Autor Subiect: Noul Suzuki Vitara 2015  (Citit de 340051 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline AT

Re: Noul Suzuki Vitara 2015
« Răspuns #570 : 26.Apr.2015, 12:08:29 p.m. »
Am observat din semnatura ca sunteti din Brasov si asteptati un Spirit Allgrip benzina.
Intrucat in zona aveti si drumuri in rampa cu serpentine, ati reusit sa faceti un drive test
cu motorizarea benzina Allgrip pe acest tip de drum?  Cum se comporta in urcare ?
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline nitescucip

« Răspuns #571 : 26.Apr.2015, 12:34:59 p.m. »
Da, am facut un drive test, chiar off road cu allgrip benzina (cool) in zone Dambul Morii - 7 scari.
Pe snow/mud, drum forestier s-a comportat bine, chiar si in zonele unde era noroi nu am simtit ca s-ar putea intepeni. Directia a ramas precisa si masina manevrabila.
Am urcat si o rampa destul de abruptă (45-50%, poate chiar mai bine) pe "Lock". Ei, aici am ramas suprins de cum se comporta. Am avut nevoie de un pic de elan si am ajuns in varf fara niciun fel de problemă. Insa fara elan sau daca ma opream la mijloc probabil nu mai plecam
A urmat o zona neinclinata, insa cu "movile" unde mi s-a parut ca masina "topaia" un pic.
La coborare a fost un pic mai ciudat, hill descent nu s-a activat, nici dealerul nu stia exact care sunt conditiile pt activarea lui (masina fiind venita fix in dimineata respectiva), insa tinea mprtis sa-mi arate. A fost un pic fail. :). Si inca o chestie ciudata: inainte sa incep sa cobor, era activat start-stop si m-am trezit cu motorul oprit cand sa incep sa cobor (asta insa o trec la problema intre volan si scaun :) )

Pe asfalt am fost in zona Timisul de Sus-Brasov. Am tinut-o pe sport ca sa fie mai sprintena si nu am remarcat nimic deosebit. Nici prea-prea, nici foarte-foarte. Am avut o senzatie usoara de instabilitate, dar asta probabil pt ca am si un A6 quattro, cu care evident nu ar fi trebuit să compar (garda la sol, masa, etc)
  • Vitara Spirit Allgrip 1.6 benzina
Ciprian

Offline nitescucip

« Răspuns #572 : 26.Apr.2015, 12:47:52 p.m. »
Citat din: danyepz link=topic=5399.msg166220#msg166220
De curiozitate și dacă poți spune la ce dealer s-a dat comanda și ce discount ai primit?
Întreb asta pt ca destui potențiali cumpărători nu au dat comanda tocmai în așteptarea unui discount mai generos...pe de alta parte exista foarte multe comenzi date.... Numai la autonet pana miercurea trecuta erau 17 comenzi.

Eu am contactat mai multi dealeri si cel mai bun pret l-am obtinut la Cluj (Premium cars), 600eur discount pt un sprit, allgrip galactic grey, cu livrare in iunie.
La brasov obtinusem in jur de 1100 pt cea din showroom, insa chiar si asa, era peste buget avand vopsea metalizata si pachetele rugged si black (undeva 20800 pret catalog)

Din ce am înțeles, discount mai generos nu o sa fie, avand in vedere ca pretul de lansare este mic (semi-dumping) si se vinde extraordinar de bine: am înteles ca in saptamana de dinainte de pastele ortodox s-au comandat 1000 buc.
Ciprian

