Autor Subiect: ce masini am mai condus  (Citit de 76811 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline dAlex

Re: ce masini am mai condus
« Răspuns #260 : 18.Mai.2016, 03:45:18 p.m. »
1. Asta daca nu cumva masina are AutoHold. Chiar si fara, nu este un dezavantaj. La semafor - cu cutia manuala, bănuiesc ca ori stai cu piciorul si pe frâna si pe ambreiaj ori doar cu piciorul pe frâna.. Deci?!
2. La drum intins, cum spune si @lucianer, nici la manuala nu prea schimbi.
3. Pentru drumuri lungi e recomandat pentru siguranța ta si numai, sa încerci sa faci pauze de "dezmorțire" din 2 in 2 (ore).

Pai
1) Cand sunt cu manuala la semafor, de obicei ajung dintr-o treapta superioara. Daca am de asteptat mai mult de 10 secunde, o scot din viteza, si daca drumul nu-i inclinat pot sa o las pur si simplu sau pot sa trag frana de mana. N-are rost sa o tin in viteza cu piciorul pe ambreiaj...La automata, la semafor, trebuie sa tin piciorul pe frana. Sau cum ziceam o bag in pozitia neutra si fac cam la fel ca la manuala. Nu stiam de faza cu AutoHold. Asta ar rezolva problema intradevar.
2) Si pe autostrada dai de blocaje in trafic. Mai ales aici. Sau de depasiri, sau restrictii de viteza. Automata iti usureaza mult viata, cu conditia sa nu adormi. Mie unu imi picau ochii in gura numa apasand pe frana si acceleratie. Exista masini care iti detecteaza nivelul de oboseala, daca mai iei si optiunea asta. Asta-i alta poveste.
3) de acord.
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #261 : 18.Mai.2016, 04:15:52 p.m. »
Exista masini care iti detecteaza nivelul de oboseala, daca mai iei si optiunea asta. Asta-i alta poveste.
Nu stiu cum funcționează opțiunea asta, dar mie mi s a întâmplat de cateva ori sa ma avertizeze aceasta opțiune, deși eram la drum de mai putin de 2h. E drept totuși ca au fost niște trasee începute pe la 3AM :D
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline AT

« Răspuns #262 : 18.Mai.2016, 04:28:02 p.m. »
Sistemul utilizeaza cativa senzori aflati pe bord care analizeaza in ce directie este indreptata privirea soferului,
gradul de deschidere a ochilor (pleoapelor), unghiul, pozitia capului si functie de acestea pe baza unui algoritm
sesizeaza tendinta de adormire a soferului si ...da alarma :) 

Nu ar strica ca acest sistem sa fie unul standard pe orice masina, cu siguranta ar evita multe accidente.
« Ultima Modificare: 18.Mai.2016, 04:30:41 p.m. de AT »
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #263 : 18.Mai.2016, 10:23:40 p.m. »
Intr-un oras aglomerat, in care conduci de ani de zile foarte mult, nu vad placere in a mesteca de nebun in mamaliga...se spulbera orice vis de pilot. Am in parculetul auto de la serv 6 manuale si un DSG cu AutoHold. Care crezi ca este mai usor de condus?? ;)

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Go Terios!!!:)

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #264 : 19.Mai.2016, 06:11:32 p.m. »
Io, io ;)

Sent from my  6s plus
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #265 : 19.Mai.2016, 06:33:28 p.m. »
Dom' sef, asta nu-i topic de ghicitori. Spune-ne rogu-te ce reprezinta P&A...  ;-)
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline shpeedy

« Răspuns #266 : 19.Mai.2016, 06:42:41 p.m. »
P-ul e frana de mana si A-ul cred ca e Auto-Hold-ul...

Sent from my LG-H818 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline ASZ

« Răspuns #267 : 26.Mai.2016, 05:47:21 p.m. »
De ceva vreme tot studiez New Vitara (in varianta 1.6 Passion Allgrip), pentru ca vreau sa trec de la SX4 la acest model, asa ca am facut un drive test mai lung cu cea a dealerului din Cluj. Mi-a placut si am apreciat cateva din dotarile care m-au incantat din oferta (radar-ul, pilotul automat, modul sport, etc)

Off-topic: m-ar interesa opiniile celora care au cumparat recent noua Vitara ... ce discounturi/promotii/dotari au primit de la dealer ... ca sa ma pot orienta si eu. Sa deschid un topic nou in zona cafenelei ?

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #268 : 26.Mai.2016, 05:53:02 p.m. »
Nuuuuuu! :pardon:
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #269 : 26.Mai.2016, 05:53:17 p.m. »
Sa fie intr-un ceas bun, bafta la alegere si negociere.   :)

S-a mai vorbit de discounturi la noua Vitara, in topicul Noul Suzuki Vitara 2015 dar si in altele despre acest model, timp de citit sa ai.   :-j