Autor Subiect: Vibratie la volan  (Citit de 11413 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline LOTI

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
Re: Vibratie la volan
« Răspuns #10 : 04.Iun.2013, 10:40:14 a.m. »
Salut Laurentiu,
Vibratiile probabil apar tot timpul dar intensitatea lor creste si se simt pe masura ce creste viteza. Probabil la viteze mai mici nu se simt pentru ca piesa excentrica nu se roteste suficient de repede ca sa produca o elongatie sesizabila. Problema este care piesa nu este centrata, din cele care pleaca din cutie si ajung la roti ?
Astept acum sa schimb arborele intermediar intre cutie si planetara. Sa vad ce se intampla.
Loti

Offline Laurentiu

« Răspuns #11 : 04.Iun.2013, 03:09:34 p.m. »
Astept acum sa schimb arborele intermediar intre cutie si planetara. Sa vad ce se intampla.
Eu as fi mers in primul rind pe bieletele de directie si bucsaraia ce sprijina bratele. Cam de la ele in general pleaca toate trepidatiile.

Ridica masina pe o rampa (exclus elevator sau cric) si cu un levier bagat intre doua articulatii incearca sa fortezi o miscare de departare. Daca simti un joc anormal (oricit de mic) la mina, acolo ar trebui intervenit. Un mecanic isi poate da seama imediat ce inseamna "joc anormal".
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline hodoroncktronck

« Răspuns #12 : 04.Iun.2013, 08:40:09 p.m. »
Scuze daca nu m-am facut inteles. Discutia despre echilibrat era aparte, asta am facut eu cand am avut o problema similara, nu i-am recomandat sa o mai faca inca odata deoarece a facut-o de nenumarate ori. Sigur are nevoie de un mecanic foarte bun si timp la dispozitie pentru a verifica fiecare piesa in miscare + verificarea lor dupa cote.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI, 7-DCT - 2019
Ford Focus 1.8 TDCI - 100CP - 2005
ex: Suzuki IGNIS 1.5 GS AWD - 99CP - 2004

Offline florinpri

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
« Răspuns #13 : 04.Iun.2013, 10:11:18 p.m. »
salut tuturor  in legatura cu vibratia de la volan am intampinat si eu aceasii problema dar la mine se manifesta la viteza mica undeva intre 60--75 km/h.am desfacut si inlocuit aproape tot ce a depins de directie (bucsi,capete bara etc).si acum defectul : se afla in rulmentul intermediar de la planetara dreapta ,care capatase si el joc dar si in carcasa facuse un pic de joc .  inlocuit si sa rezolvat problema. seara buna tuturor

Offline Laurentiu

« Răspuns #14 : 06.Iun.2013, 03:44:24 p.m. »
...incepe sa vibreze volanul ...
Am omis sa te intreb: ce fel de jante folosesti ? Aluminiu sau de tabla ?

Daca folosesti jante de aluminiu, ar trebui ca roata sa se centreze pe gaura centrala iar daca aceasta e mai mare decit butucul rotii, ti-ar trebui niste inele de centrare.

Daca folosesti jante de tabla, acestea ar trebui roluite pt a fi sigur ca nu sint ovalizate din cauza loviturilor iar dupa ce sint "incaltate" cu cauciucuri, trebuiesc echilibrate.
« Ultima Modificare: 06.Iun.2013, 03:47:41 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline LOTI

• Newbie
  • *
« Răspuns #15 : 19.Iun.2013, 08:45:51 a.m. »
Salut "florinpri"
Am constatat in sfarsit (dupa 5 ani) ca la mine este acelas defect. Am desfacut axul intermediar inca o data ca sa schimb rulmentul, dar am constatat ca de fapt rulmentul este bun dar cam juca in carcasa. Mai precis cand am scos sigurantele rulmentul cu ax cu tot au cazut din carcasa. Ansamblul costa 1800 lei si nu prea ma trage inima sa cumpar unul nou. Deocamdata am cherneruit locasul am schimbat rulmentul (care are dimensiuni atipice 28x58x16)  si ma gandesc la o solutie mai ieftina. Poate ma ajuta cineva. Am cautat si la dezmembrari, deocamdata fara succes.
In sfarsit am mers si eu pe autostrada cu 130 km/h fara vibratii. Nu credeam ca jocul foarte mic in carcasa rulmentului poate provoca astfel de vibratii. Jocul nu l-am putut masura ca nu am avut scule adecvate.
O zi buna,
Loti

Offline Laurentiu

« Răspuns #16 : 19.Iun.2013, 02:09:21 p.m. »
...am cherneruit locasul am schimbat rulmentul (care are dimensiuni atipice 28x58x16)  si ma gandesc la o solutie mai ieftina.
Un strungar bun si poate carcasa se poate camashui (bucsa cu inel interior pe cota exterioara rulment si inel exterior pe cota interioara carcasa).
  • Suzuki SX4

Offline hodoroncktronck

« Răspuns #17 : 19.Iun.2013, 03:16:58 p.m. »
In sfarsit dupa 5 ani.  :D  Sper ca la mine sa nu dureze atat de mult in privita aerului conditionat.
Apropo, pe la cati mecanici (ageamii) ai trecut?
E tara plina de d-astia si ne dam masinile pe mainile lor si le fac praf pe banii nostri.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI, 7-DCT - 2019
Ford Focus 1.8 TDCI - 100CP - 2005
ex: Suzuki IGNIS 1.5 GS AWD - 99CP - 2004

Offline LOTI

• Newbie
  • *
« Răspuns #18 : 20.Iun.2013, 09:11:34 a.m. »
Am fost la 3 reprezentante, Redtor Oradea de doua ori, Constanta de n ori si Szeged.
Problema cu bucsatul este cam periculoasa ca suportul pare sa fie turnat din fonta si este destul de subtire. Daca mai subtiez din el exista riscul de a crapa la presare. Nu cred ca am norocul sa dau de un meserias care sa stie cat trebuie sa fie cota de presare si sa o poata masura. Deocamdata caut pe la dezmembrari. Pe net nu am gasit piesa, mai caut. Unii zic ca se vinde impreuna cu planetarele, nici asa nu le-am gasit. Mai caut, poate gasesc pe forum pe cineva care ma poate ajuta.
Numai bine,
Loti

Online NicNic

« Răspuns #19 : 20.Iun.2013, 10:25:34 a.m. »
@LOTI:  bine ca ai decoperit sursa "batailor de cap"!
Reparatia cred ca poate fi efectuata, doar ca trebuie un atelier dotat corespunzator si personal calificat, cu experienta in asemenea chestiuni.
Observ ca esti din Constanta, dar daca ai drum prin Bucuresti, incearca si aici .
Stiu ca au cu ce efectua prelucrarile mecanice. Sau macar suna-i si intreaba-i daca se pot ocupa ....
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!