Autor Subiect: Schimbare baterie Swift  (Citit de 22995 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Schimbare baterie Swift
« Răspuns #10 : 08.Dec.2011, 04:04:06 p.m. »
Daca scot bateria de pe Swift GS sa o pun la incarcat pe redresor, cum incui masina?
O incui inainte de a decupla bornele bateriei. Capota se inchide prin "trintire". ;)

La repunerea bateriei in circuit, deschizi MECANIC (este o "broasca" in minerul portierei) cu cheia portiera si apoi capota.  :)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline kifla

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 42
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #11 : 04.Dec.2012, 09:36:55 p.m. »
Si eu tot Varta de 44Ah am avut . A tinut 4 ani si masina a mers mai tot timpul prin oras ca si a lui roberto .
Deci , se pare ca mecanicii stiu ceva ....
Swift 1.3 GS

Offline Doru_Neo

• Full Member
  • Mesaje postate: 200
« Răspuns #12 : 08.Dec.2012, 05:02:05 a.m. »
La swift-ul nou bateriile sigur vor tine mai putin din cauza consumatorilor foarte multi si "mari" In special directia asistata electronic in locul servodirectiei hidraulice

Offline Alex-Swift 1.3 GLX

« Răspuns #13 : 08.Dec.2012, 08:07:13 a.m. »
o baterie tine putin daca vara la gratare tu esti ala care lasa muzica data tare 8 ore :))) si eventual daca va prinde noaptea, si farurile ;) cat despre oscilatia de la relanti, eu zic ca e de la benzina.

Offline bisti

« Răspuns #14 : 08.Dec.2012, 02:52:13 p.m. »
O incui inainte de a decupla bornele bateriei. Capota se inchide prin "trintire". ;)

La repunerea bateriei in circuit, deschizi MECANIC (este o "broasca" in minerul portierei) cu cheia portiera si apoi capota.  :)

Daca ai ca mine la Octavia incuietoarea prin modulul electric de centralizata, ramai cu masina incuiata !

A trebuit sa ridic masina pe cric si sa alimentez pe bornele de la alternator, ca sa pot descuia masina. Cand incercam cu cheia se ridica tamburusul pana la jumate si nu se descuia usa. Dupa ce m-am chinuit 2 zile, am ridicat-o pe cric.

Offline suzukisx4x4

• Full Member
  • Mesaje postate: 234
« Răspuns #15 : 08.Dec.2012, 04:34:22 p.m. »
Daca ai ca mine la Octavia incuietoarea prin modulul electric de centralizata, ramai cu masina incuiata !
  :) Riscul meseriei. Electronica e buna ea dar nu chiar peste tot. ;) E ca si comfortul; te face sensibil si lenes.  :dknw:
"Mi-e teama de ziua in care tehnologia va fi mai importanta ca relatiile interumane. In lume va exista o generatie de idioti. "
Albert Einstein

Offline bisti

« Răspuns #16 : 14.Dec.2012, 08:07:14 p.m. »
Stie cineva dimensiunile bateriei la noul Swift >2010 ? Mi-e lene si frig sa ies pana la masina sa o masor.

Nu am probleme cu ea, vreau sa stiu care e cea mai mare care o  pot gasi pe dimensiunea locasului.

Offline bisti

« Răspuns #17 : 15.Dec.2012, 02:49:29 p.m. »
Mda ... se pare ca este o baterie care se comercializeaza doar in Asia.

Dimensiuni : 207x175x190, Cod : 544116042, 83E60, 12V 44Ah 210A - Varta.

Din cate am vazut cu GooTranslate, toti japonezii care au avut asa ceva pe masina le-au schimbat la maxim 2 ani de folosinta.

Asa ca o sa incep sa imi caut si eu baterie cum trece iarna asta (daca ma mai tine pana in primavara) mai ales ca a mea este si cam cursa (cei de la Autonet mi-au spus ca ei nu acorda garantie la baterie, desi incepuse sa sulfateze inainte sa implineasca masina 6 luni).

Ce recomandati ? Sa iau tot Varta sau sa merg pe Bosch sau chiar Rombat ?

Offline mxxa

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1459
« Răspuns #18 : 15.Dec.2012, 10:00:15 p.m. »
Eu iti recomand Fulmen, te tine garantat 4 ani.

http://www.e-acumulatori.ro/branduri/baterii-auto-fulmen-1

Offline suzukisx4x4

• Full Member
  • Mesaje postate: 234
« Răspuns #19 : 16.Dec.2012, 08:58:36 a.m. »
Ce recomandati ? Sa iau tot Varta sau sa merg pe Bosch sau chiar Rombat ?
Alegerea unui acumulator este loterie si depinde de noroc. Un Rombat cu Pb+H2SO4 (exclus Calciu si alte mizerii de genul), va tine mai mult decat cea originala. E drept ca va trebui intretinere la ea dar durata de viata va fi mult mai mare.
"Mi-e teama de ziua in care tehnologia va fi mai importanta ca relatiile interumane. In lume va exista o generatie de idioti. "
Albert Einstein