Autor Subiect: Revizie si alte operatiuni - Vi se par mari preturile? :)  (Citit de 20354 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline wolfin

Re: Revizie si alte operatiuni - Vi se par mari preturile? :)
« Răspuns #70 : 12.Feb.2025, 09:15:45 p.m. »
Vorbim de discuri pt masini de strada....nu sport etc

Majorittatea discurilor sunt din acelasi aliaj..cu mai mult sau mai putin carbon.

Bineinteles..masurarea e sfanta

Placutele fac diferenta ...nr de schimburi ( de obicei 2 seturi 1 disc) si km. Apoi soferul...si ce drumuri face. Eu mixt am schimbat la peste 60k. Acum am 95k si placutele sunt jumate....placute oem suzuki.

Espacele cand a fost luat in familie discurile pe spate erau la nervuri...deci se poate si mai rau.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline VirgilIs

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
  • Gen: Bărbat
    • Iasi
« Răspuns #71 : 25.Feb.2025, 12:49:00 p.m. »
Pe tema asta, am si eu o intrebare.
Exista in Romania o reprezentanta principala pentru Suzuki iar toate celelalte subordonate?
In caz de abuz, unde reclami?
Interb pentru ca in cazul meu consider ca am fost excrocat.
Primul service la Suzuki Vitara model 2023, 2000KM la bord. Trebuiau sa fie schimbate uleiul si filtrele, totusi masina a fost pe lift, toate rotile date jos si verificate discurile de frana. Masina este ca noua, sta in garaj si stiu cum sa am grija de ea.
Am avut inainte: Audi, Toyota, Jeep. Intotdeauna cand am fost la service mi s-au dat filtrele uzate inapoi, aici nimic. In plus sunt convins ca nici uleiul nu a fost schimbat, nu aveau cum sa termine totul in 20 de minute. E adevarat ca trebuie facut service la reprezentanta cat masina este in garantie dar tare mi-e scarba sa am de aface cu excroci. Masina e ca noua si nu o abuzez, sunt tentat sa fac service singur si sa uit de garantie, asta pentru sanatatea mea psihica. Urasc excrocii de orice fel.
  • Vitara 1,4 MHEV

Offline wolfin

« Răspuns #72 : 25.Feb.2025, 02:24:02 p.m. »
fii multumit ca nu ti au schimbat si antigelul!!!

stai sa inteleg....ai factura de revizie cu ulei si filtre schimbate plus rotile date jos ...si masina a stat 20 minute....in service???
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline Romix

« Răspuns #73 : 25.Feb.2025, 03:40:38 p.m. »
Pe tema asta, am si eu o intrebare.
Exista in Romania o reprezentanta principala pentru Suzuki iar toate celelalte subordonate?
In caz de abuz, unde reclami?
Interb pentru ca in cazul meu consider ca am fost excrocat.
Primul service la Suzuki Vitara model 2023, 2000KM la bord. Trebuiau sa fie schimbate uleiul si filtrele, totusi masina a fost pe lift, toate rotile date jos si verificate discurile de frana. Masina este ca noua, sta in garaj si stiu cum sa am grija de ea.

In plus sunt convins ca nici uleiul nu a fost schimbat, nu aveau cum sa termine totul in 20 de minute. E adevarat ca trebuie facut service la reprezentanta cat masina este in garantie dar tare mi-e scarba sa am de aface cu excroci. Masina e ca noua si nu o abuzez, sunt tentat sa fac service singur si sa uit de garantie, asta pentru sanatatea mea psihica. Urasc excrocii de orice fel.

Daca te-au chemat la 2.000 km, inseamna ca ai fost la verificarea de dupa cumparare. Aceasta verificare nu presupunea niciun schimb de ulei sau alte consumabile si nici nu ar fi trebuit sa te coste nimic.
Sau ai fost la revizie pentru ca a trecut un an de la cumparare? La Bucuresti poti asista la operatiunile reviziei. De altfel, daca soliciti (pentru a nu fi escrocat) este obligatie legala a operatorilor economici in acest sens (Legea nr. 51/2013). Poti asista la toata revizia sau alte operatiuni/interventii asupra masinii, fara a-ti fi teama ca vei fi escrocat.

