Autor Subiect: Sfaturi cumparere Swift second hand  (Citit de 10080 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline mammut

Re: Sfaturi cumparere Swift second hand
« Răspuns #40 : 28.Iun.2010, 07:51:40 p.m. »
Trebuie sa iei in calcul daca nenea care o vinde incurca ESP cu EPS (Electric Power Steering), cel din urma existatand pe Swift 1.3, sau daca e doar tepar care infloreste anuntul sa dea bine.
Trecand peste ESP - EPS, pretul este ok vis-a-vis de nr. km si ani. Daca sunt reali, eu stiam ca modelul facelift are forma un pic diferita la proiectoarele de ceata. Cea din anunt este ca a mea care nu este facelift. Daca ma insel sa ma corecteze cineva.
Deci una peste alta mergi cu ea la o verificare la Autonet, si uita-te bine pe ce acte are.
Bafta!

Offline stoik

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 22
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #41 : 28.Iun.2010, 08:10:26 p.m. »
Bineinteles ca o sa merg la Autonet la o verificare.
Ce acte ar trebui sa aiba?

Offline stoik

• Newbie
  • *
« Răspuns #42 : 28.Iun.2010, 08:29:31 p.m. »
P.S:nu este facelift.
Sau sa mai strang din fesieri si sa optez pt un Gs:
Suzuki Swift Facelift GS ?

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #43 : 28.Iun.2010, 09:03:48 p.m. »
M-au pacalit stopurile care sunt de la modelul facelift.
Daca ar fi dupa mine as incerca sa mai pun ceva bani.. numai pt ac-ul auto si merita..

Dar totusi nu e ciudat?Cel cu ac automat care ziceti voi ca e facelift (eu imi dau seama foarte greu de diferente) e din 2007 iar cel care cica nu e facelift(cel alb) e din 2008?
« Ultima Modificare: 28.Iun.2010, 09:05:49 p.m. de Andrei Suzuki »
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline mammut

« Răspuns #44 : 28.Iun.2010, 09:11:22 p.m. »
La acte ma referam sa verifici ce iti zice el cu ce scrie, sunt unii care zic ca are masina un anume an ca sa te atraga si la fata locului o scalda ei. De obicei unii cumparatori "fericiti"  ca urmeaza sa-si ia masina sunt neatenti. Citeste ce a scris Trixi mai sus ca e sfant :)
Ultimul anunt suna si el bine, dar verifica si persoana de la care cumperi, un simplu search pe google si am gasit ca nenea mai vinde un Hyundai Accent, un Audi A4 si un Peugeot 206. Cu toate ca este inmatriculata in Ro, pot sa bag mana infoc ca e adusa de afara, si nu zic ca ar fi asta o problema, doar sa ai grija. Vezi ce a patit tipul cu SX4, parca in Italia.

Andrei sigur ala care zicei ca este facelift nu este din 2008, baga de la el vanzatorul, poate merge :)
« Ultima Modificare: 28.Iun.2010, 09:13:03 p.m. de mammut »

Offline Trixi

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 376
« Răspuns #45 : 28.Iun.2010, 09:28:27 p.m. »
swiftul alb este al firmei de distributie de papetarii austral.sunt aproape convinsa ,ca este masina ultra frecata.
in mod cert,actele sunt ok.motivul pretului atragator este faptul ca este ceapa pe interior..daca presimt eu bine.
iti recomand cu mare caldura aia neagra,care e al unei persoane fizice (se vede dupa numar inmatriculare).la 42.000 km,in varianta gs,merita fiecare banut in plus fata de aia alba. ;)

Offline stoik

• Newbie
  • *
« Răspuns #46 : 28.Iun.2010, 10:10:03 p.m. »
Multumesc mult de sfaturi!
Se pot depiste km modificati in urma diagnozei de la Autotest sau alt service autorizat?
Dupa cum a subliniat si mammut, vanzatorul swiftului negru se ocupa cu vanzari de masini si se ft poate ca masina sa fie adusa si inmatriculata in RO. Exista vreun act care sa infirme acest lucru sau sa confirme ca este adusa de afara?
Scuzati daca intrebarile sunt de copil prost, dar nu ma pricep, sunt la prima achizitie auto.
Va multumesc inca o data de sfaturi, opinii.

Offline Trixi

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 376
« Răspuns #47 : 28.Iun.2010, 10:20:50 p.m. »
la swift nu prea stiu sa fie vreo metoda prin care sa se poata verifica km reali,insa avand in vedere ca e vb de o masina din 2007,diferenta nu prea cred sa fie semnificativa.(ma repet,pana in 300.000 km treaba e buna!)
daca se ocupa cu masini,atunci aceasta masina a fost retinuta pt el,foarte probabil pt ca are km putini...si asta este ceva tare bun,daca este asa.(pt ca nu scoti numere preferentiale approx cu anul tau de nastere,daca vrei sa o vinzi repede mai departe)
pe de alta parte o masina care a rulat 40.000 de km in germania este mult mai ingrijit decit una care a rulat tot atat in ro(evident generalizez.nu vorbim de oameni cum este andrei de ex)

Offline mammut

« Răspuns #48 : 28.Iun.2010, 10:22:46 p.m. »
Autonet nu poate sa-ti zica nr reali de km in urma diagnozei, despre alte service-uri nu stiu, dar presupun ca isi pot da seama daca e pe bune.
In cartea de sevice pe prima coperta interioara sunt datele care te intereseaza: cumparator, data, seria masinii (VIN), key number, etc si jos trebuie sa fie stampila dealer-ului.
Exista si o prubrica in care poate fi trecut al doilea cumparator.
Verifica sa aiba si reviziile la zi.

Offline mammut

« Răspuns #49 : 28.Iun.2010, 11:14:43 p.m. »
Un pic offtopic, poate cineva sa atasaze primele pagini din cartea de service, eu am coperta si urmeaza 1/c, dupa care pag 5.
Imediat dupa coperta imi lipsesc 2 pagini, sunt curios ce era acolo.
Merci!