Autor Subiect: Revizie si alte operatiuni - Vi se par mari preturile? :)  (Citit de 20349 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Biker

Re: Revizie si alte operatiuni - Vi se par mari preturile? :)
« Răspuns #50 : 02.Iun.2021, 10:49:50 p.m. »
Inca nu am masina, dar tot intreb...Abia in August o primesc. Nu m-am gandit o clipa sa pun after market pe masina. Voi pune ce recomanda Suzuki. Este vorba ca am unde sa fac reviziile la un pret corect, cu garantia lucrarii 100% si nu exista riscul sa-mi creasca tensiunea ca in reprezentanta Suzuki din Constanta! Am fost la ei sa comand Vitara, si m-am jurat ca nu mai intru ever/never... Si uite asa o "import" din Braila!

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

• Vitara Passion 1.4 Mild hybrid 2WD
Vitara Passion 1.4 2WD 2021

Offline GoneFishing

« Răspuns #51 : 02.Iun.2021, 10:57:51 p.m. »
    Am experienta cu garantia Vitarei, iar reviziile le-am facut la un dealer Suzuki(consumabile+manopera), nu neaparat cel de la care am cumparat masina.

Preturile reviziilor le-am vazut afisate in show-room-ul dealer-ului chiar inainte de a cumpara masina, deci cand iti cumperi masina noua, mi se pare ca revizia anuala este o chestie asumata, daca vrei sa beneficiezi de garantie, iar pretul acestora nu difera mult de la service la service.
    Tot la fel de asumat mi se pare si respectarea calendarului inlocuirii diferitelor consumabile prevazute in planul de revizii.

In cazul schimbarii unor piese-consumabile de origine, cum ar fi placute de frana, acestea au aparut si la alti distribuitori de piese auto(nu numai cei specializati Suzuki) si sunt usor de identificat dupa ambalajul specific.
    Ca acestea  acum i se par cuiva ca sunt scumpe si isi cumpara AM, pentru o masina inca in garantie, este problema lui, iar daca preturile unui service par a fi mari, se poate cere oferta de pret de la alt service autorizat, stiut fiind faptul ca in Bucuresti sunt multi dealeri Suzuki.

Intrebarea din titlu e sterila si deci nici comentariile nu pot aduce plus-valoare, scumpe sunt toate, nu numai piesele auto de origine, iar din patru pagini citite n-am aflat nimic nou sau interesant.
   "Scumpe" in raport cu ce, cu bugetul personal, bugetul familiei, salariul minim pe economie..., iar la auto noi(in garantie) toate reperele au preturi mari, dupa cum e si pretul masinii, asa ca iar am cazut in "plasa" unor discutii in care ne ...invartim in jurul cozii .

Sunt curios daca tie iti convine sa platesti 9 ore pentru operatiuni care dureaza fizic 3 ore asta in conditiile in care dealer-ul are ora de manopera de sa zicem aprox. 30EUR :) cand alt service iti incaseaza 15-20EUR pentru 3-4 ore muncite fizic....
Pe langa asta, sunt curios daca ti-ai pus vreodata intrebarea care este timpul maxim pe care trebuie sa ti-l tarifeze dealer-ul (suzuki sau alta marca) pentru o operatiune si daca ti-au umflat vreodata numar de ore manopera sau nu. Eu stiu ca au obligatia sa lucreze dupa un catalog (nu retin denumirea exacta) unde se regasesc toate operatiunile si timpul maxim pentru fiecare. Daca tu nu vezi respectivul catalog si iti garantez ca o sa se faca ca ploua daca ceri sa il vezi (desi au obligatia sa il arate la cerere), cum vei afla daca s-a socotit nr. corect de ore de lucru sau daca nu cumva au adaugat din burtica 2-NN ore?

