Autor Subiect: Stiri si zvonuri din industria auto  (Citit de 445382 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2538
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: Stiri si zvonuri din industria auto
« Răspuns #1180 : 12.Mar.2017, 09:30:09 a.m. »
Trendul asta cu roti din ce in ce mai mari nu-mi place nici mie.  :dknw:
Pai e simplu, in tarile in curs de dezvoltare gropile sunt mai multe ca drumurile. In alea dezvoltate gropile tind sa se inmulteasca si drumurile devin o colectie de petice, nu cred ca e cineva care sa nu fi simtit tendinta decaderii infrastructurii ( totul se plateste!) in tot Occidentul. Este stiut ca roata mare sustine curul moale...si deci concluzia: se vor mari diametrele rotilor.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline shpeedy

« Răspuns #1181 : 12.Mar.2017, 10:14:02 a.m. »
Din contra, as zice...

La acelasi diametru total al rotii, un ansamblu janta mare + anvelopa cu profil mic va face masina mai rigida (si mai putin confortabila pentru ocupanti) in comparatie cu un ansamblu janta mai mica + anvelopa cu balon mai mare, care face rularea mai confortabila.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2538
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #1182 : 12.Mar.2017, 02:10:54 p.m. »
Gand la gand cu bucurie...dar nu la ce m-am referit eu (roata-diametru extern cauciuc).
Cat despre situatia descrisa de tine, cand imi cautam urmatoarea masina vizitez si dealerul Qashqai caci de cand a aparut (2007?) am zis ca asa va fi urmatoare mea masina. Si laudau ei promotia speciala, jante de 19"...Poftim? Apoi roata e aceeasi, jante de 19" si balon de ...cat? Merci, pas!!! In Romania umblam cu jante de 15" tocmai ca balonul mare ia gropile ...numeroase! A facut cineva autostrada ceheasca de Praga? 250km de damburi pe betonata, atunci cand am intrat prima data pe ea am crezut ca am pana ceva...si aveam balon de 0,65 din 195mm latime - 5"! Pai de la 17" janta acum doi ani au urcat la "smechera" janta de 19" si au redus flancul cu 2" ! Adica orice groapa mai serioasa te trimite pe autospeciala  automat! A nostra Suzuki Vitara are peste 4,5" flanc asa ca nu sunt ingrijorat de acest aspect.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline AT

« Răspuns #1183 : 13.Mar.2017, 10:01:59 a.m. »
Informatii si filmul lansarii noului Suzuki Swift la salonul de la Geneva 2017:
http://www.24auto.ro/masini/Suzuki_lanseaza_noul_Swift_in_Europa_cu_ocazia_Salonului_de_la_Geneva.html

Pentru noul model Swift au pus accent pe reducerea greutatii masinii la doar 840 kg (cu 120 kg mai putin decat versiunea actuala)
platforma caroseriei imbunatatita pentru rezistenta, motor Booster Jet 1.0 /1.2  , pentru vibratii mai scazute,  sistem ISG de recuperare a energiei in timpul franarii, diverse sisteme de siguranta.  Va fi comercializat incepand cu aprilie 2017.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline aleksanders

« Răspuns #1184 : 13.Mar.2017, 10:10:33 a.m. »
booster este doar 1.0, 1.2 este motorul vechi.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline AT

« Răspuns #1185 : 13.Mar.2017, 11:01:49 a.m. »
Poate totusi este vorba de o noua versiune de motor 1.2   (asa mentioneaza articolul) :

"Noul Swift este disponibil si cu motorul 1,2 DUALJET pe benzina, reinnoit cu cilindri mai compacti pentru o rata mai mare de compresie si echipat cu sistemul EGR (de recirculare a gazelor de esapament), cu injectie dubla, care combinate cu celelate imbunatatiri aduce o economie de 5% in ceea ce priveste consumul de combustibil, comparativ cu acelasi motor folosit de actualul model Swift".

Oricum referitor la EGR, postase cineva o informatie ca a fost data o directiva europeana in care toate motoarele pe benzina vor trebui sa fie dotate cu EGR si catalizator (ca la diesel) pentru reducerea noxelor.  In articol nu se face referire si la catalizator insa din practica s-a constat ca motoarele dotate cu catalizator consuma mai mult combustibil (in momentul regenerarii catalizatorului).
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #1186 : 13.Mar.2017, 09:16:12 p.m. »
Catalizator are si benzinarul aspirat de 1.6 si nu se regenereaza nimic   ;)

Cat priveste motorul de 1.2 de pe noul Swift, poate e o varianta imbunatatita, sa vedem cand apar datele tehnice, dar inca de pe varianta actuala acesta a existat in doua variante: 1.2 "normal" ca sa-i zic asa, cu 94 CP si 1.2 Dual-Jet cu 90 CP. (vezi atasamentele) :)

Offline shpeedy

« Răspuns #1187 : 13.Mar.2017, 09:41:49 p.m. »
Oricum referitor la EGR, postase cineva o informatie ca a fost data o directiva europeana in care toate motoarele pe benzina vor trebui sa fie dotate cu EGR si catalizator (ca la diesel) pentru reducerea noxelor.  In articol nu se face referire si la catalizator insa din practica s-a constat ca motoarele dotate cu catalizator consuma mai mult combustibil (in momentul regenerarii catalizatorului).

EGR-ul e EGR, catalizatorul e catalizator, iar despre ce era vorba ca se va pune si pe motoarele pe benzina - asa cum deja exista pe cele diesel - era filtrul de particule (si asta se regenereaza)...

EGR si catalizator exista de ceva ani pe masini, filtrul de particule pe benzinare ar fi noutatea...

Referitor la motoarele ASPIRATE de 1.2 in discutie, cel de care zice rexkroki ca fiind 'normal' a fost pus pe Splash si pe Swift, fiind motorul K12B. Evolutia lui este DualJet-ul de pe NewBaleno/NewIgnis/NewSwift, avand numele de cod K12C.
« Ultima Modificare: 13.Mar.2017, 09:56:22 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

The following users thanked this post: AT

Offline enicky

« Răspuns #1188 : 13.Mar.2017, 10:52:33 p.m. »
        Adevarul este ca acum chiar le-a reusit : masina e o ...frumusete !! Observati cum se deschide usa spate :
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline NicNic

« Răspuns #1189 : 13.Mar.2017, 11:00:03 p.m. »
        Adevarul este ca acum chiar le-a reusit : masina e o ...frumusete !! Observati cum se deschide usa spate :

Mie nu-mi place. Pare ca e alungita.
A pierdut din proportiile Mini-ului.

Sau poate ca strugurii-s prea acri ... 
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!