Am considerat(ca si
@gabineg) ca SAB-ul de primavera nu merita un topic special, asa ca va las aici cateva impresii :
Inca de la intrare/stanga gasesti Tiriac Auto puternic reprezentat , Mitsubishi, Mercedes, RR, Ford,etc. si chiar 4-5 SH-uri.
Dreapta este nipona, Alfa Romeo, Suzuki, Toyota, Honda, Hyundai, Kia apoi Citroen, Volvo. Posibil sa-mi fi scapat 1-2 marci.
Vi se par multe? Nu sunt, pt. ca dupa primii (maxim) 100m de alee, gata, s-au terminat.
Lume multa ca la targ, gura-casca, interesati, unii cunoscatori.
Lumea era impartita cam in trei categorii : masini scumpe (Range Rover si Volvo), Hibride(Yaris si un suv CHR) si ...Suzuki.
Celelalte marci erau vizionate dar asa, in trecere.
"Standul" (daca pot sa-i spun asa) era dotat doar cu cele mai vandute si noi modele : Ignis, Vitara, S-Cross, Celerio. Si nici acestea nu erau ale aceluias dealer, pt. ca era prezenti Dageco si Autonet.
Dageco avea expus Ignis GLX 4WD alb, varf de gama. Autonet aveau si ei unul mai putin echipat GL+. Daca nu te deranjeaza sa ai tot far classic cu halogen(si nu cu Led), lipsa airbag-urilor Cortina, a tweeter-lor, a climatronic-ului, a cruies-controlului si a "Dual Camera Brake Support", varianta GL+ la 11900 euro, este chiar ok.
GLX-ul are tot ce am enumerat mai sus, plus drl si faruri cu led(lupa evident) si stopuri led(5 stele NCAP), la 13350 euro.
Parte interesanta este ca m-am simtit confortabil in toate cele trei locuri posibile, in conditiile in care masura mea este xxl.
Tot interesant mi se pare si faptul ca scaunele din spate gliseaza marind portbagajul, aceasta fiind posibil chiar si cu o persoana care sa le ocupe. Dar atentie cand va urcati in spate, ne-am lovit cu capul de caroserie, dar culmea ironiei, dupa ce am intrat, aveam o "palma" intre cap si plafon.

Torpedoul simte lipsa filtrului de aer de la Vitara, fiind mai spatios.
Nu exista in buton de reglaj al tractiunii fata/spate. Pozitia este destul de inalta la volan. Nu mai este o plafoniera centrala. Plasticele, fetele de usi idem cu Vitara, fara nimic textil .
Totusi avem volan imbracat in p i e l e, dar si anvelope ...
Bridgestone ! Ignisul este fabricat in Japonia ! Cheie de contact la purtator, are start/stop.
Interiorul la ambee modele era o combinatie ciudata de 3 culori : partea superioara a bordului neagra, parte inferioara alba, manerul usii dr. si cadrul schimbator caramiziu. Personal, GLX avand masca frontala imbunatatita, mi se pare frumoasa foc.

Cateva instantanee luate rapid, pt. ca se astepta la intrarea in ...masina.

P.S. Am omis sa va spun ca exista si un street food, mult mai bogat si mai ispititor decat auto expo.