Găsisem o pereche de Osram N B plus la 50 ron, de aici au început dilemele...
Am circulat su Osram-urile din fabrică aproape 2 ani, sunt ok pe fază lungă și chioare pe fază scurtă ! Nu este doar părerea mea...
Le-am înlocuit apoi cu Philips+30% (nu mai știu exact cum se numesc), ceea ce a însemnat o îmbunătățire pe faza scurtă. De curând s-a ars filamentul de fază scurtă la un Philips, seara târziu; dimineață urma să conduc mai bine de 2 ore în beznă, așa că am împrumutat de la frate-meu un Bosch...care face blocul optic mai luminos decât cel cu Philips dar petala de lumină de pe asfalt e mai mică și mai gălbuie. Găsit Osram-urile OEM ( le oferisem după înlocuire unor colegi, eventual pt mașinile de la serviciu dar am fost refuzat) și am înlocuit Bosch. Mai slab și acum Osram OEM decât Philips, mai ales pe fază scurtă...
Nu aș investi în xenon, mai ales că ar trebui făcută o treabă serioasă - echiparea cu lupe a farurilor - de aceea caut o pereche de becuri care să lumineze și pe fază scurtă. Mai ales că trebuie să cedeze și celălalt Philips, datorită înaltei tehnologii de calibrare a duratei de viață cu profiturile estimate de producător - mulțumim colegului ce a posta link-ul spre documentarul The light bulb conspiracy.
Nu e o plăcere să shimbi un bec, mai ales în condiții meteo tragice dar slavă Domnului că nu mi-am luat Renault Megane !