Autor Subiect: Sfaturi cumparere Swift second hand  (Citit de 10079 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
Re: Sfaturi cumparere Swift second hand
« Răspuns #30 : 25.Iun.2010, 12:14:40 p.m. »
Dar pe forum ai cautat?

Uite o oferta de predare leasing la Swift, vanzare Swift Sport, iar vanzare Swift...

Si mai uita-te la bursa ca or mai fi, n-am apucat sa iau toate paginile la mana. ;)
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline miocrl

« Răspuns #31 : 25.Iun.2010, 02:52:54 p.m. »
Ia aminte si citeste topicul urmator:

http://www.suzuki-club.ro/forum/diverse-suzuki-sx4/mi-au-sechestrat-suzuka-fratilor-!/

ia toate masurile de precautie la cumpararea unei masini second
« Ultima Modificare: 25.Iun.2010, 04:06:19 p.m. de deconectat »
  • https://www.facebook.com/ComunitateaWaldorfTimisoara

Offline stoik

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 22
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #32 : 25.Iun.2010, 06:05:53 p.m. »
ok..cam dubios ce s-a intamplat.
ca urmare a celor citite despre incidentul cu sx4, ce acte ar trebui sa aiba un proprietar la masina?
scuzati-mi intrebarile prostesti, dar nu vreau sa o patesc doar pt ca nu m-am interesat si m-am grabit.
o seara si un weekend super tuturor!
p.s: vreunul din voi sta in zona pantelimon-iancului sa ma pot cocota si eu pri swift?

Offline mammut

« Răspuns #33 : 25.Iun.2010, 07:04:49 p.m. »
eu stau in zona, dar cel mai bine cred ca te duci la o intalnire si poate vezi mai multe, si-ti mai da si lumea cate un sfat.
http://www.suzuki-club.ro/forum/intalniri-regionale/intalniri-in-bucuresti/3080/

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #34 : 25.Iun.2010, 07:23:15 p.m. »
Si poti face comparatie intre diferitele echipari (GC, GLX, GS).

• #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Trixi

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 376
« Răspuns #35 : 25.Iun.2010, 07:57:20 p.m. »
Ia aminte si citeste topicul urmator:

http://www.suzuki-club.ro/forum/diverse-suzuki-sx4/mi-au-sechestrat-suzuka-fratilor-!/

ia toate masurile de precautie la cumpararea unei masini second

sa fie asta invatatura de minte pt toti!
adevarul este ca la un moment dat,destul de multi vor pati la fel,in clipa in care vor iesi din romania cu masinile lor cumparate cu buna credinta.

cind iti cumperi un swift nou,neinmatriculat in ro,cu intentia de a o inscrie pe tine,trebuie sa te asiguri,ca masina aia a fost RADIATA in strainatate.daca o masina(in cazul nostru specific) este echipata cu numere definitive de ungaria (d ex HKV-778)in mod cert NU este radiata.existenta talonului de inmatriculare iarasi este un semn clar ca proprietarul nu a anuntat oficial vanzarea.existenta certificatului de autenticitate iarasi NU este ceva care te asigura ca, dupa o perioada de timp, fostul proprietar nu va raporta catre casco masina fiind furata(si tu in timpul acesta sa iti imnatriculezi masina in ro)
numerele provizorii de ungaria tot negre sunt,dar toate incep cu Z + 5 numere. (Z-12345)
este posibil sa se aduca pe trailer in tara,fara numere de inmatriculare,dar in acest caz masina talon (verde) NU are.are insa contract de vanzare cumparare si actele care dovedesc radierea din circulatia ungariei.sa va asigurati totodata,ca numele celui care apare pe actul de vanzare cumparare este tot acela care va vinde masina.
in cazul unor masini de 2-3 ani,sau mai putin,este iarasi dubios,daca nu are ambele chei.(de obicei,una dintre chei este retinuta de firma de leasing)nu zic,ca este imposibil sa se piarda,dar totusi este putin probabil sa fii atat de neglijent incit sa pierzi cheia unei masini noi.daca totusi se intimpla,recomand sa se ceara o reducere de 200 de euro din cauza asta.(cam atata costa inlocuirea unei chei+ riscul ca cine stie cine mai are chei la masina ta)
lipsa carte service/lipsa pagini din carte service/carte service gol iarasi nu este foarte ok.ma repet,vorbim despre masini approx noi.pana ce masina implineste 3 ani,o cam duci la service cum iti impune producatorul ca sa nu pierzi garantia...deci m-i se pare cel putin ciudat ca o masina de 4 ani sa nu mai aibe carte service.de asemenea nu strica daca te uiti ca dupa pagina 4 sa urmeze 5 si nu 10...doamne fereste.
kilometrajul la suzuki nu prea se poate verifica.cert este insa,ca benzinarele sunt fiabile si pana in 300.000 de km sunt bune de cumparat.
faptul ca o masina este busita putin pe undeva,nu ar trebui sa te ingrijoreze prea tare.in general,fiecare masina second are CEVA.eu una,prefer sa stiu exact care este motivul ca se vinde la un pret atragator.prefer un stop crapat,o aripa indoita,un haion inlocuit,decit cea mai mica problema la acte sau la motorul masinii...sau o masina lovita frontal.
si nu in ultimul rind ,o masina cu absolut toate actele in regula,cu putini km,carte service la zi,fara zgarietura,eventual cu mici imbunatatiri(set suplimentar de jante,evacuare,xenon...etc)nu se va vinde niciodata sub pretul pietii!de obicei ele sunt cu aprox 500-1000+ mai mult decit semenii lor,exact de aceea pt ca proprietarul stie bine ce are de oferit.iar daca se intimpla sa fie chiar strans cu usa sa vanda,sigur se cumpara repede de catre cineva care cunoaste istoricul masinii.

evident,fiecare caz se interpreteaza altfel,in functie de particularitati.ceea ce am scris mai sus nu se poate aplica de parca ar fi o lege.
in clipa actuala,in zona vestica al tarii sunt multe oferte interesante.nu recomand importul din ungaria pt ca swifturile la ei sunt foarte indragite asadar,preturile lor sunt mai piparate decit la noi in tara.am vazut citeva exemplare importate din germania.(cautati pe mobile,sau publi24...nu numai pe autovit.)personal,am mai mare incredere in aceste masinute.o masina la 40.000 de km rulat in germania are inca miros de masina noua,iar una din ungaria tot la acest km deja e posibil sa miroase a balegar,mai ales daca este o varianta GC (neechipata)
aveti rabdare.analizati ofertele si asteptati pana ce apare una intr-adevar interesanta.nu va aruncati la prima oferta pt ca doriti masina ,ieri.

Bafta multa va doresc!

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #36 : 26.Iun.2010, 12:24:33 a.m. »
Multumim pt cele spuse Trixi.De tinut minte!
Thumb up! :D
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline stoik

• Newbie
  • *
« Răspuns #37 : 28.Iun.2010, 06:40:05 p.m. »
Am cercetat piata si se pare ca m-am apropiat de un numitor comun..
Suzuki Swift
Ce parere aveti de km-pret-dotari?
Astept opiniii obiective  :)

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #38 : 28.Iun.2010, 06:54:25 p.m. »
Pai aia n-are ESP (si implicit controlul tractiunii) care e pus doar pe varianta Sport.
Mie mi se pare ok pretul,avand in vedere ca e modelul cu facelift si km nu sunt multi (daca or fi reali).
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline stoik

• Newbie
  • *
« Răspuns #39 : 28.Iun.2010, 07:01:29 p.m. »
Da, stiu ca nu are esp si controlul tractiunii.
Despre km, nu pot fi justificati in urma unei diagnoze ori ceva de genu?