Autor Subiect: ce masini am mai condus  (Citit de 74748 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14830
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: ce masini am mai condus
« Răspuns #300 : 11.Feb.2017, 07:54:46 p.m. »
Tare cotiera frigorifica. Incape oare o sticla de apa sau o doza de suc?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #301 : 11.Feb.2017, 09:19:07 p.m. »
In comparatie cu Outback-ul (motoare+transmisii similare), cum se simte?!

Kizashi raspunde altor deziderate, mi-a lasat impresia ca e mai fasnet, se aseaza cu siguranta mai bine in curbe, ii lipseste senzatia de masivitate ce o resimti la Outback si e mai placut de condus intr-un mod mai alert. Outback-ul e in schimb mai confortabil pe drumurile mai rele, absoarbe mult mai bine denivelarile (diferenta poate e data si de dimensiunile anvelopelor, respectiv a balonului acestora).
Chiar daca ambele au CVT, Lineartronicul de pe Subaru e putin mai finut, simuleaza bine treptele de viteza si de aici si frana de motor, mai ales daca e folosit ACC-ul. Nu mi-a displacut cutia de pe Kizashi, mi-a lasat o impresie buna, mai ales in modul manual (poate cu un minus mic la plecarea de pe loc) dar parca cea de pe Outback e mai reusita.
La capitolul motoare, chiar daca sunt arhitecturi diferite, mi-au placut ambele. Fiecare are sunetul lui specific la turatii inalte, o placere.   :x

Offline enicky

« Răspuns #302 : 11.Feb.2017, 10:25:00 p.m. »
Incape oare o sticla de apa sau o doza de suc?
   Cam asa ceva. In plus are o chestie misto la trapa pt. vara: are un motoras-ventilator ca sufla aer un interior sa nu fie f. cald cand sta in soare(ca e si neagra). N-am prea inteles eu cum lucreaza, dar l-am auzit :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline shpeedy

« Răspuns #303 : 12.Feb.2017, 12:59:50 a.m. »
A existat posibilitatea unei optiuni: trapa are celule fotovoltaice incluse in ea - asta asigura curentul electric necesar asigurarii ventilarii habitaclului cand masina sta in soare, chiar inchisa...

Tare cotiera frigorifica. Incape oare o sticla de apa sau o doza de suc?

Sa nu fie acelasi lucru cu torpedoul climatizat (l-am avut pe Passat) - torpedoul avea o gura obturabila prin care intra aer rece de la instalatia AC a masinii.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline enicky

« Răspuns #304 : 12.Feb.2017, 01:11:40 a.m. »
..... trapa are celule fotovoltaice incluse in ea... torpedoul avea o gura obturabila prin care intra aer rece de la instalatia AC a masinii.
            Da-da, asa cred ca mi-a zis, dar n-am memorat-aer rece de la instalatie vine, mai ales ca are ventilatie si in spate. Si mai ales are un consuuuum.....In oras ia vreo  16-18l.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline shpeedy

« Răspuns #305 : 28.Mar.2017, 12:02:27 a.m. »
@cristidav: Suzuki imi face impresia unei masini corecte. Cel putin cu SUVI, am aceasta impresie.

La numai cateva luni upa ce am cumparat-o, am inceput sa ma gandesc ca nu e o masina buna, ca scartaie, ca motorul nu trage, amreiajul e de carton. amortizoare seci, parbriz de plastic, vopsea de oua, etc.

Dupa alti 4 ani (perioada dupa care imi propusesem sa schimb pe SUVI), am constatat ca masina e aproape la fel ca la inceput. Nu scartaie mai tare, nu demareaza mai incet, parbrizul e la fel de zgariat, rugina nu a aparut sub vopsea.

Asa ca m-am decis sa o mai pastrez pana va incepe sa scartaie, sa demareze mai incet, sa cedeze ambreiajul (sic, aici am reparat deja!) sau sa rugineasca.

Nici ca puteai spune mai bine, @NicNic...

De putina vreme, mi-am schimbat job-ul, noul job avand inclusa si masina la pachet. Locatia noului job fiind in partea cealalta a Bucurestiului, am renuntat la a face drumul cu masina personala sau cu cea de servici, servindu-ma mult mai bine de metrou. Azi in schimb am avut o scurta deplasare prin Bucuresti si am luat masina de la birou - este vorba de un Hyundai i20 1.1CRDi 75cp M6 din 2013 cu 50k km la bord. Masina in mintile ei - nu bate, nu troscane (ITP-ul e luat in Ianuarie anul asta). Dar:
- masina nu se misca - am asteptat sa se incalzeasca motorul sa incep sa ma dau la ea; nu ai cu ce, nici la 1500rpm, nici la 2500rpm, nici la 3500rpm nu se misca cat-de-cat cursiv (am avut si am mai condus diesel, dar asta e lesinat rau - dovada ca nu sunt singurul);
- zgomotoasa rau - SX-ul meu cu AT-uri si nu e atat de zgomotos;
- directie fada - poti invarti cateva grade de volan ca nu se-ntampla nimic, da' nimic...

Drept urmare, ma bucur de Suzuki-urile mele asa cum sunt ele - mai batrane (Swift-ul face 10 ani in cateva luni), mai cu greierasi, dar care atunci cand apesi pedala, se intampla ceva, cand dai de volan, iarasi se intampla ceva... :D
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #306 : 28.Mar.2017, 09:41:27 a.m. »
Same here dar i30, 49k, 1,4.
Mașină mai nesigură n-am condus. Singurul lucru care mă încântă e cornering lights. Eu conduc bătrânește și cu grijă, dar restul colegilor au făcut vreo două daună totală, au ucis un ambreiaj la 5000 km, au bubuit un motor la 10.000 etc
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline zongor

« Răspuns #307 : 25.Mai.2017, 09:50:26 a.m. »
Multumita SIXT am condus un Peugeot 3008 2017.
Masina avea 20k la bord. Am mers cu ea cam 2000 km intre Tarragona - Castellon - Valencia - Alicante - Murcia, inclusiv o plimbare in lungul Ebru-lui pana pe la Mequinenza.
Motorul era 1.2 PureTech benzina, 131CP. S-a descurcat peste asteptari pentru o masina de dimensiunile ei.
Ce mi-a placut:
  • volanul - forma este extrem de ergonomica
  • iCockpit - toate informatiile de care ai nevoie sunt usor de accesat. Display-ul care inlocuieste ceasurile de bord clasice este configurabil pe gustul fiecaruia
  • Display-ul central pentru multimedia si navi amplasat la inaltimea corecta
  • Navigatie TomTom on board
  • Active lane departure warning - avertizare la parasirea benzii de deplasare
Ce nu mi-a placut:
  • Amplasarea comenzilor pe volan complet diferita fata de orice alta masina. enervant
  • Combinatia cutie manuala - motor mic pe serpentine - am facut scurta la mana, in special dupa un an de condus preponderent automata

Desi am citit ca are ACC, nu am observat sa functioneze, s-a comportat ca un CC normal.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #308 : 12.Iul.2017, 09:18:32 a.m. »
Am lăsat Swift-ul la revizie și am plecat cu un Lexus CT 200h  :)

Offline sfichiu

« Răspuns #309 : 12.Iul.2017, 09:41:08 a.m. »
Ce treaba faina pusa la punct!..la noi niciun Logan nu ai parte intr-un caz ca acesta! :(
  • VITARA S ,Matiz