Autor Subiect: Revizie si alte operatiuni - Vi se par mari preturile? :)  (Citit de 20355 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Romix

Re: Revizie si alte operatiuni - Vi se par mari preturile? :)
« Răspuns #80 : 25.Feb.2025, 07:17:52 p.m. »
La Suzuki, dupa primii 1000 km, beneficiezi de o verificare a masinii, care presupune urmatoarele:
-        Control nivel fluide;
-        Control baterie
-        Verificare vizuala fara demontare suspensie, directie, transmisie (verificari scurgeri ulei)
-        Verificare instalatie iluminare semnalizare, stergatoare.
-        Presiune in pneuri.

Intr-adevar, dupa 35 de ani, mai vorbesti romaneste, dar nu te prea faci inteles. Colegii au incercat sa te ajute, iar distinctia dintre "verificare" si "revizie" este reala, nu vorbeam despre acelasi lucru.
  • Vitara 1.4 MT Luxus AllGrip 2019

The following users thanked this post: enicky

Offline VirgilIs

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
  • Gen: Bărbat
    • Iasi
« Răspuns #81 : 25.Feb.2025, 07:29:49 p.m. »
Deci revizie inseamna annual service?
Inseamna ca am vorbit despre revizia anulala  si a fost facuta la 2000 de kilometri pentru ca doar atat am facut intr-un an.
Verificarea a fost facuta gratis la 1000KM.
  • Vitara 1,4 MHEV

Online enicky

« Răspuns #82 : 25.Feb.2025, 07:33:02 p.m. »
Scuze, nu stiu semnificatia reala a cuvintelor revizie si verificare, eu stiu doar annual service, major service si asa mai departe.
  In situatia asta intelegi ca n-a fost nicio "zeflemea":
 1.Verificarea se face la Suzuki la 1000km si este o operatiune sumara de verificare gratuita a autoturismului.
 2. Revizia este o operatiune contra-cost ce consta in schimbari de lichide si filtre+alte verificari conform planului din Manual. Aceasta se face la nr. de km specificat in planul de revizii sau la un an de la ultima revizie.
  Reviziile difera de la o marca la alta, deci nu le putem compara intre ele, ci e bine sa studiem planul de revizii si conditiile de garantie pe care le primim cand am cumparat masina.
   De retinut ca si pretul reviziilor difera de la service la service.
Am doua Suzuki, insumati 16 ani de revizii in reprezentante, dar n-am intalnit situatia de a fi pacalit ca nu mi s-a inlocuit ceva. Poti fi pacalit si daca ceri vechile consumabile, ti se da unul de la alt client, dar, repet, nu mi s-a intamplat.   
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #83 : 25.Feb.2025, 07:48:41 p.m. »
Deci revizie inseamna annual service?
Inseamna ca am vorbit despre revizia anulala  si a fost facuta la 2000 de kilometri pentru ca doar atat am facut intr-un an.
Verificarea a fost facuta gratis la 1000KM.

In cazul ăsta mi se pare normal să nu schimbi fizic uleiul si filtrele.
Masina aia doar a stat, ai parcurs o medie de 160 de km/luna.

In ceea ce privește facturarea unor servicii de care n-ai beneficiat, nu pot sa-ti spun decât "bine ai revenit în România".  :baston:
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline VirgilIs

• Newbie
  • *
    • Iasi
« Răspuns #84 : 25.Feb.2025, 08:00:31 p.m. »
Normal pentru ei, dar de ce au luat 850 lei pentru revizie, costul pentru ulei, antigel, filtru ulei, filtru aer, filtru polen si 2,4 ore manopera?
De aceea am intrebat daca exist cineva care controleaza toate reprezentantele Suzuki.
  • Vitara 1,4 MHEV

