Autor Subiect: 1989  (Citit de 9133 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 443
  • Gen: Bărbat
  • Happy that i'm not anymore SX4Dreamer
Re: 1989
« Răspuns #30 : 27.Nov.2009, 09:04:28 a.m. »
V-am spus ceva de organizarile paradei militare in China si ma tin de cuvant....
Ca o paranteza pentru colegii forumisti, pot sa ma raportez si la experientele mele si nu neaparat doar la cele traite de parinti, pentru ca imi aduc aminte cum tremuram in apartament fara caldura si cum mama ma tinea 5 ore cu ea la rand la zahar si ulei ca sa poata sa ia doua portii (insemand 2 sticle de ulei si 2 pungi de zahar). A fost foarte greu si efectiv mi-e sila de acele vremuri... si va fi greu in continuare..., dar eu si parintii mei nu am dus-o mai bine atunci...
Si pozele....

SAYURI, o gheisa plina de talente

Offline Razvan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 926
  • Happiness is not a destination. It's a Way of Life
« Răspuns #31 : 27.Nov.2009, 12:18:17 p.m. »
sa ne aducem aminte si ce a urmat:
Vitara Passion Hybrid 2WD
BMW G310GS
Mobil 0744.338.792

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #32 : 27.Nov.2009, 12:30:02 p.m. »
Mda....urat!
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline bogdanb

« Răspuns #33 : 27.Nov.2009, 01:24:59 p.m. »
De fapt ce vreti a dezbate aici? Diferenta dintre '89 si prezent? La ce ne/va ajuta asta?
Mult mai buna ar fi o discutie cu si despre ce am putea face noi, fiecare individ in parte, a.i. sa zambim in fiecare dimineata sau lucruri gen.

Cele doua teme, chiar daca diferite se intrepatrund.
Este important sa stim ce am avut si ce am castigat...sau ce am pierdut.  Este important si cum percep cei care azi sunt foarte tineri aceasta schimbare, pentru ca sarcina caratului pe mai departe incepe sa treaca pe umerii lor.
Este de asemenea important sa ne definim incotro dorim sa ne indreptam si ce vrem sa obtinem. Oare banii au ajuns totul?
Pe vremea cealalta aveam o placere deosebita sa plec la munte in sambata cu SRL. Acum nu mai am aceeasi placere. Sau, petreceam mare placere bairamurile la cate o aniversare. Chiar in cei cativa ani dupa '90, cat s-a mai pastrat acest obicei, tot nu mai era ca inainte. Ce sa mai spunem de practica de astazi, a aniversarilor prin cluburi...
Pare ca tot ce era inainte "valoare", astazi e cazut in derizoriu. Tot ce inainte era cat de cat fiabil, astazi este consumabil. Uneori pare ca insasi constiinta si amintirile tind sa devina volatile, perisabile.
Poate ca una din intrebari ar fi ce putem face sa schimbam aceasta stare de fapt?
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline Laurentiu

« Răspuns #34 : 27.Nov.2009, 02:27:13 p.m. »
...sa plec la munte in sambata cu SRL.
Pt cei care nu cunosc termenul: Saptamina Redusa de Lucru.

Ei, de acum ce-a fost am vazut; ce-o fi vom mai vedea. Sanatate s-avem si putere sa ne inhamam la un jug destul de greu. Prevad ca birurile se vor asterne peste noi asa cum zapada va cadea pe strazi.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline adrian_r5

« Răspuns #35 : 27.Nov.2009, 02:28:13 p.m. »
Ce carte nu puteai cumpara ? Poate unii, din cauza sitemului politic nu puteau edita carti dar de cumparat ...........

