A-propos de Fuji Heavy Industries (Subaru) si (participatia de ~16%) Toyota ...
Colegul meu de birou si-a luat cu putin timp in urma o Toyota 86, care credeam eu ca e vanduta
si ca Subaru BRZ, intrucat cele mai multe pe strada sunt Toyota si cel mai mare tam-tam s-a facut in jurul Toyotei.
Evident ca m-am dus imediat s-o inspectez si sa ne plimbam cu ea. In timp ce ne deplasam catre parcare colegul imi povesteste ca de fapt maisna e facuta in intregime de Subaru, si ... de fapt rebadge-ul este facut de Toyota si nu invers. Evident, lucrurile sunt undeva pe la mijloc. Probabil dezvoltarea s-a facut in comun (cu implicare majoritara Subaru) si apoi s-a decis fabricarea de catre Subaru. Nimic chiar iesit din comun pana aici.
DAR

, cand ajung la masina
Toyota ... deschid usi, deschid capote, deschid to ce misca ... totul inscriptionat Subaru, mai mult sau mai putin strident. WTF!!!
Cireasa de pe tort insa ... deschid portjagaul si pe interioul capotei portbagajului un "SUBARU" mare in relief pe toata capota, efectiv pe toata suprafata, de la stanga pana la drepta masinii si de sus in jos. WTF ???

Deci practic masina are pe ea fix 3 sigle Toyota, in fata, in spate si pe volan ... iar in rest e plina ochi de etichete Subaru. Intrucat preturile la 86 si BRZ sunt identice, care ar fi justificarea in a cumpara o "Toyota" ??? Si dcaa cineva e fan inrait Toyota, cum o fi sa deschizi capota Toyotei si sa te izbeasca cu maxima intensitate inscriptia nesimtit de mare "Subaru" ??