Offline VirgilIs

• Newbie
  • *
    • Iasi
« Răspuns #85 : 25.Feb.2025, 08:01:09 p.m. »
Este adevarat, filtrele vechi nu sunt o dovada ca au fost schimbate. Eu vreau sa fiu sigur ca uleiul si cel putin filtrul de aer au fost schimbate, asta pentru functionarea indelungata a motorului.
Acolo unde reviziile erau pe gratis pana se termina garantia, exista tendinta de a schimba prea multe, fara sa fie nevoie, pentru ca masina avand plan de revizie gratuit oricum puteau lua banii. De exemplu la Renault Scenic au schimbat cureaua de distributie la un an desi nu era nevoie, numai pentru ca au putut lua banii, dar acolo firma care importa masinile Renault de exemplu era in control la toate reprezentantele, daca o reprezentanta gresea cu ceva, aveai unde cere ajutor si totul se rezolva corect.
In cazul meu, anul acesta voi merge la seful reprezentantei si ii voi explica ca doresc sa vad fiecare operatie in parte la revizie. Daca accepta, voi face revizia acolo, daca nu voi face eu revizia si renunt la garantie.
  • Vitara 1,4 MHEV

Offline ntire2000

« Răspuns #86 : 25.Feb.2025, 08:32:59 p.m. »
Normal pentru ei, dar de ce au luat 850 lei pentru revizie, costul pentru ulei, antigel, filtru ulei, filtru aer, filtru polen si 2,4 ore manopera?

Pentru că au putut.

De aceea am intrebat daca exist cineva care controleaza toate reprezentantele Suzuki.

Da, există.
Sfântul Duh.
Sau Karma, dacă nu ai o religie clar definită.

Eu am beneficiat de acelasi filtru de polen vreo 2 sezoane.
Ba i-am mai si lăudat pe ăia până când n-am mai putut respira in mașină de miros de pădure stătută.
Când am verificat filtrul prin martie aveam înăuntru albine moarte din decembrie când au pretins ăia c-au făcut revizia ca la carte.
De atunci n-am mai călcat prin vreo reprezentanță.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline VirgilIs

• Newbie
  • *
    • Iasi
« Răspuns #87 : 25.Feb.2025, 09:05:23 p.m. »
Presimt ca si eu voi face la fel dar nu inainte de a ma plange la Suzuki la toate nivelele, chiar si in Japonia. Bineinteles, cu documente pentru justificare.
  • Vitara 1,4 MHEV

Offline VirgilIs

• Newbie
  • *
    • Iasi
« Răspuns #88 : 25.Feb.2025, 09:09:09 p.m. »
Κατά τον δαίμονα εαυτού. Sunt de acord, numai ca demonii sunt peste tot.
  • Vitara 1,4 MHEV

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14888
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #89 : 25.Feb.2025, 09:44:54 p.m. »
Am niște observații la ce s-a discutat mai sus:
1. Masina fiind în garanție, service-ul de reprezentanță execută operațiile din planul de revizii, fără a ține cont că mașina a stat în garaj. Singurele care s-ar preta la menținere sunt filtrele de aer și polen, care pot fi suflate cu aer comprimat dacă nu sunt îmbâcsite. Nu știu de ce s-a schimbat antigelul. Perioada este de 3 ani.
2. Valoarea de 2,4 ore este perioada normată de manopera la revizia Suzuki. Toți o avem pe factură. Cred te-ai fi simțit mai bine dacă-ți dădeau mașina după 3 ore.
3. Ar fi trebuit sa te întrebe dacă vrei consumabilele înlocuite (exceptând uleiul și antigelul).
4. Ai dreptul să vezi (direct lângă mecanic, prin geam sau tv în circuit inchis) operațiile reviziei care te interesează.
5. Valoarea de 850 lei pentru consumabile și manopera nu mi se pare exagerată. Probabil că la București depășește 1000 lei.
6. Ai în cartea mașinii planul de revizii și aici pe forum topice pentru fiecare revizie, astfel încât la următoarea să fii în cunoștiința de cauză despre ce trebuie facut.

Off-topic: platforma îți permite să-ti editezi o postare în intervalul de 15 minute, astfel încât să nu fii nevoit sa postezi succesiv.
« Ultima Modificare: 26.Feb.2025, 07:31:22 a.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice