Autor Subiect: Becuri H4  (Citit de 11255 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline mariscal

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
  • Gen: Bărbat
Re: Becuri H4
« Răspuns #10 : 28.Ian.2011, 04:34:12 p.m. »
la Swiftul meu s-a ars becul la faza scurta si trebuie schimbat.
inteleg ca este un bec de 55W insa daca-l cumpar din magazin trebuie sa mai tin cont si de alte caracteristici tehnice,
si ce marca ar fi mai recomandata?

Suzuki Swift 1.3 GC 92CP

Offline BXXENL

« Răspuns #11 : 28.Ian.2011, 04:49:54 p.m. »
Becurile se recomanda a fi schimbate in pereche, mai ales daca sunt vechiute. Cele h4 sunt de 55/60W. Daca ai bani mai multi de dat pe becuri, i-ati Osram Nightbraker, sau ceva de la philips, cu x% mai multa lumina.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #12 : 28.Ian.2011, 06:34:08 p.m. »
Eu de la Philips iti recomand Xtreme Power. Sunt foarte bune,mai ales in comparatie cu BlueVision. Ca pret sunt undeva pana in 100RON setul.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #13 : 18.Dec.2011, 10:46:23 a.m. »
Ce ați alege dintre Osram night breaker plus și Philips Night Vision ?  :-?
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline BXXENL

« Răspuns #14 : 18.Dec.2011, 11:40:07 a.m. »
Nightbraker nu se ard repede, dar scad repede in intensitate. Mie mi-a dat un prieten unul dupa ~1 an si vreo 30.000km mers cu el si cand l-am pus in suza era la jumatatea intensitatii becului celalalt care era stock, vechi de 2 ani si vreo 40.000km. CHIOR. Deci daca nu ai chef sa schimbi becurile mai des decat iti umflii rotile, mai bine te orientezi catre niste becuri de calitate dar normale, fara "+". Eu am cautat mult si bine si am intors-o pe toate partile, ca si eu vroiam niste becuri mai potente mai ales ca de cand a venit iarna circul mai mult prin bezna cu programul meu..dar n-am gasit nimic care sa ma faca sa scot banul din portofel. As fi curios cat costa becurile originale la reprezentanta, daca vand asa ceva. Am fost (si inca sunt) foarte multumit de becurile stock de la SX4. Nu mai e asa puternica acum, dupa 3 1/2 ani si 55K dar tot vad cu ele mai bine decat cu xenon pe faruri cu lupa la smart... E important sa vezi bine pe unde mergi noaptea, dar e important si sa nu ti se arda becul pe vreun ger, sau vreo ploaie si sa trebuiasca sa tragi pe dreapta si sa-l schimbi. E si neplacut si periculos. Mai bine merg cu 10km/h mai incet cu becuri stock decat sa am +50% Phillips si sa mi se arda cand mi-e lumea mai draga.

Parerea mea :dknw:
  • SX4 1.5
Alex

Offline bisti

« Răspuns #15 : 18.Dec.2011, 11:51:26 a.m. »
Ce ați alege dintre Osram night breaker plus și Philips Night Vision ?  :-?

Eu am pus Osram SilverLight si sunt PESTE NightBreaker ca "culoare" a luminii si ca vizibilitate. Iti poate confirma si Cristi ca am pus amandoi masinile la "zid" si se vede diferenta de culoare si intensitate.

Offline sxtelu

• Hero Member
« Răspuns #16 : 18.Dec.2011, 12:44:50 p.m. »
Găsisem  o pereche de Osram N B plus la 50 ron, de aici au început dilemele...
Am circulat su Osram-urile din fabrică aproape 2 ani, sunt ok pe fază lungă și chioare pe fază scurtă ! Nu este doar părerea mea...
 Le-am înlocuit apoi cu Philips+30% (nu mai știu exact cum se numesc), ceea ce a însemnat o îmbunătățire pe faza scurtă. De curând s-a ars filamentul de fază scurtă la un Philips, seara târziu; dimineață urma să conduc mai bine de 2 ore în beznă, așa că am împrumutat de la frate-meu un Bosch...care face blocul optic mai luminos decât cel cu Philips dar petala de lumină de pe asfalt e mai mică și mai gălbuie. Găsit Osram-urile OEM ( le oferisem după înlocuire unor colegi, eventual pt mașinile de la serviciu dar am fost refuzat) și am înlocuit Bosch. Mai slab și acum Osram OEM decât Philips, mai ales pe fază scurtă...
Nu aș investi în xenon, mai ales că ar trebui făcută o treabă serioasă - echiparea cu lupe a farurilor - de aceea caut o pereche de  becuri care să lumineze și pe fază scurtă. Mai ales că trebuie să cedeze și celălalt Philips, datorită înaltei tehnologii de calibrare a duratei de viață cu profiturile estimate de producător - mulțumim colegului ce a posta link-ul spre documentarul The light bulb conspiracy.
Nu e o plăcere să shimbi un bec, mai ales în condiții meteo tragice dar slavă Domnului că nu mi-am luat Renault Megane !

Mark Twain

Offline bisti

« Răspuns #17 : 18.Dec.2011, 01:56:05 p.m. »
Eu am avut vreo 4-5 tipuri de becuri din care sa aleg.

Offline sxtelu

• Hero Member
« Răspuns #18 : 18.Dec.2011, 02:25:13 p.m. »
Și SilverLight ți s-au părut cele ma bune ?
Am bântuit pe forumuri, colegii afirmă că cele mai bune becuri cu halogen ar fi PIAA, japoneze, se găsesc pe ebay dar  ...  costă frate !

Mark Twain

Offline bisti

« Răspuns #19 : 18.Dec.2011, 03:27:31 p.m. »
Eu am avut de ales intre NARVA, MTEC, PHILIPS, OSRAM.

MTEC Cosmos Blue White

PHILIPS Xtreme Vision

NARVA Range Power Blue+

OSRAM Night Breaker

Si pana la urma am ales Silverstar :D