mail de la dealer:

Buna ziua, Cutia automata a Vitarei, este o cutie in 6 rapoarte conceptie japoneza, ultrausoara. Are un raport de multiplicare foarte mare, mai ales in viteza 1. Mult mai multe detalii vom primi in maximu
m doua sapt. de la productor si va voi comunica atunci.

Toate cele bune,

acuma o nelamurire mai am: tcss inseamna twin clutch  sistem sau torque convertet system?
si daca mi ar explica mie ce inseamna conversia asta de cuplu:)

Offline manesz

« Răspuns #43 : 24.Iul.2015, 10:04:15 p.m. »
azi a venit mail de la dealer:

Buna ziua, Cutia automata a Vitarei, este o cutie in 6 rapoarte conceptie japoneza, ultrausoara. Are un raport de multiplicare foarte mare, mai ales in viteza 1. Mult mai multe detalii vom primi in maximu
m doua sapt. de la productor si va voi comunica atunci.

Toate cele bune,

acuma o nelamurire mai am: tcss inseamna twin clutch  sistem sau torque convertet system?
si daca mi ar explica mie ce inseamna conversia asta de cuplu:)

Offline sabin

« Răspuns #44 : 25.Iul.2015, 12:43:32 a.m. »
De exemplu aici http://indianautosblog.com/2015/02/suzuki-vitara-launched-in-u-k-168737  sau aici http://throttlechannel.com/suzuki-vitara-1-6-vvt-2015/
Iar in brosura din Romania confirma indirect,  scriind "controlul fin al rap.  De transmisie..... Mai mult decat atat,  zona de blocare a fost extinsa pe tru a imbunatati nu doar performanta de accelerare ci si eficienta carburantului si silentiozitatea. .."
Iar aceasta zona de blocare este doar in cazul cutiileor clasice automate,  cu convertor de cuplu. Pentru c3i mai putin familiarizati cu termenul,  convertorul arata ca o rola mare de cascaval,  inaintea cutiei de viteze si care are cumva rolul unui ambreiaj automat.  Are la interior ulei si cu ajutorul unor palete transfera puterea,  tot mai multa odata cu cresterea turatiei.  Un ax ce intra in cutie se invarte si cel care iese se invarte dar cumva in reluare,  neexistand legatura directa decat prin intermediul uleiului angrenat de pale. Evident de aici rezulta pierderile de putere puse in carca acestor cutii conventionale cu convertor de cuplu,  dar baietii destepti le-au imbunatatit si pe astea.  Au introdus un sistem/zona de blocare,  adica la acceleratii puternice si in sarcina mare, nu se mai face transferul prin ulei ci se incuie cele doua axuri(in si out)  astfel incat ce intra sa fie egal cu ce iese. Sper ca am fost cat de cat explicit.  Mai multe detalii gasiti cautand dupa cutiile de viteze ZF,  ce echipeaza Touareg,  Bmw, Mercedes etc. Sunt clasice,  cu convertor,  dar foarte evoluate tehnic.  Zf e unul dintre cei mai mari producatori de cutii.
 Probabil la Vitara sa fie o cutie moderna,  dar sigur nu zf. Si astea moderne,  desi cu convertor stiu sa retrogradeze si 2 3 trepte odata. 
De aceea  intrebam cum se comporta.  Mai ales la un benzinar,  ma astept ca in mod normal sa iti dea a 6 a la 60 sau 70 la ora,  adica la vreo 1500 rpm,  iar daca ii dai talpa sa nu fie suficienta o treapta de retrogradare. Eventual vreo 3 trepte,  sa ajungi cu turatia la vreo 3-4000 de ture.. 

Offline sabin

« Răspuns #45 : 25.Iul.2015, 12:46:34 a.m. »
Iar pe diesel din auzite va aparea la anul si va fi dublu ambreiaj.

Offline sabin

« Răspuns #46 : 25.Iul.2015, 12:56:35 a.m. »
@sabin: in primul rand, bine ai venit! E prima ta postare, desi vad ca ai ceva vechime.

In al doilea rand, mai usor cu tonul... Nu stiu care a fost intentia ta, dar intrarea in comunitate eu personal nu am perceput-o ca fiind cea mai prietenoasa. Nimeni nu s-a nascut invatat, iar rolul acestei comunitati este - printre altele - si schimbul reciproc de informatii...

Referitor la cutie (sau cutii, intrucat avem una pentru benzina si una pentru diesel), ne bucuram sa aflam informatii in lipsa celor destul de limitate date de Suzuki. Daca ai info suplimentare, nu ezita sa ne spui. Din ce am gasit pe net (vezi paginile anterioare), cea pentru benzina e intr-adevar automata cu convertor de cuplu, pe cand cea pentru diesel cica ar fi robotizata. Ai alte informatii? Din ce sursa?

Bine v am gasit.
Cu parere de rau,  eram invatat cu un nivel tehnic mai ridicat,  de pe sectiunea Jimny.   ;)acolo,  trag acum concluzia,  erau "meseriasii"
La vitara clasa a 5a, iar din ce am mai citit pe la Swift=gradinita.  Adica doamne cu tot felul de probleme..  :fluier:

Sent from my X8 using Tapatalk

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #47 : 25.Iul.2015, 01:04:35 a.m. »
Noi să fim sănătoși și să ne putem adapta mediului ambiant, dacă putem și dacă vrem. :)
De multe ori, entuziasmul ce însoțește noutățile apărute eclipsează cunoștințele dobândite odată cu scurgerea anilor peste noi
 :)
« Ultima Modificare: 25.Iul.2015, 01:06:24 a.m. de rexkrokiDAU »

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #48 : 25.Iul.2015, 06:49:53 a.m. »

...  convertorul arata ca o rola mare de cascaval,  inaintea cutiei de viteze si care are cumva rolul unui ambreiaj automat.  Are la interior ulei si cu ajutorul unor palete transfera puterea,  tot mai multa odata cu cresterea turatiei.  Un ax ce intra in cutie se invarte si cel care iese se invarte dar cumva in reluare,  neexistand legatura directa decat prin intermediul uleiului angrenat de pale. Evident de aici rezulta pierderile de putere puse in carca acestor cutii conventionale cu convertor de cuplu,  dar baietii destepti le-au imbunatatit si pe astea.  Au introdus un sistem/zona de blocare,  adica la acceleratii puternice si in sarcina mare, nu se mai face transferul prin ulei ci se incuie cele doua axuri(in si out)  astfel incat ce intra sa fie egal cu ce iese. Sper ca am fost cat de cat explicit.

In energetica mare, ce-ai descris tu aici se numeste "cupla hidraulica". Este formata dintr-o pompa si o turbina hidraulica inseriate pe partea de ulei. In functie de cantitatea de ulei existenta in cavitatea cuplei, aceasta transmite momentul de la axul unui motor electric de turatie constanta la axul unei pompe de alimentare a cazanului de abur de turatie variabila. Reglajul turatiei se poate face continuu, prin reglarea cantitatii de ulei.

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline marcone

« Răspuns #49 : 24.Aug.2015, 02:03:00 p.m. »
Salut si bine v-am gasit!

Sunt nou pe aici si in cautarea unei prime masini (pana acum m-am descurcat onorabil cu motocicleta). Locuiesc in minunatele suburbii ale Bucurestiului asa ca vreau 4x4 neaparat.
Deasemanea ma tenteaza o masina cu cutie automata dpdv strict al practibilitatii (ai nevoie doar de o mana si un picior bune pentru a conduce).

As dori sa stiu de la cei care au testat (eventual comparativ manuala cu automata) sau chiar au cumparat varianta cu cutie automata ceva opinii cum se simte cutia (timp de schimbare, consum combusibil samd).