Autor Subiect: ce masini am mai condus  (Citit de 76830 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: ce masini am mai condus
« Răspuns #250 : 29.Apr.2016, 09:04:14 a.m. »
Gabineg cred ca incearca sa-ti spuna ca: Ne place!!!  :prty: :good:

Sa-ti mai spun ca doua masini cu acelasi motor sunt mai simplu de gestionat din perspectiva intretinerii?! 
« Ultima Modificare: 29.Apr.2016, 09:07:13 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #251 : 29.Apr.2016, 09:16:38 a.m. »

Gabineg cred ca incearca sa-ti spuna ca: Ne place!!!  :prty: :good:

În istoria forumului am surprins multe momente în care s-a dovedit prin postari ca toti trei avem moduri de gândire și atitudini asemănătoare.  Dar sa termin cu off-topicul și sa-l așteptăm pe @Rex cu impresii de la drive test.

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #252 : 29.Apr.2016, 04:30:23 p.m. »
Am fost, am condus, mai ne gandim...   :-?

Masina lasa o impresie buna la prima vedere, motorul merge bine la relanti, in mers cutia de viteze schimba vitezele ok dupa parerea mea (nu am mai condus alt SX4 automat), clima functioneaza, franeaza ok si cu exceptia unui mic zgomot cand treci cu roata fata stanga peste o cocoasa sau gura de canal nu troncane si nu bate nimic pe la directie sau suspensie.

Dar sunt si cateva parti mai putin placute, pe partea dreapta fiecare usa are o portiune mica (cat un bob de mazare mai mare) unde e sarit parca un strat din vopsea, usa soferului are cateva ciupituri pe cant, probabil de la neglijenta in parcarile aglomerate plus cateva fine zgarieturi ici si colo. Jantele macar sunt ok, nu prezinta urme de contact cu bordurile.
Partea mai interesanta vine abia acum. :)   Masina a fost cumparata de la SC Radacini Motors SRL inmatriculata pentru prima data in 02.2013 pe SC Radacini Motors SRL, deci a fost masina de test probabil. In caietul de garantie prima revizie apare pe la inceputul lui 2014 la 15K si ceva km si e efectuata la un service din Geneva, CH. De atunci si pana azi la aprox 44K km nu mai apare nimic. Nu am nici o garantie ca s-a efectuat intre timp o revizie sau nu si nici nu pot verifica ca cei 44K km ce sunt acum pe bord sunt si reali.  :dknw:

Dealerul a fost dispus sa lase la pret doar 500 de chf si sa suporte el costurile cu revizia de 45K km.

Nu prea stiu ce sa fac.   :-?

Offline cristidav

« Răspuns #253 : 29.Apr.2016, 04:36:24 p.m. »
Cam mare necunoscuta... Bafta in alegere :)

Nu am nici o garantie ca s-a efectuat intre timp o revizie sau nu si nici nu pot verifica ca cei 44K km ce sunt acum pe bord sunt si reali.  :dknw:
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline shpeedy

« Răspuns #254 : 29.Apr.2016, 04:48:29 p.m. »
@Rex: cam ciudata povestea si cam scumpa masina...

Pe tine te costa ceva transcrierea pe Elvetia a masinii? Intreb pentru ca pe mobile par a fi mai multe oferte.

Uite si una din Bucuresti cu putini km si condusa de cineva cu copil...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #255 : 29.Apr.2016, 05:02:15 p.m. »
Daca achizitia s-a efectuat in ultimele sase luni premergatoare intrarii in Elvetia a bunului se platesc taxe vamale. Nu stiu insa cat sunt, la precedentul SX4 nu a fost cazul, dar daca cumpar acum o masina din Germania sigur platesc.

Offline dAlex

« Răspuns #256 : 18.Mai.2016, 06:41:52 a.m. »
Sunt in SUA si conduc o Hyundai Sonata inchiriata pe saptamana asta. Am facut deja peste 500 de km cu ea de sambata trecuta incepand.
Ma interesa in mod special cutia de viteze automata, intrucat astept sa imi vina o Vitara cu cutie manuala, si eram curios sa vad cat de mult se simte diferenta.
Si da, se simte destul de mult. Daca as putea sa dau timpul inapoi, inainte sa comand Vitara, as fi adaugat si cutia automata.

Exista totusi cateva dezavantaje pe care eu le-am observat:
1) daca nu tii piciorul pe frana masina o ia singura, ce-i drept destul de incet, la drum. Daca nu esti atent la aspectul asta risti sa nimeresti in cel din fata ta la semafor sau intersectie. Asta daca nu o pui in pozitia N(neutru), dar atunci anulezi practic avantajul de a avea cutie automata.
2) parca nu prea simti ca mai conduci daca esti obisnuit cu manuale. Nu mai ai nici pe departe aceeasi atentie la drum, nu mai esti atat de implicat. Aproape ca stai si te uiti la drum cum te uiti la televizor. Devine plictisitor la un moment dat si periculos daca e seara tarziu, esti super obosit si aproape ca ti se inchid ochii in timp ce conduci. Ambreiajul te mai trezeste la viata.
3) Din punct de vedere ergonomic, te ajuta sa mai dai din piciorul stang din cand in cand mai ales la drumuri lungi.

Nu zic de avantaje ca-s evidente. Si una peste alta, cutia automata merita banii.
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #257 : 18.Mai.2016, 08:40:41 a.m. »
La drum lung pe autostrada, nu prea mai schimbi vitezele....

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Go Terios!!!:)

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #258 : 18.Mai.2016, 11:47:33 a.m. »

1. Asta daca nu cumva masina are AutoHold. Chiar si fara, nu este un dezavantaj. La semafor - cu cutia manuala, bănuiesc ca ori stai cu piciorul si pe frâna si pe ambreiaj ori doar cu piciorul pe frâna.. Deci?!
2. La drum intins, cum spune si @lucianer, nici la manuala nu prea schimbi.
3. Pentru drumuri lungi e recomandat pentru siguranța ta si numai, sa încerci sa faci pauze de "dezmorțire" din 2 in 2 (ore).

Semnat un fost hater de cutii automate - pe principiul strugurii sunt acri...
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline AT

« Răspuns #259 : 18.Mai.2016, 12:28:34 p.m. »
Eu sunt fan cutie manuala, dar am multi amici care dupa ce au condus automata si au constatat cat de confortabila este mai ales la condus in oras,
au concluzionat ca nu ar mai revenii la cutia manuala. Deci sa nu ne miram ca la un moment dat vom trece toti pe cutii automate :)  Fie ca vrem fie
ca nu se vor mai produce decat cutii automate:)
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -