Autor Subiect: 1989  (Citit de 9132 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: 1989
« Răspuns #20 : 26.Nov.2009, 11:23:46 p.m. »
De fapt ce vreti a dezbate aici? Diferenta dintre '89 si prezent? La ce ne/va ajuta asta?
Mult mai buna ar fi o discutie cu si despre ce am putea face noi, fiecare individ in parte, a.i. sa zambim in fiecare dimineata sau lucruri gen.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Laurentiu

« Răspuns #21 : 26.Nov.2009, 11:26:29 p.m. »
Mult mai buna ar fi o discutie cu si despre ce am putea face noi, fiecare individ in parte, a.i. sa zambim in fiecare dimineata sau lucruri gen.
Viitorul are la baza istoria si prezentul asa ca, o cunoastere a ceea ce a fost si pina va fi masluita de o orinduire sau alta, nu strica nimanui. ;)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline hugbear

« Răspuns #22 : 26.Nov.2009, 11:27:59 p.m. »
O cale de mijloc in care sa se interfereze doar lucrurile bune, nu se poate realiza ?
Evident ca asta ar fi dezideratul. Eu intelesesem insa ca se face vorbire de realitatea prezenta si trecuta...

Ce am putea face noi e simplu: sa trecem de la diateza pasiva ("sa ni se dea") la cea activa ("sa luam").
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Membru cu logan
« Răspuns #23 : 26.Nov.2009, 11:28:18 p.m. »
Citat
Pe hartie sunt toate perfecte insa toate au o hiba comuna: nu au luat in calcul diferenta dintre teorie si practica si anume faptul ca intotdeauna au existat, exista si vor exista personaje pentru care propasirea proprie este mai presus de orice ideal.
Citat
Comunismul [...] a fost nociv prin inabusirea oricarei diferentieri naturale data de abilitatile individuale
Vad ca ai reusit sa formulezi mai ok ceea ce incercam sa zic si eu.
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #24 : 26.Nov.2009, 11:28:32 p.m. »
Adevarat. Ce ai facut tu ca individ @Laurentiu ca lucrurile din prezent sa nu mai fie asa cum le descri in postarile anterioare?
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline hugbear

« Răspuns #25 : 26.Nov.2009, 11:33:00 p.m. »
Citat
Comunismul [...] a fost nociv prin inabusirea oricarei diferentieri naturale data de abilitatile individuale
Vad ca ai reusit sa formulezi mai ok ceea ce incercam sa zic si eu.
Citat corect dar... incomplet :D Partea a doua zic eu ca are (cel putin) aceeasi relevanta ca si prima...

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Laurentiu

« Răspuns #26 : 26.Nov.2009, 11:36:50 p.m. »
Ce ai facut tu ca individ ...ca lucrurile din prezent sa nu mai fie asa cum le descri in postarile anterioare?
Aici m-ai pierdut. Nu-ti inteleg mesajul  :( - poate oboseala isi spune cuvintul.

Comunismul, capitalismul si celelalte -isme sunt utopii create de niste neni plini de intentii bune care au gandit diverse sisteme care sa duca la progresul umanitatii. Pe hartie sunt toate perfecte insa toate au o hiba comuna: nu au luat in calcul diferenta dintre teorie si practica si anume faptul ca intotdeauna au existat, exista si vor exista personaje pentru care propasirea proprie este mai presus de orice ideal.
Aici trebuie umblat si gasit un OM integru care sa nu se lase influentat de clica rechinilor. Legile sint bune dar sa fie cit mai scurte si concise pt a nu lasa loc de interpretari; aplicarea lor sa fie pt toata lumea nu numai pt cei "mici".
« Ultima Modificare: 26.Nov.2009, 11:57:46 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline hugbear

« Răspuns #27 : 26.Nov.2009, 11:58:50 p.m. »
- Eu va propun o alta comparatie a romaniei dinainte de '89 si dupa, ... sistemul  sanitar.. :(  de fapt doua drame, ...
Apropo de sanatate, am o intrebare catre cei care cunosc cat de cat aria aceasta: bugetul CNAS si respectiv cele ale CJAS-urilor de unde provin?

Sa ne fie clar, revolutia nu am facut-o noi. Nici rusii nici americanii. Ci globalizarea...
 :clap:

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Membru cu logan
« Răspuns #28 : 27.Nov.2009, 12:36:37 a.m. »
Citat corect dar... incomplet :D Partea a doua zic eu ca are (cel putin) aceeasi relevanta ca si prima...
Democratia ne permite sa citam fragmente scoase din context  :P
...ai perfecta dreptate... :">
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline hugbear

« Răspuns #29 : 27.Nov.2009, 12:47:44 a.m. »
Aici trebuie umblat si gasit un OM integru care sa nu se lase influentat de clica rechinilor.
Pai hiba exact asta e, ca principiile diverselor sisteme au fost scrise de oameni esentialmente integri, care tocmai datorita verticalitatii lor n-au reusit sa intrevada "gaurile" pe care meschinii le-au utilizat ulterior in servirea propriilor interese.

Legile sint bune dar sa fie cit mai scurte si concise pt a nu lasa loc de interpretari
Legile scrise vor fi intotdeauna interpretabile. Pentru motivul ca sunt create de oameni, care NU POT fi perfecti. Si pentru ca nu sunt principii universale ci doar transpunerea in cuvinte a unor cutume ale unei societati intr-o anume epoca (spre exemplifcare, in Imperiul Roman era normal sa detii in proprietate sclavi, azi asa ceva nu mai e acceptabil; pana in '89 pedeapsa capitala era in vigoare, azi e abolita etc). Deci, legea nu poate fi mai buna decat societatea ce a creat-o; daca societatea e corupta in raportul sau cu individul evident ca acest lucru se va reflecta atat in continutul normei cat si in modul de aplicarea ei.

In plus, ca o consecinta a actiunilor si inactiunilor sale fiecare primeste in viata exact ceea ce merita, iar acest concept se poate scala pana la nivel de neam, tara sau umanitate (românul zice "cum iti asterni, asa dormi"). Vrem sa dormim mai bine? Atunci ar trebui sa ne facem patul cu mai multa grija...