Autor Subiect: Preturi S-CROSS hmmmm...  (Citit de 17275 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline torp

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 49
  • Gen: Bărbat
Preturi S-CROSS hmmmm...
« : 17.Sep.2013, 02:15:14 p.m. »
Well, inteleg ca asa e tendinta la toti producatorii de automobile, retragi un model de pe piata si succesorul lui e mai mare, mai dotat si mai scump...
Dar preturile si dimensiunile astea se apropie periculos de concurenta, daca nu-s cumva la fel. Si din asta pot sa iasa niste comparatii nu tocmai magulitoare...
SX4 4WD 1.6 GS Kashmir Blue Pearl 2009
Honda Jazz 1.2 un soi de gri albastru deschis 2004

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Preturi S-CROSS hmmmm...
« Răspuns #1 : 17.Sep.2013, 04:34:05 p.m. »
Ce model la fel de mare este la pret de S-Cross Top cu dotari similare?

Sent from my  using Tapatalk.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline shpeedy

Re: Preturi S-CROSS hmmmm...
« Răspuns #2 : 17.Sep.2013, 05:27:53 p.m. »
Daca nu Opel Mokka, macar Chevy Trax...

Cred ca dupa ce au aparut preturile la S-Cross, Opel (GM) s-a gandit sa exploateze momentul in favoarea Mokka (Trax).

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #3 : 17.Sep.2013, 06:05:39 p.m. »
Stiu ca se spune ca prima impresie conteaza dar puneti modelele unul langa celalat intr-un excel si comparati aceleasi dotari. Abia acel total ofera o imagine reala.
Si apoi, nici unde nu scrie ca daca e Suzuki trebuie sa fie cel mai ieftin, pentru asta exista Dacia.  :)

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
Preturi S-CROSS hmmmm...
« Răspuns #4 : 18.Sep.2013, 09:14:53 a.m. »
Mokka? Pai el poate fi comparat cu SX4 pentru ca vorbim de dimensiuni similare.
Eu ma refeream la dimensiuni comparabile cu S-Cross..
Zice bine @rekrokri cu XLS-ul :)

Sent from my  using Tapatalk.
  • #romaniaelectrica

Offline shpeedy

Re: zPreturi S-CROSS hmmmm...
« Răspuns #5 : 18.Sep.2013, 11:38:26 a.m. »
@cristyyy: consider ca e discutabil cu care dintre modele se poate compara Mokka/Trax. Daca ne raportam strict la dimensiuni, care sunt marjele intre care ne incadram (+/-) pentru a compara diferitele modele ale aceluiasi segment/clase ?

@Rex: ce ma intriga e ca eu nu 'vad' de unde ar trebui sa iasa diferenta dintre SX4 si S-Cross similare (motorizarea pe benzina, cutie manuala)... Sa ma explic: costurile cu forta de munca ar fi aceleasi (ambele sunt facute in aceiasi uzina), motorul e la fel, transmisia asijderea, sistemul 4x4 similar (un modul electronic in plus), sa zicem ca a intrat mai multa tabla, sa zicem ca farurile au costat mai mult (la astea doua adaugam un 1,500E max). Dar unde e diferenta? Diferenta ar putea sa fie in margine/profit, dar daca e toata acolo, parerea mea e ca s-au cam lacomit...

Sent from my LG-P760 using Tapatalk 2

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #6 : 18.Sep.2013, 12:34:13 p.m. »
Posibil ca diferenta sa fie si din "dezvoltare", tehnologii "noi" pentru Suzuki (vezi plafonul pe care-l gasim in echiparea de top). Tot "timpul" asta pierdut cu identificarea unor solutii care sa se plieze pe structura deja existanta Suzuki trebuie recuperat cumva...cum sa-l recupereze altfel decat printr-un pret mai mare ;)
  • #romaniaelectrica

Offline Daniel42

« Răspuns #7 : 18.Sep.2013, 01:58:24 p.m. »
S-au lacomit destul de mult si acest lucru se va observa rapid, in vinzarile pe care le vor avea . Nu stiu daca acest lucru a fost facut de un expert in studii de vinzari dar , sigur la o masina schimbata nu prea mult, nu se impunea un pret asa de mare . Apoi elementele principale precizate de " rex" mai sus , vor juca un rol dezastruos in vinzarea noii masini . Lasind gluma la o parte cred ca , concetatenii nostrii de la Mioveni , au pe acolo pe unul care stie principiul ca , pretul acceptabil si vinzarea mare aduce mult profit in buzunare si pentru companie si pentru muncitori si pentru proiecte de viitor . Oare cei de la Suzuki la vremurile astea de criza in buzunare sa nu fi auzit de chestia asta ?  :-?
« Ultima Modificare: 18.Sep.2013, 02:01:59 p.m. de Daniel42 »
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline shpeedy

« Răspuns #8 : 18.Sep.2013, 04:57:31 p.m. »
Posibil ca diferenta sa fie si din "dezvoltare", tehnologii "noi" pentru Suzuki (vezi plafonul pe care-l gasim in echiparea de top). Tot "timpul" asta pierdut cu identificarea unor solutii care sa se plieze pe structura deja existanta Suzuki trebuie recuperat cumva...cum sa-l recupereze altfel decat printr-un pret mai mare ;)

M-am gandit si la costurile asociate R&D si nu prea vad unde sunt inovatiile; asta ca sa nu mai zic ca aceste costuri R&D revin in multe cazuri furnizorilor de piese/subansamble care intra in componenta unei masini, nu constructorului. Chiar si trapa de care spui, nu stiu cat e contributia Suzuki si cat a producatorului de trape (webasto stiu ca are sisteme de trape dintre cele mai diverse pe care le poti cam pe orice model de masina).
Eu am luat spre comparatie SX4 1.6 4WD GS/Navi cu S-Cross 1.6 ELEGANCE ALLGRIP si personal n-am prea "vazut" unde sunt cei 6,000 Euro diferenta (la preturile promotionale, ca altfel vorbim de 7,000 Euro); asta in conditiile in care SX4-le are totusi Navi.

Si o chestie care ma enerveaza la Suzuki si alti constructori asiatici (de fapt doar pe la Nissan, Mazda si Chevy am vazut posibilitatea) este posibilitatea adaugarii optiunii de trapa/plafon panoramic la alta versiune de echipare decat cea de top.

Offline xim

« Răspuns #9 : 18.Sep.2013, 06:45:11 p.m. »
Opel (GM) s-a gandit sa exploateze momentul in favoarea Mokka (Trax).

Apropo de articol si de dimensiuni, este mare brambureala in ce priveste clasele B si C, in articol Duster apare ca SUV de clasa B si este comparat cu modele din aceasta clasa, dar cu 4,31x1,82x1,69 (Lxlxh) este la dimensiunile unui QQ sau s-cross si atunci despre ce segment B vorbim?
Nici Moka nu prea face parte din segmentul B cu 4,28x1,77 (Lxl), insa Captur si 2008 sunt cam la aceleasi dimensiuni cu actualul SX4, deci mai aproape de clasa B.
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray