0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
Apropo de articol si de dimensiuni, este mare brambureala in ce priveste clasele B si C, in articol Duster apare ca SUV de clasa B si este comparat cu modele din aceasta clasa, dar cu 4,31x1,82x1,69 (Lxlxh) este la dimensiunile unui QQ sau s-cross si atunci despre ce segment B vorbim?Nici Moka nu prea face parte din segmentul B cu 4,28x1,77 (Lxl), insa Captur si 2008 sunt cam la aceleasi dimensiuni cu actualul SX4, deci mai aproape de clasa B.
M-am gandit si la costurile asociate R&D si nu prea vad unde sunt inovatiile;.
Si o chestie care ma enerveaza la Suzuki ........este posibilitatea adaugarii optiunii de trapa/plafon panoramic la alta versiune de echipare decat cea de top.
Orice producator are costuri foarte mari pentru orice masina noua pe care o scoate. Da, mare parte din acestea merg in R&D, si nu neaparat in ce e pe afara, dar mai ales in ce nu se vede. Iar inovatie nu inseamna neaparat ceva ce nu s-a mai vazut, dimpotriva...Noi ca utilizatori profani credem ca nu e mare lucru sa faci o indoitura in tabla sau sa schimbi forma farurilor sau sa mai pui un gadget in bord. Dar fiecare din aceste detalii - de multe ori nesemnificative - au in spate sute de ore de munca a zeci de oameni: designeri, ingineri, proiectanti samd... Apoi inca cateva zece de ore de teste, individuale si in asamblurile din care fac parte.Si asta pentru fiecare din zecile sau sutele de componente ale masinii. Sa tinem cont ca, de exemplu schimbarea formei unei bielete de directie poate sa necesite reproiectarea completa a intregii punti fata. Sau, introducerea unui diferential nou poate sa necesite reproiectarea intregului sistem de transmisie.- Sunt apoi alte teste pe care nu le stim, dar care sunt extrem de costisitoare: tuneluri aerodinamice, teste de rezistenta mecanica, de anduranta, de coliziuni, etc...- Pentru fiecare piesa trebuie construite matrite si dezvoltate o serie de procese tehnologice pentru introducerea in fabricatie de serie - alte costuri.- Ca si cum acestea nu ar fi fost de ajuns, la final vin costurile administrative de omologare a modelului.Iar la final, indiferent cine face aceste investitii toate costurile se regasesc adunate la pretul final al masinii.
Eu la cei 1,83 m ai mei dau cu capul in plafon pe locurile din spate la versiunile cu trapa.