Autor Subiect: 1989  (Citit de 9134 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: 1989
« Răspuns #40 : 27.Nov.2009, 06:29:21 p.m. »
...de unde stii ca n-a facut armata? :-/ Are 28 de ani, acu 10 ani inca se facea armata obligatoriu, nu?
Banuiesc doar. Daca ne luam dupa virsta, ai dreptate insa multi baieti au fentat-o prin diverse tertipuri :).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline bogdanb

« Răspuns #41 : 27.Nov.2009, 06:34:49 p.m. »
Acum 10 ani (mai exact in 1999) parca tin minte ca tocmai intrasem in NATO de vreun an (sau ma insel? :-/) si armata nu mai era obligatorie. Sau, chiar daca a fost, era oricum infinit diferita fata de cum era inainte de '89 - cand intr-adevar se facea armata.
Totusi, ce povesteste Laurentiu este horror chiar si pentru mine care am facut armata in '86.
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline Laurentiu

« Răspuns #42 : 27.Nov.2009, 06:40:58 p.m. »
Totusi, ce povesteste Laurentiu este horror chiar si pentru mine care am facut armata in '86.
Am fost incorporat in februarie 1978 si trimis sa fac scoala de soferi la Arad. Acolo am inceput soferia cu conducerea valizei pe sub paturi semnalizind depasirea cu un bat de chibrit aprins. Era una din metodele folosite de cei din ciclul 2 pt a se face curat pe intreaga suprafata a dormitorului.

Bogdane, astea-s amintiri de spus la "gura" unui foc de tabara ;).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 443
  • Gen: Bărbat
  • Happy that i'm not anymore SX4Dreamer
« Răspuns #43 : 27.Nov.2009, 10:06:17 p.m. »
Este un conflict intre generatii si va fi tot timpul; in '75-80 cand se purtau pantaloni evazati, bunicu nu vroia sa il mai primeasca pe taica-miu acasa... :baston:
SAYURI, o gheisa plina de talente

Offline M_TM

« Răspuns #44 : 27.Nov.2009, 11:19:14 p.m. »
Evident,fiecare are dreptate in felul sau.Nu cred ca se pot face comparatii intre ce a fost si ce este la modul :adidasi,calculator,tv satelit/cablu,celulare sau altceva.Sunt convins ca si prin mersul firesc al lucrurilor cei 20 da ani ar fi adus schimbari,poate nu asa brusc dar ar fi fost inevitabile.Cel putin Timisoara a fost favorizata din pdv al mancarii.Carne se gasea,paine la fel.Sunt legendare "trenurile foamei"dinspre aiurea spre TM pentru aprovizionare.Se gasea orice.Pana si benzina se facea rostpeste cele 25 l.In 85 am reusit chiar un Telecolor cu 35.000.Merita ca vedeam sarbii.Nu mai trebuia video,erau maratoanele  2-3 zile doar filme (programul 3)Inclusiv XXX.
Problema,dupa parerea mea e ca dupa 89 am trecut la un alt nivel de pretentii si de asteptari.AVEAM SPERANTE.Naivi...nu am realizat ca nu avem calitati GENETIC sa ne facem singuri bine.Exemple...de la Stefan incoace...hehehe..fara numar.Nu degeaba suntem catalogati in lume asa cum suntem
Amarul situatiei e ca ne-am pierdut speranta,nu avem cu cine sa mergem inainte.Mai avem norocul ca ne trage Europa dupa ea .Altfel ...cadere libera.Ma ingrozeste nivelul la care suntem"vezi ultimele zile" Efectiv ies in fata cei care ar trebui sa fie de fapt "3 ft under"
Mai avem o sansa,palida.....sa ne adunam cat mai multi romani si sa...strigam AJUTOOOOOOR!!!!Poate ne va auzi cineva.Doar atat mai putem face.
 X-(  X-(  X-(  X-(

Offline bogdanb

« Răspuns #45 : 28.Nov.2009, 10:11:09 p.m. »
Un manifest trist, dar din pacate atat de adevarat...

Offline adrian_r5

« Răspuns #46 : 29.Nov.2009, 06:44:09 p.m. »
Acum 10 ani (mai exact in 1999) parca tin minte ca tocmai intrasem in NATO de vreun an (sau ma insel? :-/)

... te cam inseli ... de abia peste un cincinal ne-au bagat aia in gasca lor  >:D<
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline Laurentiu

« Răspuns #47 : 29.Nov.2009, 07:55:51 p.m. »
Acum 10 ani (mai exact in 1999) parca tin minte ca tocmai intrasem in NATO...
... te cam inseli ...
Ai dreptate Adriane dar, ce mai inseamna 5 ani pe linga cei 20 trecuti ? :)

Citat
http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=5642&idm=1,28&idl=1

Şedinţa Camerei Deputaţilor din 30 martie 2004

1. Intervenţii ale deputaţilor: 
   1.28 Ion Bozgă - "Intrarea României în NATO, succes fără precedent al Guvernului Adrian Năstase"; 

Intervenţie consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedinţă

Domnul Ion Bozgă:

"Intrarea României în NATO, succes fără precedent al Guvernului Adrian Năstase"

Ieri, la Washington, primul-ministru al României, Adrian Năstase, a depus, alături de premierii altor şase state, instrumentele de ratificare a protocoalelor de aderare la NATO.

Momentul echivalează cu intrarea efectivă a ţării noastre în NATO. ...
  • Suzuki SX4

Offline bogdanb

« Răspuns #48 : 29.Nov.2009, 11:49:38 p.m. »
Are dreptate Adrian, intrarea in NATO s-a intamplat in 2004... deci m-am inselat eu cu un cincinal  :pardon:
In orice caz, imediat dupa '90 s-a schimbat si armata, pentru ca azi nici sa nu mai fie obligatorie; Ceea ce poate fi considerat un castig.

Offline miocrl

« Răspuns #49 : 14.Dec.2009, 05:26:49 p.m. »