Sa-ti dau un exemplu de carte care n-o puteai cumpara: 

Sau cartile de electronica, programare ... care nu prea aveau nimic politic in ele ... de editat se editau da' nu le gaseai in librarii ...
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline danker

« Răspuns #36 : 27.Nov.2009, 03:05:28 p.m. »
- Bogdane, Laurentiu, Adriane, este evident ca suntem generatii diferite  noi pe de o parte si cei foarte tineri, avem repere diferite, e normal.
- Sa stiti ca in pozele alea cu armata chineza nu este nimic asa de extraordinar cum pare,  poate pentru voi cei care nu ati facut armata, pot sa va povestesc si io destule din armata romana ( prost echipata si hranita ) dar cand vorbin de armate adevarate altfel se pune problema, vor neaparat sa-si arate maretia, gradul de instructie, perfectiunea, ca sa nu mai vorbim ca asiaticii au traditiile lor, ganditi-va la antrenamentele artelor martiale si o sa intelegeti totul.
-Cristyyy- poza aia arata ceva, ca arogantii de atunci, erau mici copii fata de arogantii de azi, stii ce masini aveau? ( dacia 2000 facute la pitesti) ce distractii aveau ( vezi poza ) ce vile aveau ( treci prin primaverii ) nimic spectaculos. orice manelist jegos, sau fro' fatuca care o suge cui trebe, are mai mult de atat. gandeste-te cate au " potentatii de azi "... sigur, daca cu poza urmaresti ceva anume, de ex sa-l vedem pe iliescu,( am vazut ca e la moda, apare in pozele electorale) dar  sa stii ca nu e este exemplu cel mai bun de aroganta si mai ales de imbogatire.
- Ce am putea sa facem ca sa schimba cat de cat raul.... am putea sa aratam guvernantilor care or fi ei, ca noi suntem poporul, si de noi tre sa le fie frica si sa tina cont, dar nu prea are cine sa o mai faca, acum tinerii au rate........ iar daca au prins cate un post caldut pe la o transnationala, sunt molesiti si nu nu mai indraznesc nimic, iar restul sunt plecati din tara si se umilesc pe aiurea, sau unii chiar au reusit sa-si faca un rost pe acolo si nu-i mai intereseaza.
 Eu unul mi-am pierdut speranta in ceea ce priveste sansele romaniei pe perioada vietii mele. :(
« Ultima Modificare: 27.Nov.2009, 03:12:57 p.m. de danker »
  • Vitara 1,6 benzinara
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Membru cu logan
« Răspuns #37 : 27.Nov.2009, 04:15:01 p.m. »
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline Laurentiu

« Răspuns #38 : 27.Nov.2009, 04:26:18 p.m. »
...paradei militare in China...
http://www.postimage.cc/image.php?v=aV1bI8U9
Daca-ti spun ca timp de 4 luni de zile am stat in bocanci marimea 44 eu purtind 40, ai sa ma crezi ? Cind faceam stinga, dreapta sau stinga imprejur ( rotatie de 180 gr - tu n-ai facut armata si n-ai de unde sti asta ;) ), virfurile ramineau in pozitia initiala. Daca-ti mai spun ca timp de 6 luni de zile am "dormit" in biserica lui Maria Tereza (Arad) cu gemuri sparte si usi care nu se inchideau, ai sa ma crezi ? Si-ti mai pot spune multe din cele 16 luni petrecute in brava armata romana: bocancii s-au uscat abia dupa 3 luni de zile de la incorporare cind a dat caldura; am facut planton o saptamina intreaga numai schimbul 2 si chipurile dormeam de 2 ori pe noapte pt ca schimburile  1 si 3 erau ocupate, spalarea veselei se facea cu apa rece indiferent ca era vara sau iarna fara detergent sau sapun - se folosea nisipul; 2 luni de zile am servit drept masa numai concentrate si piine de razboi din care ieseau viermisori; mars fortat in raionul de alarma (20 km dus si 20 km intors in aceeasi zi) cu tot harnasamentul de razboi pe noi + masca de gaze pe figura si pe o zi torida. Ar mai fi multe de spus pe tema (armata) asta. Am dus-o si noi greu cam din 1970 dar parca nu se compara cu greutatile si grozaviile de azi (drogati, ucigasi, violatori, boschetari, ciini vagabonzi, prostituate care pt o bucata de piine fac si cele mai josnice lucruri et).

Sint constient ca intre generatii intervine o bariera dar ACUM, locul ei este luat de o prapastie.
« Ultima Modificare: 27.Nov.2009, 06:34:49 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #39 : 27.Nov.2009, 06:13:55 p.m. »
tu n-ai facut armata si n-ai de unde sti asta

Poate am ratat eu vreo postare (e drept nu am citit chiar tot), dar de unde stii ca n-a facut armata? :-/ Are 28 de ani, acu 10 ani inca se facea armata obligatoriu, nu?
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x