Autor Subiect: Revizie si alte operatiuni - Vi se par mari preturile? :)  (Citit de 20361 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Revizie si alte operatiuni - Vi se par mari preturile? :)
« Răspuns #40 : 02.Iun.2021, 11:51:19 a.m. »
    Am experienta cu garantia Vitarei, iar reviziile le-am facut la un dealer Suzuki(consumabile+manopera), nu neaparat cel de la care am cumparat masina.

Preturile reviziilor le-am vazut afisate in show-room-ul dealer-ului chiar inainte de a cumpara masina, deci cand iti cumperi masina noua, mi se pare ca revizia anuala este o chestie asumata, daca vrei sa beneficiezi de garantie, iar pretul acestora nu difera mult de la service la service.
    Tot la fel de asumat mi se pare si respectarea calendarului inlocuirii diferitelor consumabile prevazute in planul de revizii.

In cazul schimbarii unor piese-consumabile de origine, cum ar fi placute de frana, acestea au aparut si la alti distribuitori de piese auto(nu numai cei specializati Suzuki) si sunt usor de identificat dupa ambalajul specific.
    Ca acestea  acum i se par cuiva ca sunt scumpe si isi cumpara AM, pentru o masina inca in garantie, este problema lui, iar daca preturile unui service par a fi mari, se poate cere oferta de pret de la alt service autorizat, stiut fiind faptul ca in Bucuresti sunt multi dealeri Suzuki.

Intrebarea din titlu e sterila si deci nici comentariile nu pot aduce plus-valoare, scumpe sunt toate, nu numai piesele auto de origine, iar din patru pagini citite n-am aflat nimic nou sau interesant.
   "Scumpe" in raport cu ce, cu bugetul personal, bugetul familiei, salariul minim pe economie..., iar la auto noi(in garantie) toate reperele au preturi mari, dupa cum e si pretul masinii, asa ca iar am cazut in "plasa" unor discutii in care ne ...invartim in jurul cozii .
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: teutzue, Myhay, gabi males, sorinf

Offline teutzue

« Răspuns #41 : 02.Iun.2021, 11:56:41 a.m. »
Un punct de vedere elegant argumentat si pertinent. Se ia in considerare si contextul.

Ca sa mai adaug: multi nu iau in considerare costurile aferente unei intretineri corecte. De aici si alegerile dupa criteriul "care e mai ieftina", "lasa ca mai merge asa" etc. De asta ne luam BMW-uri si punem anvelope sh sau foarte ieftine.
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

The following users thanked this post: enicky, Myhay, gabi males

Offline gabi males

« Răspuns #42 : 02.Iun.2021, 01:56:39 p.m. »
Eu am sa fiu mai scurt. Costul unei revizii este de aproximativ 70 lei/luna (3 pachete de tigari). Este atat de exagerat?
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019

Offline ntire2000

« Răspuns #43 : 02.Iun.2021, 02:11:20 p.m. »
Problema în sine n-ar fi banii, ci raportul dintre calitatea serviciilor si pretul cerut.
Majoritatea se asteapta sa gaseasca meseriasi de top în reteaua unei marci si nu prea e asa (te duci cu o problema si nu-i dau de cap nici a cincea oara).

PS: eu unul nu fumez, dar pot sa iau bere de banii aia?  :D
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: remarque, GoneFishing

Offline Myhay

« Răspuns #44 : 02.Iun.2021, 02:20:11 p.m. »
Eu am sa fiu mai scurt. Costul unei revizii este de aproximativ 70 lei/luna (3 pachete de tigari). Este atat de exagerat?

Daca ii dai asa esalonat chiar nu e exagerat. Dar cand ii dai toti odata intr o zi , da este exagerat. Se mai nimeresc si alte probleme si cheltuieli in luna aia cand faci revizia….( si mereu asa se intampla) te ai lins pe bot. Tigarile nu le iei o data pe an ci aproape zilnic. Cate 20 lei nici nu simti. Decat cand faci bilantul la luna si vezi ca tigarile inseamna sutele de lei si nu ti mai surade ideea. Nici tu nu crezi ca dai atat pe ele.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline gabi males

« Răspuns #45 : 02.Iun.2021, 02:37:42 p.m. »
Problema în sine n-ar fi banii, ci raportul dintre calitatea serviciilor si pretul cerut.
Majoritatea se asteapta sa gaseasca meseriasi de top în reteaua unei marci si nu prea e asa (te duci cu o problema si nu-i dau de cap nici a cincea oara).

PS: eu unul nu fumez, dar pot sa iau bere de banii aia?  :D
Personal,strict personal...in 12 ani ,la 3 masini noi si una aproape noua...nu am avut absolut nici un neajuns  cu rezolvarea diverselor probleme aparute.
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019

Offline ntire2000

« Răspuns #46 : 02.Iun.2021, 03:07:32 p.m. »
Si eu tot personal, în ultimii 17 ani cu doua masini Suzuki si o sora vitrega (Opel Agila), am nimerit mereu într-un triunghi al Bermudelor cu meseriasi tot unul si unul.
Daca nu mi-a pus unul busonul la motor (si mi-a vomitat motorul pe Calea Turzii din Cluj) a fost altul care mi-a desurubat busonul de la cutie si am "trasat" drumul de la Tg. Mures.
(De ala de la Tg. Mures care voia sa regleze tachetii cu sina de la dosar nici n-are rost sa mai amintesc ca era din reprezentanta Opel).
Niciodata nu mi-a fost de bani cât de stresul "oare acum ce o sa crape dupa revizie".
De "experienta" cu Sara Motors de la prima achizitie nici n-are rost sa zic, ca sunt multi înaintea mea.

Cu toate astea, înca mai am speranta de mai bine.
Oamenii se pot schimba (fortat) daca ajunge sa-i roada foamea suficient de tare.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: cristidav, remarque, GoneFishing

Offline GoneFishing

« Răspuns #47 : 02.Iun.2021, 10:29:10 p.m. »
Nu cred că poți să faci revizii in afara rețelei de reprezentante și să beneficiezi de garanție. Ar fi bine, dar nu cred că poți.

Am cerut eu la Suzuki Romania o lista de piese agreate. Mai întâi au zis că au, apoi au zi că n-au nicio lista. Nu o sa scoți de la ei așa ceva.

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk

Ai dreptul legal sa te adresezi oricarui service auto autorizat RAR chiar daca masina este in garantie fara ca asta sa iti afecteze dreptul la garantie.
Orice schimb de consumabile = te poti adresa oricarui service autorizat RAR fara ca asta sa-ti afecteze garantia. Deasemenea, poti folosi orice alt consumabil atat timp cat ai factura, garantie, declaratie de conformitate, piesele sunt noi sau chiar SH (exceptand sistem franare si altele importante) etc.

Singura problema, atentie, este daca repari ceva stricat (ex. motor) care inca se afla in garantie intr-un alt service decat cel al dealerilor auto Suzuki (sau al marcii masinii).

Eu asa stiu dar am retinut doar informatia nu si legea. Daca cineva stie mai bine, poate posta aici mai multe detalii.
  • Fosta Suzeta. Cat de curand, o masina adevarata...! ;)
- Hasta la vista bitch (=Suzuki) :))

The following users thanked this post: Myhay

Offline GoneFishing

« Răspuns #48 : 02.Iun.2021, 10:32:19 p.m. »
Un punct de vedere elegant argumentat si pertinent. Se ia in considerare si contextul.

Ca sa mai adaug: multi nu iau in considerare costurile aferente unei intretineri corecte. De aici si alegerile dupa criteriul "care e mai ieftina", "lasa ca mai merge asa" etc. De asta ne luam BMW-uri si punem anvelope sh sau foarte ieftine.

Sunt service-uri mai bune, cu tarif orar mai mic, cu personal pregatit si mai amabil decat cel al dealerilor. Nu neg ca uneori e bine sa vizitezi service-ul dealerului dar nu intotdeauna este o idee buna.

The following users thanked this post: remarque, Myhay

Offline GoneFishing

« Răspuns #49 : 02.Iun.2021, 10:34:05 p.m. »
Ceva interesant pentru cei curiosi sa afle mai multe despre piese aftermarket versus OEM.

Dupa cum se vede, reprezentantul service-ului a acceptat pana la urma parerea mea, zic eu mai argumentata ca a lui dar mi-a solicitat sa semnez ca imi asum nu stiu ce desi solicitarea era nula din oficiu... :) nu mai explic de ce.

The following users thanked this post: ntire2000, remarque, Myhay