Autor Subiect: Vibratie la volan  (Citit de 11414 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online NicNic

Re: Vibratie la volan
« Răspuns #30 : 03.Nov.2013, 02:40:28 p.m. »
Daca planetara nu are o miscare uniforma de rotatie (sa spunem ca se impiedica fiindca nu e centratata, are uzura in articulatia homocinetica, etc.), atunci toate "ezitarile" ei se transmit ca feed-back prin sistemul de directie, pana la volan.
Odata am mers cu o masina ce avea planetara defecta (stiam exact asta) , iar la viraje mai stranse aproape ca imi smulgea volanul din mana. In linie dreapta se auzea doar "bataia" caracteristica.

Spor in continuare la rezolvarea problemei!
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline cata quarkk

« Răspuns #31 : 04.Nov.2013, 09:46:38 a.m. »
singura modalitate de reparare a cutiei de viteze ar fi inlocuirea diferentialului, dar din cate am inteles, nu prea gasesti sa iei diferentialul complet, doar pe bucati. asa ca daca ai posibilitatea sa tii masina imobilizata pana vin piesele, cel mai bine ar fi sa fie desfacut, verificat exact ce trebuie schimbat la el, si comandat.

Offline adyo13

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
« Răspuns #32 : 26.Ian.2014, 09:06:33 a.m. »
De cand am luat maina la viteze mari cutia vibreaza fara sa faca vreun zgomot ciudat. Ceva presupun ca este descentrat in diferential.

Ai mai rezolvat ceva cu miscarea planetarei? Ca am o vibratie foarte asemanatoare la Golf..miscare ondulata a planetarelor, oscilatii ale ansamblului motor-cutie in lateral stanga-dreapta (motorul meu este asezat transversal), si un fulaj al butucilor / fuzetelor pe ambele parti...si nu stiu cu ce sa incep. Masina merge in valuri / smucit la viteze mici si constante (sub 60 km/h), fara pierderi de putere, tremurat ce se simte si pe elevator cu rotile date jos. Si daca se blocheaza pe rand cate o roata, indiferent care, nu se mai simte tremuratul. Multumesc!

Offline LOTI

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
« Răspuns #33 : 03.Feb.2014, 08:15:11 p.m. »
Nu am rezolvat nimic pana acum. Astept sa se incalzeasca vremea si sa incep un nou rand de teste. La mine nu am vazut ca sa oscileze lateral cutia de viteze. Motorul si cutia sunt tot transversale. Dupa cum am vazut suportii care tin anamblul sunt rigizi. Planetarele mele sunt aproape noi au fost schimbate (30000 km). Defectul este de cand am luat masina de noua (macar pe acte dar incep sa ma indoiesc). Oricum acum defectul este in gradina mea.
Ma gandesc sa incepi cu suportii care leaga ansamblul cutie-motor de sasiu. De unde inca nu am rezolvat problema mea am inceput sa dau si sfaturi !!!
Numai bine

Offline adyo13

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
« Răspuns #34 : 05.Feb.2014, 06:25:48 a.m. »
Am schimbat eu suportul de la motor-cutie, si pe cel de sub masina antibalans, apoi am fost la altcineva care a zis ca nu sunt aliniate corect...si tot degeaba, face la fel ca inainte. Am descoperit recent ca fuzetele mele nu se invart prea centrat si am luat SH un set cu tot cu butuc, rulment si senzor ABS, sa le montez de proba cand se mai incalzeste..dar nu stiu daca ar putea da astfel de vibratii (am si un filmulet: )