• Vitara 1.4 MT Luxus AllGrip 2019

Offline wolfin

« Răspuns #74 : 25.Feb.2025, 03:42:00 p.m. »
aia e la 1000 km.
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Online enicky

« Răspuns #75 : 25.Feb.2025, 04:23:08 p.m. »
aia e la 1000 km.
   Nu-i nicio problema ca ajungi la prima revizie la 2000, eu am ajuns pe la 1600km si n-a fost bai, doar ca noul nostru coleg n-a inteles ce fel de revizie i s-a facut, asta fiind doar una preventiva, fara "schimburi", pe care nu stiu daca alte marci le fac !
   In orice caz, eu ii urez s-o stapaneasca sanatos !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline wolfin

« Răspuns #76 : 25.Feb.2025, 04:31:30 p.m. »
Daca era prima revizie.(mult spus..ca e o verificare de
 rampa)..care e gratuita..nu cred ca se supara asa tare colegul

Amu....el poate sa ne lamureasca
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Online enicky

« Răspuns #77 : 25.Feb.2025, 05:03:36 p.m. »
..care e gratuita..nu cred ca se supara asa tare colegul
  Acu', cand esti la prima masina noua nu prea sti ce-i gratis, ce-i cu bani, care/cand e revizie sau verificare :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline VirgilIs

• Newbie
  • *
    • Iasi
« Răspuns #78 : 25.Feb.2025, 06:31:42 p.m. »
Multumesc tuturor pentru raspunsuri, unele zeflemiste, e adevarat, dar constructivii.
Ce am fi noi romanii daca nu am face haz de necaz?
Nu e prima mea masina noua, am avut Toyota Camry 2,2l nou si am facut 450 de mii lilometri cu ea, a fost vanduta in doua ore cand am facut trade in pentru un Renault Scenic nou in 2010.
Dintre toate masinile care le-am avut Jeep Cherokee 2.8CRD LTD a fost cea mai grozava, o bijuterie care tragea o rulota de doua tone cu 120km/h pentru ca 120km/h era limita pe autostrada.
Da, m-am uitat acum pe factura, am fost convins au luat bani pe verificat discurile de frana, dar se vede ca nu, au adaugat 2,4 ore manopera si masina a stat mai tot timpul pe lift fara roti.
Mi s-a spus cand am cumparat masina ca va costa 600 lei pentru revizia anuala si de aceea am crezut ca diferenta a fost pentru verificat franele.
Oricum, si asa, nu e corect sa incarci manopera2.4 ore cand aduc masina la servisare anuala, platesc si in 30 de minute sunt in drum spre casa.
Da, antigelul a fost schimbat de asemenea, trebuie sa fi fost foarte uzat in 2000Km de stat in garaj mai tot timpul. Filtrele vechi nu le-am primit ca dovada de schimbare reala si nu povesti.
Nu a fost verificarea la 1000KM. Se vede ca fac 2000Km pe an, acum sunt la 4000Km.
Oricum, acum cand merg din nou in Mai pentru servisare anuala, le spun ca vreau sa vad cand schimba uleiul si ca vreau filtrele toate inapoi, o sa le duc si pungi impermiabile. Daca nu vor, renunt la garantie si fac eu service.
  • Vitara 1,4 MHEV

Offline VirgilIs

• Newbie
  • *
    • Iasi
« Răspuns #79 : 25.Feb.2025, 06:46:10 p.m. »
Scuze, nu stiu semnificatia reala a cuvintelor revizie si verificare, eu stiu doar annual service, major service si asa mai departe.
Multumesc lui Dumnezeu si celor care m-au educat ca dupa 35 de ani inca mai vorbesc romana.
Da, acolo une am trait, masinile noi veneau cu service plan de 3 ani, daca doreai plateai mai nimic sise extindea la 5 ani. Nu se platea nimic pentru service in timpul cat service planul era activ.
La ultima masina, un Jeep Compas LTD din 2015, au schimbat cutia de viteze dupa doi ani si 6 luni, gratis. Se vede ca era o problema cunoscuta cu modelul acela, intai au reparat-o si dupa aceea cand nu a fost rezolvata problema, au pus una noua.
  • Vitara 1,4 MHEV