Autor Subiect: Stiri si zvonuri din industria auto  (Citit de 445552 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Dicbz

Re: Stiri si zvonuri din industria auto
« Răspuns #1770 : 22.Mar.2019, 01:27:30 p.m. »
  • Vitara, passion, 2wd, AT

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14890
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1771 : 03.Apr.2019, 06:26:45 p.m. »
In curând se va produce un hibrid la Craiova, pe numele lui Ford Puma. :good:
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline boga81

« Răspuns #1772 : 04.Apr.2019, 12:10:13 a.m. »
Nu arata rau

Trimis de pe al meu SM-G960F folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline MBL

« Răspuns #1773 : 04.Apr.2019, 09:51:27 a.m. »
Seamănă izbitor de mult cu Mazda CX3...
  • Vitara Passion 1.6VVT AllGrip MT

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2538
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #1774 : 04.Apr.2019, 12:10:25 p.m. »
Dupa ce au bagat sute de mii de euro in automobile pe baza de hidrogen si o statie de incarcare (unica din vestul Suediei), municipalitatile din Göteborg si Mölndal vor inchide tot. Masinile vor fi trase pe dreapta. Nici macar nu au implinit un an...
Nu stiu cat este sifonare de bani publici, dar sigur in afacerile personale nu te joci asa cum s-au jucat politicienii cu acesti bani...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline FlorinSuzuki

« Răspuns #1775 : 04.Apr.2019, 01:36:03 p.m. »
Dupa ce au bagat sute de mii de euro in automobile pe baza de hidrogen si o statie de incarcare (unica din vestul Suediei), municipalitatile din Göteborg si Mölndal vor inchide tot. Masinile vor fi trase pe dreapta. Nici macar nu au implinit un an...
Nu stiu cat este sifonare de bani publici, dar sigur in afacerile personale nu te joci asa cum s-au jucat politicienii cu acesti bani...

Oricum, masinile pe hidrogen imi par mult mai de viitor decat cele cu baterii electrice. Una, poluarea este mult mai redusa decat la electrice si aici ganditi-va la industria de producere a bateriilor si depozitarea lor dupa perioada de viata si a doua este ca par mult mai eficiente ca si utilizare, practic schimbi butelia/celula (sau faci plinul) si back on the road. Elon Musk a spus ca tehnologia cu hidrogen este dezastru, din punctul lui de vedere, dar eu cred ca doar isi vede "moartea" cu ochii  :) si face valuri in sensul asta.
  • Suzuki Vitara Facelift 1.4 Luxus AT AllGrip Solar Yellow / Black

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #1776 : 04.Apr.2019, 02:54:12 p.m. »
Nu fi asa de sigur, producerea hidrogenului se face folosind electricitate prin hidroliza apei, acesta fiind singurul proces curat si reversibil (mai produc Hidrogen prin metode chimice dar alea nu sunt nici curate si nici reversibile)...problema de siguranta ramane, nu uita ce a patit dirijabilul Hindenburg. Hidrogenul este cel mai usor gaz si sistemele de etansare sunt crancene. Metalul nu-ti spune niciodata ca a capatat o crapatura...De aceeea vezi masini electrice pe strada, tehnologia Hybrid mi se pare cea mai rezonabila la acest moment. Dar cum spui, orice salt tehnologic in directia H2 poate rasturna orice caruta.

The following users thanked this post: toma

Offline FlorinSuzuki

« Răspuns #1777 : 04.Apr.2019, 03:19:13 p.m. »
Adevarat, hibridul pare cea mai rezonabila solutie la momentul actual, dar imi pare o situatie de compromis. Oricum, citisem recent niste articole legate de propulsia pe hidrogen si sistemul in sine nu pare sa fie mai periculos decat cel actual pe benzina/motorina. Presupun ca pasul urmator, dupa hidrogen, vor fi tehnologiile bazate pe antigravitatie (magnetism) sau superconductori, care momentan sunt doar la nivel de laboratoare.
  • Suzuki Vitara Facelift 1.4 Luxus AT AllGrip Solar Yellow / Black

The following users thanked this post: Costique

Offline ariciul

« Răspuns #1778 : 04.Apr.2019, 04:14:45 p.m. »
Au dat o explicatie publica pentru asta?
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #1779 : 04.Apr.2019, 10:37:45 p.m. »
Nu, doar s-a anuntat in presa, nici macar un comunicat oficial...trebuie sa stiti ca Norvegia are cele mai  multe electrice iar aici in Suedia nu merg o data pe strada fara sa ma intalnesc cu electrice. i3, Zoe , Tesla sunt cele mai comune. O rara  avis a fost i8, este 100.000 euro... O stiu ca am vizitat-o la expozitie cand au lansat-o...Tesla S si X sunt mai comune...am vazut doar doua "3" pana acum...