Autor Subiect: ce masini am mai condus  (Citit de 79722 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline sfichiu

Re: ce masini am mai condus
« Răspuns #410 : 08.Apr.2024, 09:31:59 p.m. »
Pe langa ca nu se poate (nu e permis sa conduca altcineva masina), sincer nici nu imi doresc asta .. sunt multumit de Vitara mea ... ba una peste alta, trecand in weekend de 100.000 km am decis sa .. imi fac abonament la mijloacele de transport in comiun (circula bine + mai fac miscare ... ca prea mi se lateste curul de la atata stat in masina + casa)
Offtopic=la noi in targ pensionarii circula mocca,asa ca am am luat si eu card pentru a circula cu mijoacele de transport ale primariei fara sa dau un leu.Era o problema cu parcarea masinii unde aveam traba,ca nu prea gaseam,acu n-am dutreri de cap in privinta asta!!
  • VITARA S ,Matiz

Online rexkrokiDAU

« Răspuns #411 : 27.Apr.2024, 09:47:55 p.m. »
Am condus azi cam 20 km două mașini, o SKODA Karoq 2.0 TSI SportLine 4x4 DSG și o SKODA Octavia Combi 2.0 TDI DSG Ambition 4x4.  :)

Offline ntire2000

« Răspuns #412 : 27.Apr.2024, 11:13:45 p.m. »
Ok, si ceva plusuri si minusuri?
Karoq e interesanta ca SUV alternativ la ce avem noi, poate e curios careva de performantele ei.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online rexkrokiDAU

« Răspuns #413 : 27.Apr.2024, 11:50:37 p.m. »
Ca minus la Karoq e că nu încape o roată de rezervă la 4x4.

La interior, cum se simt la condus și dotări, ambele sunt peste Suzuki. Recunosc că nu am condus A-Cross.

Eu le-am testat să văd cum sunt în comparație cu Outback. Mi-au plăcut ambele, dar nu joacă în aceeași ligă.

Offline ntire2000

« Răspuns #414 : 28.Apr.2024, 12:45:38 a.m. »
La interior, cum se simt la condus și dotări, ambele sunt peste Suzuki. Recunosc că nu am condus A-Cross.

Probabil ca fata de S-Cross e mult peste, ca si diferenta de pret e de vreo 8000 de euro - cam 40% diferenta de pret.....
A-Cross e deja din alta liga.

Ce ma nedumereste este faptul ca Suzuki n-a mai facut teste EuroNcap de vreo 7 ani, iar Karoq apare în statistici ca are 5 stele ...
Iar noul S-Cross nu e facut pe platforma SX4-Cross si Vitara, e realizat pe platforma Toyota.... care are tot 5 stele, dar clientii habar n-au de asta.... si chestia asta e un minus de marketing pentru Suzuki.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Leutz

« Răspuns #415 : 03.Mar.2026, 08:53:15 a.m. »
N-am mai scris p-aici de ceva vreme. In ultima perioada am condus urmatoarele:

BYD Sealion 7: test drive la dealer ~10-15km. Experienta la bord (finisari, dotari, comportament la condus) a fost exceptionala. Nu m-au interesat autonomia, calitatea bateriei, fiabilitatea si alte aspecte. Am vrut doar sa vad cum se simte. Se simte premium in toate privintele, la paritate sau peste producatorii premium traditionali. Mi-a placut foarte mult, dar e peste buget si nici nu e ce-mi trebuie.

BYD Dolphin:  test drive la dealer ~10-15km. Experienta la bord a fost la fix. E o compacta hatchback, electrica, foarte bine inchegata si finisata pentru clasa ei. Pretul e bun pentru ce ofera si ar fi ce-mi trebuie daca as fi acum pe piata in cautare de o masina noua. Din pacate am cateva prioritati in alte domenii si trebuie sa mai tin o perioada masinile pe care le am.

Renault Koleos: masina inchiriata, condusa ~500 de km. Am avut varianta 2WD, motor 2.5 aspirat, cutie CVT. In Australia inca mai e la vanzare (cu 1000 de AUD mai scumpa decat Duster-ul  =)) =)) =))). In Europa am vazut ca l-au pensionat de ceva timp. Comparatia e cu Outlander-ul pe care il conduc zi-de-zi, intrucat au fix aceeasi dimensiuni exterioare, motor similar si cutie CVT. Desi Outlander-ul meu e 4x4 si are 7 locuri, Renault-ul 2x4 cu 5 locuri mi s-a parut greoi, motorul urca greu in turatii, parea ca masina se urneste dupa ceva lag si timp de gandire si desi a oferit tot timpul senzatie de robustete si siguranta, nu e la fel de sprinten ca Outlander-ul. Posibil sa fie o setarile ansamblului cutie-motor mai catre comfort la Renault. Altfel, interiorul si in general experienta la bord sunt mai rafinate in Renault. Outlander-ul e mai spartan (ca sa nu zic auster  :D), dar asta il face si mai simplu de folosit si cumva mai aerisit.

Subaru Forester: masina inchiriata, condusa ~600 de km. Varianta cu motor 2.5 aspirat, cutie CVT si evident 4x4. Interiorul m-a obosit. Zeci de mii de unghiulete, bucatele, decoratii s.a.m.d. Desi masina e spatioasa te simti cumva limitat visual de excesul de forme care foarte bine puteau sa nu existe. Altfel, masina mi s-a parut corecta d.p.d.v. al calitatii finisajelor. Nimic exagerat, doar corect, as cum e la majoritatea masinilor japoneze. Prin comparatie cu Outlander-ul mi s-a parut extrem de vioaie, ansambul motor-cutie foarte responsiv si cu zvac bun in orice situatie. Intr-adevar masina e mai mica decat Outlander-ul si motorul e un pic mai mare, insa nu atat incat sa justifice diferenta. Cred ca vorba mai degraba de diferenta de generatii. Outlander-ul meu e din 2019 dar platforma tehnica e practic aceeasi de prin 2011-2012, cu numeroase facelift-uri si imbunatatiri. Ca fapt divers, Foresterul mi-a tras aiurea de volan de cateva ori la un drum pe ploaie intensa, cand lane-assist-ul probabil a confundat baltoace succesive pe mijlocul benzii cu liniile de demarcatie a benzilor. Nimic neasteptat as zice. Am fost pe faza si am reactionat. Oricum, interventiile lane-assist-ului nu sunt criminale, dar pot produce neplaceri daca nu esti atent.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019