Autor Subiect: Vibratie la volan  (Citit de 11412 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline LOTI

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
Vibratie la volan
« : 31.Mai.2013, 10:39:04 p.m. »
Salut,
Am o problema la Suzuki Ignis cumparat nou in 2008. La viteze peste 100km/h incepe sa vibreze volanul atingand un maxim de cam 8mm la viteza de 125km/h, vibratia se simte in toata caroseria. Am defectul de cand am luat masina si am fost ametit cu tot felul de solutii fara sa dispara defectul. Am schimbat gentile  de tabla cu aluminiu, am schmbat butucul rotii stanga si dreapta, planetarele, discurile de frana, am echilibrat rotile de nenumarate ori, am verificat directia de vreo 4 ori, am fost cu ea pe la vreo doua reprezentante, inclusiv la Szeged, au constatat defectul dar nu gasesc solutia.
Ma poate ajuta cineva?
Cu stima, Loti

Online NicNic

Re: Vibratie la volan
« Răspuns #1 : 31.Mai.2013, 10:49:36 p.m. »
Anvelopele au fost schimbate?
A fost facuta proba cu alte anvelope?
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline LOTI

• Newbie
  • *
« Răspuns #2 : 31.Mai.2013, 11:18:48 p.m. »
Da, cand am schimbat gentile le-am schimbat cu anvelope cu tot in 2010. Initial am schimbat doar cauciucurile din fata Continental cu Sava fara sa se simta vreo schimbare.
Loti

Online NicNic

« Răspuns #3 : 01.Iun.2013, 12:21:02 a.m. »
Atunci e ciudata chestiunea...
Daca s-au uitat toti despre care ai aminitit si nu a gasit o explicatie....
Eu as fi banuit anvelopele.
Am avut o problemea similara pe o alta masina, nu Suzuki, nou-nouta: de la 90 km/h in sus, incepea sa tremure volanul si sa vibreze-topaie masina, de ziceai ca vrea sa sara de pe sosea. Dupa cateva luni si vreo 6000 km au fost schimbate anvelopele, care se pare ca nu erau omogene dpdv al caracteristicilor de material. Ma rog, acum e doar poveste.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline cata quarkk

« Răspuns #4 : 01.Iun.2013, 12:39:43 a.m. »
posibil oare sa fie din amortizoare? au fost verificate?

Offline Laurentiu

« Răspuns #5 : 01.Iun.2013, 09:25:43 a.m. »
La viteze peste 100km/h incepe sa vibreze volanul atingand un maxim de cam 8mm la viteza de 125km/h, vibratia se simte in toata caroseria.
Ar cam trebui luata la puricat partea fata a masinii. Banuiala mea tinde spre jocuri in bucse, pivoti, capate de bara si poate chiar caseta de directie.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline LOTI

• Newbie
  • *
« Răspuns #6 : 01.Iun.2013, 10:23:16 a.m. »
Sunt de acord, dar toate ar fi valabile daca masina ar fi fost veche. Dupa 60000 km defectul este acelas nu a aparut nici-o schimbare. Zilele trecute am mai trecut pe la un service si am demontat arborele intermediar intre cutie si planetara. am pus obiectul pe strung l-am turat la 6000 rot/min si nu vibra, rulmentul din suport parea bun nu facea zgomot.
Cineva mi-a spus ca sa verific daca nu cumva distanta intre axul rotii si cutie nu este buna si planetara sta stransa intre ax si cutie si nu se invarte liber. Pare plauzibil dar nu stiu cum sa verific asta.
Saptamana viitoare ma duc pe la serviceuri sa intreb daca cineva poate verifica ipoteza de mai sus, daca nu primesc vreo solutie pe net pana atunci.
Numai bine,
Loti

Offline Laurentiu

« Răspuns #7 : 01.Iun.2013, 11:06:30 a.m. »
Cineva mi-a spus ca sa verific daca nu cumva distanta intre axul rotii si cutie nu este buna si planetara sta stransa intre ax si cutie si nu se invarte liber.
Daca ar fi asa, ar trebui ca vibratiile sa apara tot timpul si nu ..........
La viteze peste 100km/h incepe sa vibreze volanul...
.

Din cauza asta am spus ca trebuie verificate toate articulatiile "cauciucate" si in special bieletele de directie. Pe masura ce acestea incep a se uza mai mult, trepidatiile vor aparea la viteze din ce in ce mai mici.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline hodoroncktronck

« Răspuns #8 : 03.Iun.2013, 10:07:25 p.m. »
Pare foarte ciudata problema. Verifica-ti si geometria rotilor.
La mine cand au aparut vibratii mi-am echilibrat rotile si au disparut.
Poti sa mai faci un ultim experimet. Pui pe cineva sa-ti conduca masina cu viteza la care apar simptomele si tu o monitorizezi pe a ta din masina celuilalt. Asculti zgomotul de rulare si miscarile cauciucurilor peste denivelari.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI, 7-DCT - 2019
Ford Focus 1.8 TDCI - 100CP - 2005
ex: Suzuki IGNIS 1.5 GS AWD - 99CP - 2004

Offline Laurentiu

« Răspuns #9 : 04.Iun.2013, 08:56:14 a.m. »
Verifica-ti si geometria rotilor.
La mine cand au aparut vibratii mi-am echilibrat rotile si au disparut.

Am schimbat gentile  de tabla cu aluminiu, am schmbat butucul rotii stanga si dreapta, planetarele, discurile de frana, am echilibrat rotile de nenumarate ori...
  • Suzuki SX4