Autor Subiect: Becuri H4  (Citit de 12109 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline csaba

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki Ignis 1.3 GC spring green metallic
Re: Becuri H4
« Răspuns #20 : 18.Dec.2011, 05:42:44 p.m. »
recent mi-am pus osram night breaker.deocamdata sint multumit .

Offline roberto

« Răspuns #21 : 18.Dec.2011, 07:42:06 p.m. »
Eu am pus Osram SilverLight si sunt PESTE NightBreaker ca "culoare" a luminii si ca vizibilitate. Iti poate confirma si Cristi ca am pus amandoi masinile la "zid" si se vede diferenta de culoare si intensitate.

Afirmatia referitoare la diferenta de culoare e adevarata insa cea despre superioritate Silverstar-ului la vizibilitate ma face sa zambesc. Verificarea performantelor unui bec auto nu se face la zid, unde poti verifica doar calitatea tencuielii eventual. :))
Personal optez pentru urmatoarele, in aceasta ordine:
-Philips X-tremePower
-Osram NightBreaker
-Narva RangePower 50+

De curand Philips a lansat o noua gama, X-tremeVision, care se lauda ca ofera 100% mai multa lumina. Detalii aici : http://www.xv-morelight.com/

Clasamentul meu se refera strict la performanta dpdv al vizibilitatii in orice conditii (adica si pe ploaie/ceata). Daca se cauta doar un castig la design, adica o culoare cat mai cool.........eu ma retrag.
Va pot recomanda si doua posibile surse pentru achizitia acestor becuri:
http://www.philips-shop.ro/
http://narva-shop.cart.ro/
« Ultima Modificare: 18.Dec.2011, 07:50:45 p.m. de roberto »
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline bisti

« Răspuns #22 : 18.Dec.2011, 09:08:51 p.m. »
Bine, lasa ...

Daca nu ai citit tot ce am scris eu, nu isi au rost comentariile. Eu m-am referit STRICT la vizibilitatea in oras, in conditiile unei iluminari proaste a drumului public.
Nu m-am referit la ploaie, ceata sau alte asemenea.

Si da, Silverstar la doar +30% luminozitate, nu au cum sa se bata cu Nightbreaker sau altele cu minim +50%. E la mintea cocosului treaba asta, nu trebuia sa ne faci clasamente.
« Ultima Modificare: 18.Dec.2011, 09:12:17 p.m. de bisti »

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #23 : 18.Dec.2011, 09:17:42 p.m. »
Ai masurat cumva aceasta intensitate luminoasa sau spui cele de mai sus avand in vedere doar datele de marketing, adica cele de pe ambalaj?

Offline roberto

« Răspuns #24 : 18.Dec.2011, 09:34:16 p.m. »
Bine, lasa ...

Daca nu ai citit tot ce am scris eu, nu isi au rost comentariile. Eu m-am referit STRICT la vizibilitatea in oras, in conditiile unei iluminari proaste a drumului public.
Nu m-am referit la ploaie, ceata sau alte asemenea.

Si da, Silverstar la doar +30% luminozitate, nu au cum sa se bata cu Nightbreaker sau altele cu minim +50%. E la mintea cocosului treaba asta, nu trebuia sa ne faci clasamente.

Desi a doua parte a postarii mele nu iti era adresata exclusiv tie, am sa-ti raspund in aceeasi nota. Am citit foarte atent intreg topicul iar faptul ca "m-am referit STRICT la vizibilitatea in oras, in conditiile unei iluminari proaste a drumului public" putea sa-l deduca doar Mama Omida sau eventual cel cel care iti aduna ciornele facute inaintea postarii. La mine in oras uneori mai ploua si foarte des apare ceata, deci nu-mi permit sa le ignor cand doresc sa fac o alegere cat mai buna a becurilor folosite. Daca tin cont si de faptul ca 80% din timpul petrecut la volan circul in afara orasului..............................
Cat priveste "clasamentul", acesta este o simpla enumerare a preferintelor mele, bune sau rele.
« Ultima Modificare: 18.Dec.2011, 09:37:21 p.m. de roberto »
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #25 : 18.Dec.2011, 11:48:25 p.m. »
Nu e cazul să depășim limitele unui schimb de opinii.
 Mulțumesc pentru păreri, nu am cumpărat feștilele Osram NB, mai studiez și recunosc că mi se pare interesanță varianta Narva...
Din forumuri și discuții cu oameni pățiți răzbate o reticență față de tot ce este cu +, extra, super, viziuni, etc...
Am reînviat împreună un topic , la obiect - suntem aproape de solstițiul de iarnă, este foarte important faptul că vrem să circulăm în siguranță și este bine să ne facem cunoscute experiențele și în ce privește luminile de drum...
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline Batranul

« Răspuns #26 : 19.Dec.2011, 12:27:23 a.m. »
fratelo, cel mai bun bec halogen e unu' xenon  :D

are fratili pi ignis xenon, fara lupe, h4 si vede pana si pe maica tereza cum se descompune in liniste! chiar cand revii pe langa meleagurile noastre, sa facem un vs la becuri, la tencuiala si la drum.

din pacate acu-s la 6000k ca alea de 4300k au 'filamentul' deplasat si tre sa fac niste distantiere ca nu focalizeaza bine farul. da' la naiba, de cand is somer nu am timp deloc!

fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline shpeedy

Re: Re: Becuri H4
« Răspuns #27 : 19.Dec.2011, 06:40:43 a.m. »
Din cate stiu eu, o instalatie completa xenon are - pe langa lupe - si sistem de spalare a farurilor, si sistem de auto-leveling. Nu aveti astea -> "distractie" pentru colegii de trafic.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
Re: Re: Becuri H4
« Răspuns #28 : 19.Dec.2011, 07:48:44 a.m. »
Din cate stiu eu, o instalatie completa xenon are - pe langa lupe - si sistem de spalare a farurilor, si sistem de auto-leveling. Nu aveti astea -> "distractie" pentru colegii de trafic.

Din câte am citit, așa este  reglementarea în majoritatea țărilor europene, nu ar fi de mirare ca într-o bună zi, pentru depășirea planului la amenzi, să fie introduse prin lege  și la noi aceste cerințe.
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline BXXENL

« Răspuns #29 : 19.Dec.2011, 09:02:28 a.m. »
Pai nu doar de frica amenzilor n-ar trebui sa nu ne punem xenon daca nu avem macar lupe. Daca vine de pe contrasens cineva cu xenon in far cu oglinda zici ca ti-a iesit Dumnezeu in cale, asa puternic e. La soare te-ai putea uita, dar in farurile lui BA. Si daca mai are puse si-n proiectoare, asta a fost. Tragi pe dreapta...

Narva range +50 au un pret excelent. O sa imi iau un set sa vad cum sunt, macar sa le am de rezerva, ca osramul ala nici de rezerva nu mai e bun.
  • SX4 1.5
Alex