Autor Subiect: Crestere performante Swift  (Citit de 19229 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

PTR

• Vizitator
Crestere performante Swift
« : 12.Nov.2008, 10:26:26 p.m. »
 Performantele Swift-ului se pot imbunatati cu bani relativ putin schimband 2 repere:
 1. La admisie modelele anterioare facelift-ului au "palnia" atasata la furtunul care intra in cutia filtrului de aer usor restrictiva. Pentru a le diferentia mai usor: anterior facelift "palnie" triunghiulara si ulterior faceliftului "palnie" rotunda. Se poate scoate numai "palnia" sau se poate scoate furtunul de cauciuc cu tot cu "palnie" urmand a se adapta un furtun de hota care trebuie orientat sa ia aer rece pentru rezultate maxime. Masurand depresiunea in galeria de admisie ma indoiesc ca in urma acestor modificari un filtru de aer sport va aduce alte imbunatatiri in afara de sunet.
 2. Analizand traseul de evacuare se pare ca singurele zone care prezinta ceva restrictii sunt reprezentate de catalizator si de toba finala. Chiar daca initial credeam ca toba originala este straight flow dupa ce am dat-o jos de pe masina am observat ca adevarul este altul. Toba originala este o toba cu 3 camere care are o rata de evacuare destul de mica. Schimbarea acesteia cu una straight flow facuta special pentru Swift va aduce ceva imbunatatiri fara un zgomot care sa atraga organele. Catalizatorul este mai greu de schimbat fara cheltuieli apreciabile. Schimbarea/eliminarea tobei intermediare cu altceva este inutila deoarece teava originala duce cu mult peste ce se poate scoate din motorul de Swift fara modificari majore iar amortizorul de zgomot prezent pe aceasta prezinta o restrictie minima.

Offline Visatorul

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 73
Re: Crestere performante Swift
« Răspuns #1 : 13.Nov.2008, 08:13:38 a.m. »
Din pacate nu m-am uitat cu atentie la admisia unui Swift cu face-lift. Ma gandeam insa daca in loc de acea improvizatie cu furtun de hota, nu cumva s-ar putea pune direct acea "palnie" rotunda de la modelul cu facelift.

Later edit: Poate cineva care are un Swift cu face-lift sa posteze o poza cu admisia? Stiu ca SS cu face-lift are un consum declarat mai mic. Nu cumva diferenta este data chiar de admisie? Ceea ce ma face sa ma intreb daca noua admisie ajuta la acceleratie sau este gandita sa micsoreze consumul...
« Ultima Modificare: 13.Nov.2008, 09:13:03 a.m. de Visatorul »
Suzuki Swift 1.3 GLX

PTR

• Vizitator
« Răspuns #2 : 13.Nov.2008, 05:31:43 p.m. »
M-am gandit si la varianta inlocuirii tubului de cauciuc si a "palniei" cu modelul de la facelift dar cred ca daca se comanda reperele respective costa cat nu face.. Daca se pot procura de undeva la un pret rezonabil bineinteles ca e de ales, mai ales din punct de vedere estetic.
Orice restrictie pe admisie poate influenta si consumul si performantele.

Offline gabin

« Răspuns #3 : 02.Feb.2009, 12:29:06 p.m. »
'08 Suzuki Swift Sport 1.6 VVT .:. Apex .:. Ferodo .:. Enkei
"Pe masura ce faci imbunatatiri costisitoare masinii, creste riscul de a o accidenta."

PTR

• Vizitator
« Răspuns #4 : 02.Feb.2009, 07:36:56 p.m. »
Doar light weight e ok, dar inainte ar fi bine de verificat greutatea celor originale. Daca sunt underdrive o sa-ti omoare bateria in timp si posibil probleme si cu AC-ul.

Offline gabin

« Răspuns #5 : 02.Feb.2009, 08:36:53 p.m. »
Si cum imi dau seama daca sunt underdrive sau nu? :D
"Pe masura ce faci imbunatatiri costisitoare masinii, creste riscul de a o accidenta."

PTR

• Vizitator
« Răspuns #6 : 02.Feb.2009, 09:14:11 p.m. »
Diametrul rotii care vine pe motor e mai mic decat cea originala sau cea de la alternator mai mare decat cea originala.

Offline gabin

« Răspuns #7 : 03.Feb.2009, 10:37:03 a.m. »
ahh, nu stiam. credeam ca sunt la fel dpdv al dimensiunii, dar cu o greutate mai mica :good:

PTR

• Vizitator
« Răspuns #8 : 03.Feb.2009, 01:44:47 p.m. »
Da, cele lightweight sunt mai usoare posibil decat cele stock. Dar repet, cel mai bine ar fi sa le cantaresti pe cele stock inainte ca sa vezi daca merita banii, daca e diferenta de 100g clar nu merita.
Cele care au alte dimensiuni fata de cele normale si modifica raportul dintre role nu le-as recomanda.

Offline gabin

« Răspuns #9 : 03.Feb.2009, 03:57:14 p.m. »
Bai vreau sa le dau mail celor de la DTN, dar nu reusesc. Am intrat pe pagina lor, am dat acolo la contact si dau si scriu numele, orasul, tara, mail-ul, la nr de tel am bagat ceva la oha. Scriu comentariul si dau send si imi apare o casuta care zice "This form is being submitted using e-mail. Submitting this form will reveal you e-mail adress to the recipient ...You may continue or cancel this submission."
Si dracu, dau OK si nu face nimic... X-( X-(