Acum doua zile, am facut drive test cu varianta Passion (cred) Allgrip, pe benzina. M-a interesat mai mult dinamica masinii si ergonomia. Din start am constatat ca suspensia este mai rigida decat la S-Cross. Acum intra in discutie si faptul ca modelul era echipat cu jante de 17'' ceea ce clar confera o rigiditate si stabilitate marita. Pot spune ca dinamica motorului nu este diferit fata de cel de la S-Cross, atat pe modul auto, cat si pe cel sport. In schimb consumul pe cei 25 km rulati in oras mi s-a parut ca fiind unul demn de mentionat: 7.1%. Ce e drept am mers pe o ruta fara multe semafoare si am iesit si pe soseaua de centura pentru a testa comportamentul la viteza. In curbe mi s-a parut ca se inclina mai mult decat vechiul SX 4, iar directia mi s-a parut mai precisa decat la S Cross. Ca si comfort, cred ca optiunea pentru cotiera ar trebui sa fie un "must". Cred ca lipsa ei m-a facut sa ma simt putin incomfortabil la drum lung. Vizibilitatea in fata este cam in urma celor de la S Cross si SX 4. Iar cea spate, pe oglinda centrala este ca si inexistenta. Tetierele locurilor din spate obtureaza f mult din spatiul vizual al lunetei.
Ce mi-a placut in schimb f mult a fost responsivitatea unitatii media. Meniurile sunt intuitive , iar asocierea pe bluetooth a telefonului este f usoara (comparativ cu S-Cross). Dar pretul de 1600 eur+tva!!!! o face prohibitiva pentru achizitia ei after market.
Nu am iesit in off road sa vad cum se comporta masina, dar am asa o usoara senzatie ca SX 4 sta mai bine si la acest capitol, cu toate ca sistemul allgrip, pe sosea este un ajutor de nadejde in caz de necesitate.
Per ansamblu, masina mi-a placut. Mai mult la exterior decat la interior (la S-Cross este exact invers.) Si da, cred ca va avea un viitor stralucit in segmentul ei.
LE.
Si la ea am patit la fel ca la S-Cross... actionand din instinct butonul geamului fata-stanga, l-am coborat de fapt pe cel din spate.