Am divagat cam mult dar consider ca sunt niste informatii utile mai sus. Eu pot accepta sa platesc si manopera de 100EUR pe ora daca vad ca sunt consiliat corect, exista transparenta, daca se respecta legea, daca service-ul are dotari si este autorizat RAR.
Deasemenea, pot alege un pret mai mic de la alt service chiar daca imi permit 100EUR/ora atat timp cat conditiile de mai sus sunt intrunite (minus tariful..bineinteles) fara ca asta sa-mi slabeasca respectul de sine...
  • Fosta Suzeta. Cat de curand, o masina adevarata...! ;)
- Hasta la vista bitch (=Suzuki) :))

The following users thanked this post: ntire2000

Offline GoneFishing

« Răspuns #52 : 02.Iun.2021, 11:01:46 p.m. »
Inca nu am masina, dar tot intreb...Abia in August o primesc. Nu m-am gandit o clipa sa pun after market pe masina. Voi pune ce recomanda Suzuki. Este vorba ca am unde sa fac reviziile la un pret corect, cu garantia lucrarii 100% si nu exista riscul sa-mi creasca tensiunea ca in reprezentanta Suzuki din Constanta! Am fost la ei sa comand Vitara, si m-am jurat ca nu mai intru ever/never... Si uite asa o "import" din Braila!

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Aftermarket poate insemna calitate mai buna uneori. Daca stii ce sa alegi.
De exemplu, poti sa spui cumva ca uleiul Ravenol 5W30 este aftermarket tinand cont ca Suzuki foloseste Ecstar 5w30? :)

Offline VictorN

« Răspuns #53 : 03.Iun.2021, 01:12:51 p.m. »
Nici reprezentantele nu folosesc mereu piese originale. I-am văzut folosind și alte tipuri de filtre și am auzit poveștile colegilor care spun că uneori folosesc și alte tipuri de ulei pt motor.
Daca nu stai lângă mașina și nu cunoști piesele de origine, nu ai certitudinea că se folosesc piese de origine Suzuki.

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk

Online enicky

« Răspuns #54 : 03.Iun.2021, 02:31:40 p.m. »
    Sunt curios daca tie iti convine sa platesti 9 ore pentru operatiuni care dureaza fizic 3 ore asta in conditiile in care dealer-ul are ora de manopera de sa zicem aprox. 30EUR :) cand alt service iti incaseaza 15-20EUR pentru 3-4 ore muncite fizic....
    Tu esti mai nou, dar pe forum este a "n" oara cand se comenteaza subiectul si intotdeauna, dar intotdeauna, fara absolut niciun rezultat sau concluzie care sa ajute pe cineva din cei prezenti ! :)
 "nu neaparat cel de la care am cumparat masina." am scris in prima fraza si asta era si motivul : am cautat o oferta mai buna !
  Deci frumusel ceri oferte de pret si mergi unde iti convine, pe de alta parte, nu te opreste nimeni sa studiezi si negociezi devizul final cu reprezentantul service-ului.

Faptul ca ai afisat o lista de preturi, ce asteptari ai avut, cumva ca majoritatea cunoastem terifele la piese auto si manopera ?! N-as crede !
Normativul timpi/operatie exista, evident, nu te opreste nimeni sa-l ceri, dupa cum iarasi nu te opreste nimeni sa studiezi, sa accepti sau sa refuzi un deviz.

Asa este, AM inseamna mai prost sau mai bun, dar daca conditiile de garantie cer "origine", n.c.s.f., sau ai, "ratezi" garantia.
Prin urmare, ce-am rezolvat? Am vorbit discutii, pentru ca preturile pieselor tot alea sunt, la manopera n-a umblat nimeni, singura solutie este ca noi sa ne uitam cu atentie pe deviz, sa nu ni se umfle nota de plata  !
  Cel putin asa vad eu lucrurile si cum nimeni nu-i perfect.... nici eu nu sunt. :dknw:

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: Myhay, gabi males

Offline ntire2000

« Răspuns #55 : 03.Iun.2021, 02:47:02 p.m. »
    Tu esti mai nou, dar pe forum este a "n" oara cand se comenteaza subiectul si intotdeauna, dar intotdeauna, fara absolut niciun rezultat sau concluzie care sa ajute pe cineva din cei prezenti ! :)