Offline TVS

« Răspuns #573 : 26.Apr.2015, 08:06:03 p.m. »
Ai obținut o reducere normala, ca sa zic asa. In București ,majoritatea dealerilor, dau reducere între 400 si 800 e constând in oferirea cadou a culorii ,simple sau 2 tone. Interesant este termenul de livrare 06.2015. Când ai dat comanda?
Observ ca dieselul se vinde doar in varianta spirit ,de aici si vânzarile mari de varianta pe benzina.
Eu am ales benzina datorită numărului mic de km parcurși anual, diferența de 2600e fiind recuperată in mai mult de 5ani, deci neatractiv. Însă se știe, dieselul își ia cine face minim25000 km anual, cine face naveta, cine are de parcurs distante mari de acasă la servici(chiar daca stai in București poți face 20km dus  pana la servici).
Așteptare ușoară !
« Ultima Modificare: 26.Apr.2015, 08:22:54 p.m. de TVS »
  • vitara-spirit 1,6 VVT , 4x4, manual, white pearl, 2015

Offline shpeedy

« Răspuns #574 : 26.Apr.2015, 09:27:37 p.m. »
Am observat din semnatura ca sunteti din Brasov si asteptati un Spirit Allgrip benzina.
Intrucat in zona aveti si drumuri in rampa cu serpentine, ati reusit sa faceti un drive test
cu motorizarea benzina Allgrip pe acest tip de drum?  Cum se comporta in urcare ?

Acuma, tinand cont ca noua Vitara este succesorul SX4-ului, Allgrip-ul fiind o evolutie a iAWD-ului de pe SX4, cred ca orice filmulet cu SX4 si S-Cross in afara asfaltului sau in urcare se constituie in raspuns la dilema enuntata...  ;)
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline nitescucip

« Răspuns #575 : 26.Apr.2015, 09:46:06 p.m. »
Interesant este termenul de livrare 06.2015. Când ai dat comanda?

10 aprilie

Așteptare ușoară !

Mersi, inca e usoara, insa cu cat se apropie iunie devine din ce in ce mai grea. Deocamdata consum timpul cu căutări de voucher
Ciprian

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #576 : 26.Apr.2015, 09:59:21 p.m. »
Am urcat si o rampa destul de abruptă (45-50%, poate chiar mai bine)...

Din ce scrie aici, asa ceva nu exista...
« Ultima Modificare: 26.Apr.2015, 10:01:48 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline nitescucip

« Răspuns #577 : 26.Apr.2015, 10:28:50 p.m. »
De acord ca pante de 50grd sunt aproape imposibil de urcat cu un autovehicul, insa am zis procent, nu grade

45-50% = ~24 grade (http://forum.club4x4.ro/showthread.php?42224-echivalent-in-grade)

Cam jumătate din asta:

Una mai abruptă urca si nenea asta cu trocariciu :https://youtu.be/tEEgINoP2-o
Ciprian

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #578 : 26.Apr.2015, 10:43:26 p.m. »
Ai dreptate... Zic unii ca Tuareg-ul poate urca o rampa de 100 %, adica 45 grade. De ce n-ar urca si Vitara una de 25 grade. Link-ul dat anterior masura rampa in procente, de aceea m-am mirat. Intre timp mi-am revenit... 
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #579 : 26.Apr.2015, 11:02:01 p.m. »
Salutare,

Ma incalzesc pe margine sa intru un clubul Suzuki. Sunt foarte aproape de achizitionarea Luxul AllGrip Diesel si abia astept.
La inceput, pe drive test, mi-a parut cam lenesa dar dupa activarea modului sport, m-am lipit de ea precum marca de scrisoare.
Aveam in optiuni si 2008, motorul HDi de 92 se misca f bine, cel de 120 cred ca era si mai bun dar dupa drive test Suzuki... no comment.
Sunt curios de fel asa ca intreb si eu pe aici, cine are ghidul de utilizare al masinii cine stie mai multe despre dieselul din echipare, de exemplu la HDi schimbarea distributiei se face la 10 ani, sa impartaseasca si cu mine/noi. Pe net nu aflu prea multe in afara de aceleasi poze si aceleasi descrieri.
Am ramas impresionat de cat de aerisita este masina sub capota, te face sa crezi ca poti detecta orice foarte repede.

O seara buna,
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus