0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
@sabin: in primul rand, bine ai venit! E prima ta postare, desi vad ca ai ceva vechime.In al doilea rand, mai usor cu tonul... Nu stiu care a fost intentia ta, dar intrarea in comunitate eu personal nu am perceput-o ca fiind cea mai prietenoasa. Nimeni nu s-a nascut invatat, iar rolul acestei comunitati este - printre altele - si schimbul reciproc de informatii...Referitor la cutie (sau cutii, intrucat avem una pentru benzina si una pentru diesel), ne bucuram sa aflam informatii in lipsa celor destul de limitate date de Suzuki. Daca ai info suplimentare, nu ezita sa ne spui. Din ce am gasit pe net (vezi paginile anterioare), cea pentru benzina e intr-adevar automata cu convertor de cuplu, pe cand cea pentru diesel cica ar fi robotizata. Ai alte informatii? Din ce sursa?Bine v am gasit. Cu parere de rau, eram invatat cu un nivel tehnic mai ridicat, de pe sectiunea Jimny. ;)acolo, trag acum concluzia, erau "meseriasii" La vitara clasa a 5a, iar din ce am mai citit pe la Swift=gradinita. Adica doamne cu tot felul de probleme.. Sent from my X8 using Tapatalk
... convertorul arata ca o rola mare de cascaval, inaintea cutiei de viteze si care are cumva rolul unui ambreiaj automat. Are la interior ulei si cu ajutorul unor palete transfera puterea, tot mai multa odata cu cresterea turatiei. Un ax ce intra in cutie se invarte si cel care iese se invarte dar cumva in reluare, neexistand legatura directa decat prin intermediul uleiului angrenat de pale. Evident de aici rezulta pierderile de putere puse in carca acestor cutii conventionale cu convertor de cuplu, dar baietii destepti le-au imbunatatit si pe astea. Au introdus un sistem/zona de blocare, adica la acceleratii puternice si in sarcina mare, nu se mai face transferul prin ulei ci se incuie cele doua axuri(in si out) astfel incat ce intra sa fie egal cu ce iese. Sper ca am fost cat de cat explicit.