Aici e total fals.
Pe forum mai "culeg" feedback si reprezentanti ai Suzuki RO si citesc parerile care nu trebuie neaparat sa fie osanale.
Eu vad un lucru constructiv în exprimarea oricaror opinii pro sau contra, doar asa putem sa ne îmbunatatim mentalitatea si sa stim ce vrem unii de la altii.
Unii vor profit si coada la service, iar ceilalti vor profesionalism si calitate (ca nu cred ca absolut toti se uita doar la bani).
Si toti împreuna au nevoie sa simta respect reciproc.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online enicky

« Răspuns #56 : 03.Iun.2021, 03:00:23 p.m. »
Aici e total fals.
Pe forum mai "culeg" feedback si reprezentanti ai Suzuki RO
    Ooooo, ce m-as bucura sa fie fals(ce spun eu), si sa vad ca intra un oficial aici !!!
Stii ceva ce noi nu stim, ca s-a redus un pret undeva in urma celor scrise de noi? Asta e in visele noastre, dar in realitate, chiar n-am auzit !
  Chiar m-as bucura sa ai dreptate si sa mai vad un "oficial" p-aici, dar unul care sa aiba si putere de decizie in compania lui.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #57 : 03.Iun.2021, 03:05:17 p.m. »

Deci frumusel ceri oferte de pret si mergi unde iti convine

Aici sunt de acord, cand am avut de facut revizia a 2-a mi s-a spus pret estimativ asa:
Baia Mare 850 lei
Cluj 800
Oradea 700-750
Pitesti si Deva 650.......M-am dus la Deva fiind mai aproape decat Pitesti si a fost 614 parca - am scris in jurnalul meu
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline remarque

« Răspuns #58 : 03.Iun.2021, 03:10:25 p.m. »
Si eu tot personal, în ultimii 17 ani cu doua masini Suzuki si o sora vitrega (Opel Agila), am nimerit mereu într-un triunghi al Bermudelor cu meseriasi tot unul si unul.

Cu toate astea, înca mai am speranta de mai bine.
Oamenii se pot schimba (fortat) daca ajunge sa-i roada foamea suficient de tare.

Dacă tu ai nimerit în tringhul Bermudelor eu am nimerit exact în centrul triunghiului Bermudelor. Prezoane roată nestrânse în service, descoperire făcută pe autostradă, revizie în garanție urmată de miros de benzină puternic, conductă benzină secționată (parțial) cu risc uriaș de incendiu fiind relativ aproape de tubulatura de evacuare, ruletă rusească să merg de două ori cu Vitara luată de nouă cu bătaie de bielă cu care ajungând cu chiu cu vai la 30.000 km la bord am dus-o de nevoie (că 3 service-uri acreditate Suzuki din RO și managerul de service "global" Lucian Gârbaciu n-au recunoscut nici un defect) la service-ul Suzuki din Debrecen în timp ce motorul horcăia a moarte, etc., etc.
Ce concluzii am tras eu de aici? Cât îmi stă în putință mă păzesc singur de nemernicia unora care-și bat joc de semenii lor doar pe motiv că sunt reprezentanță de marcă. Și tot pe cât îmi stă în putință nu mă las călcat în picioare, a se vedea procesul intentat dealerului Suzuki.
« Ultima Modificare: 03.Iun.2021, 03:33:48 p.m. de remarque »
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

The following users thanked this post: Tatallor, GoneFishing

Offline GoneFishing

« Răspuns #59 : 03.Iun.2021, 03:13:49 p.m. »
Nici reprezentantele nu folosesc mereu piese originale. I-am văzut folosind și alte tipuri de filtre și am auzit poveștile colegilor care spun că uneori folosesc și alte tipuri de ulei pt motor.
Daca nu stai lângă mașina și nu cunoști piesele de origine, nu ai certitudinea că se folosesc piese de origine Suzuki.

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk

Era cat pe ce sa mi se intample si mie odata cu un filtru si a 2-a oara au folosit alt ulei de motor.
Referitor la statul langa masina, ai dreptul sa asisti in service atat timp cat nu au sala de asteptare cu geam sau sistem video prin care vezi cu adevarat tot ceea ce face mecanicul. Legea e clara dar sunt putini nebuni (probabil vor zice unii) ca mine care sa tina cu dintii de drepturile lui.