Autor Subiect: Cod eroare P0420: Suzuki Swift IV, 2012, 1.2 benzină: Problemă complicată  (Citit de 1859 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Hoinar

Ce poti sa faci usor este sa verifici compresia motorului. Incepe de aici.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

The following users thanked this post: Christian47

Offline Christian47

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 32
  • Gen: Bărbat
  • „O nenorocire nu vine niciodată singură” - H.Heine
    • Romania
Ce poti sa faci usor este sa verifici compresia motorului. Incepe de aici.

Mulțumesc pentru sfat! Voi lua în considerare și voi întreba pe la vreun service cât mă costă și să văd ce rezultate obțin.
  • Suzuki Swift 4, 2012, 1.2 benzină, 94 CP, K12B, FZ-NZ

Offline ntire2000

Mașina a fost adusă în urmă cu 5 ani din Germania pentru fostul proprietar. S-a circulat cu ea, dar prea puțin. A stat mult pe dreapta. Cand am luat-o, etrierii pe spate erau blocați și se vedea în general că a stat pentru ceva timp.

Să nu fi stat (și) în apă .... caz în care catalizatorul e pa - de unde vin si simptomele.... de evacuare aproape total blocată.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Christian47

• Newbie
  • *
    • Romania
Mașina a fost adusă în urmă cu 5 ani din Germania pentru fostul proprietar. S-a circulat cu ea, dar prea puțin. A stat mult pe dreapta. Cand am luat-o, etrierii pe spate erau blocați și se vedea în general că a stat pentru ceva timp.

Să nu fi stat (și) în apă .... caz în care catalizatorul e pa - de unde vin si simptomele.... de evacuare aproape total blocată.

Orice e posibil în ziua de azi. Oare e asa scump un catalizator? Stiu ca pentru diesel un dpf e scump, dar oare catalizator nou, dar nu original? Am vazut pe AutoDoc si la 2000-3000-4000 lei

Offline ntire2000

Ca să nu arunci cu furca de bani, eu as căuta unul din dezmembrări.
Sunt masini accidentate de pe care se poate lua cu câteva sute de lei unul, de probă ca să zic așa.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Laurentiu

Nu găsesc niciun service atat de serios și locuiesc in al doilea cel mai mare oraș după București.
In locul tau as lua legatura cu cei de la Coasta de Est (Bucuresti) - https://www.coastadeest.ro/ . Este departe dar eu zic camerita sa incerci. Si-a mai rezolvat acolo o fata din Iasi problema cu masina. Sint baieti tineri care isi dau tot interesul sa rezolve problemele aparute la masini. Te poti edifica de seriozitatea lor urmarind filmulete pe youtube.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ntire2000

Fix la varianta asta ma gândeam eu ieri ca sa i-o sugerez.
Problema e ca nu cred ca are sanse colegul ca sa ajunga cu ea pâna la Bucuresti pe roti, decât pe platforma - alti bani, alta distractie.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Laurentiu

nu cred ca are sanse colegul ca sa ajunga cu ea pâna la Bucuresti pe roti, decât pe platforma - alti bani, alta distractie.
Pe platforma insa e o varianta mult mai plauzibila si mai ieftina decit sa mergi orbeste pe tot felul de verificari si inlocuiri de piese.
Eu unul, nu-i pot ura decit mult noroc si bafta! :dknw:
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Christian47

• Newbie
  • *
    • Romania
nu cred ca are sanse colegul ca sa ajunga cu ea pâna la Bucuresti pe roti, decât pe platforma - alti bani, alta distractie.
Pe platforma insa e o varianta mult mai plauzibila si mai ieftina decit sa mergi orbeste pe tot felul de verificari si inlocuiri de piese.
Eu unul, nu-i pot ura decit mult noroc si bafta! :dknw:

Mulțumesc pentru sfaturi. Nu cred că îmi permit joaca asta, ideea este foarte bună, având în vedere propunerea unui service de renume, dar din start vorbim despre niște sume destul de mari.

Să văd ce îmi rămâne de făcut, o să îmi mai încerc norocul pe aici prin oraș, că am mai primit și alte recomandări din partea unui membru al forumului. Încerc mai întâi să verific catalizatorul în sine, să văd dacă e dus, apoi bobine, fișe bujii, clapetă de accelerație și reglaj tacheți.

Offline Christian47

• Newbie
  • *
    • Romania
Update:

Totuși, astazi cand faceam niste videoclipuri cu comportamentul la rece și cald, am săltat capota și am observat pentru prima dată că mi-a dispărut o cantitate de antigel din vas. Pun două poze de referință. Prima poză e înainte și a doua după. De menționat că după ce am efectuat prima poză, încă mai adăugasem puțin antigel, eram aproape de linia FULL. Deci în decurs de o lună, cred, s-a ajuns la cantitatea aia.

Acum stau și mă gândesc... Uitasem sa mentionez, cand am cumparat masina, nivelul de antigel era pe minim, low. Am scos atunci tot ce mai era in vas si am completat cu antigel recomandat conform manualului, fara silicati, verde.

Cantitatea pierdută nu e imensă, dar totuși pierde... cred ca daca mai merg asa o lună-două, ajunge pe low. Chiar sunt curios ce se intampla. Totusi, in primele doua luni de cand am luat-o, nu pierduse deloc. Asta s-a intamplat acum, in ultima lună.

(Explicație: Dupa ce am pus antigel cum trebuie, timp de 2 luni nu pierduse, dar nici eu nu pusesem pana aproape de full, asa ca am mai completat ca sa fiu sigur ca e pus cat trebuie, iar astazi, dupa inca o lună practic, am observat ca a inceput sa piardă).