Autor Subiect: Stiri si zvonuri din industria auto  (Citit de 445563 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Stiri si zvonuri din industria auto
« Răspuns #1720 : 30.Dec.2018, 08:14:44 p.m. »
Mazda...Vor lansa acum in 2019 un motor benzina care va functiona in regim de compresie ridicata similar
diesel,  generand cuplu ridicat si consum scazut similar celor oferite in prezent de motoarele diesel.
  Da, probabil te referi la actualului motor de 2000 si tehnologia SkyActiv, tehnologie de care se vorbea inca de anul trecut ca va fi imbunatatita.
Eu sunt convins ca,daca aș merge la consum,ar mai scădea cu 1 litru...dar nu merg
  As pierde placerea condusului daca as sta cu ochii pe consum ! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim

Offline AT

« Răspuns #1721 : 30.Dec.2018, 08:45:28 p.m. »
Da, la tehnologia SkyactivX am facut referire. Motor benzina 190CP - cuplu si consum de diesel!
Iata si un feedback a celor care au testat-o in varianta Beta cand motorul nu era 100% finalizat:
https://www.autoexpert.ro/am-condus-viitoarea-mazda3/
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline AT

« Răspuns #1722 : 30.Dec.2018, 08:56:26 p.m. »
Eu sunt convins ca,daca aș merge la consum,ar mai scădea cu 1 litru...dar nu merg . La Vitara mea ii plac depășirile si modul SPORT

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Da, motorul turbo 1,4 este un pas inainte fata de oldschool 1,6 apirat. Fiecare cu perioada lui de glorie!
Lucrurile sunt facute sa evolueze, deci sa ne bucuram de placerea condusului in modul SPORT!   >:D<
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #1723 : 30.Dec.2018, 09:21:01 p.m. »
S-a mai discutat pe forum, acum un an, despre motorul mazda.
Concluzia e ca aparut prea tarziu pentru aceasta tehnologie.
E exact ca in anii 50 cand a disparut motorul cu abur.
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline enicky

« Răspuns #1724 : 30.Dec.2018, 09:49:26 p.m. »
Da, la tehnologia SkyactivX am facut referire. Motor benzina 190CP - cuplu si consum de diesel!
   E din februarie 2018 articolul, da s-a mai discutat.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1659
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #1725 : 30.Dec.2018, 11:10:40 p.m. »
Motoarele celor de la Mazda (parerea mea) sunt peste toate motoarele existente pe piata, aceasta informatie despre motorul pe benzina cu aprindere prin compresi este din 2017 in romania https://www.auto-bild.ro/stiri/mazda-lanseaza-primul-motor-pe-benzina-din-lume-care-foloseste-aprinderea-prin-compresie-127311.html
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline Blitzu

« Răspuns #1726 : 31.Dec.2018, 12:06:48 a.m. »
2 litri,190CP si 230 Nm in 2019 nu mi se pare o realizare semnificativă,chiar si pt un motor aspirat,no offence.  Prefer confortul unei turbine decât economia de carburant nesemnificativă,atâta timp cât creșterea cuplului nu e considerabilă.
Balanta Cuplu/CP,întotdeauna va crea "probleme",atâta timp cât,in ecuatie se implica si consumul de carburant.
Ca sa salvezi urși polari,trebuie sa fii pregatit sa împuști eschimosi

« Ultima Modificare: 31.Dec.2018, 12:27:34 a.m. de Blitzu »
"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you

Offline AT

« Răspuns #1727 : 31.Dec.2018, 12:40:31 a.m. »
Sa-l vedem intai in realitate, facand fata acelorasi conditii din traficul real ca New Vitarele noastre - mai ales in modul SPORT 😊  Doar daca in aceleasi conditii de trafic va avea un consum mediu de 5% vom putea spune "jos palaria".

Offline Blitzu

« Răspuns #1728 : 31.Dec.2018, 01:29:28 a.m. »
Nici macar asa,cu scuzele de rigoare,daca totul se rezuma la 2.5€/100km,without the fun.
Sa nu ma înțelegeți greșit si sa credeti ca țin partea Vitarei cu orice preț...dar 10 Nm cuplu obținuți cu 50CP in plus si 1L de benzina in minus  nu mi se pare o realizare.
As aprecia faptul că un motor cu aceiasi cilindree scoate mai multi cai si cuplu in acelasi timp,cu același consum de carburant. Asta intr-adevar ar fi ceva.

"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #1729 : 31.Dec.2018, 01:39:00 a.m. »
Cam putini nm la cilindreea aia
Adica la 25 de ani de cand a facut saab motorul 2.0 t benzina de 185 cp si aproape 280 nm ( stock, tunabil din ecu plus evacuare la 245 cp si 360 nm) mi se pare putin, foarte putin.
Motorul de 1.4 a lui suzuki are 220 nm, cum zicea si colegul mai sus, asta mi se pare avans tehnologic sa scoti putere mare la cilindree mica.
Adica sa nu pui turbina in secolul 21, mi se pare jenant, pt mazda, motor cu aburi.
Ford spre exemplu are 290 cp la 2300cmc si 440 nm.
Scuze de offtopic, rog un admin sa mute ultimele 2 pagini in alta rubrica ( stiri zvonuri sau vitara vs)
« Ultima Modificare: 31.Dec.2018, 02:02:45 a.m. de hippo »
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp