Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 857039 ori)

ntire2000 şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline toma

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Silfax

@toma - Pentru asta faci acte de caritate din banii tai. Cand votezi PSD dai "pomeni" din banii tuturor celor care isi platesc impozitele. Damn right!

• S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline miaunica

Dam, dam, dam! Facem legea salarizarii unice! Salarii babane si toata lumea multumita! Foarte poetic, dar de unde? Nu stim, noi vrem sa va dam, sa se gageasca solutii! Ce minunat !
Cat de mare va fi inflatia? Cu cat s-au marit facurile de la inceputul anului? Cat a ramas in buzunar dintre ce s-a primit in plus la pensie/salariu si s-a achitat la facturi si cosul zilnic?

Clopot de juma de milion de euroi...pomana fara lumanare! La cat a costat Catedrala e fix cat bomboana de pe coliva! Ce se puteau face cu banii aia...alta discutie...
Daca trebuia preafericitul sa apara pe clopotel...
CTÍTOR, -Ă, ctitori, -e, s. m. și f. Persoană care suportă în total sau în parte cheltuielile pentru ridicarea și înzestrarea unei biserici sau a unei mănăstiri; p. ext. fondator al unei instituții, asociații etc. – Din sl. ktitorŭ.
sursa: DEX '98 (1998)

cainii au stapan...pisicile au anturaj

The following users thanked this post: shpeedy, toma, Lerua07, Relisis

Offline enicky

Dam, dam, dam! Facem legea salarizarii unice! Salarii babane si toata lumea multumita! Foarte poetic, dar de unde?
              Toata lumea intreaba "de unde", asta intereseaza : de unde are bani? Teoretic n-ar trebui sa se puna aceasta intrebare, cetateanul sa fie multumit ca-i creste salariul. Dar singurul lucru pozitiv este marirea salariului minim pe economie !
           Legea salarizarii va fi o mare fasaiala, intru-cat banii se vor lua din sporuri si se vor transforma in ...salariu de baza.
           Cifrele lansate pana acum sunt pt. 2018, 2020. Dar la prezent?
           Sporurile medicilor dispar si apare salariul marit.
           Ceva asemanator se va intampla si in justitie.
           Contabilul de la Primaria din comuna X care are 15 op-uri pe luna/extras, 10 angajati pe stat, va avea acelasi salariu cu cel din institutia/autoritatea Y care are cate un A3 extras de cont/zi, zeci/sute angajati pe stat. Foarte "echitabil".
           Asa ca ...la pomul laudat cu sacul! Nu tu un proiect, un draft, nimic, hai s-o bagam repede in parlament si cu majoritate de voturi... facem idem cu OG 13. X-(
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

Pai o prezentat Dragnea pe feisbuc slide-urile cu proiectul. E suficient  >:)

Toata lumea isi doreste sa creasca nivelul de trai, sa creasca lefurile, sa ne apropiem mai mult de vestul Europei... doar ca asta nu se face din pix.

Politicile economice ale celor care ne-au guvernat pana acum au fost in mare parte dezastruoase sau lipsite de continuitate. Ar fi fost bun un "proiect de tara", cateva directii importante, pe care sa si le asume toti si sa le puna in practica pe o perioada suficient de lunga de timp, indiferent de cine se afla la guvernare...  dar astea sunt vise.  Aici, pe malul Dambovitei, singurul proiect de tara la care s-au inhamat toti indiferent de culoarea politica este jaful banului public.

Eu as vrea ca legea salarizarii unice sa fie insotita si de legea evaluarii performantei angajatului... din nou vise. La stat leafa se ia indiferent de cat si cum muncesti.

Iar acum, cand hotiile incep sa fie si pedepsite de justitie (prea bland si de multe ori fara o recuperare reala a prejudiciului), grija maxima a PSD-ului este sa legalizeze hotiile: fara conflict de interese, fara abuz in serviciu, prim-ministru condamnat penal daca se poate si asa mai departe. Te apuca o greata greu de pus in cuvinte.

Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Lerua07

Sa faci politica sociala intr-o tara cu populatie saraca este un lucru bun si necesar, DAR... nu asa cum procedeaza PSD. Ce face acest partid este mita in masa data angajatilor de la stat si pensionarilor in detrimentul salariatilor din mediul privat si al generatiilor viitoare, ptr ca banii ptr cresterile salariale vor veni din :
- renuntarea la investitiile in infrastructura (autostrazi, sosele de centura, cai ferate, amenajeri funciare, turism, irigatii, mediu, etc)
- reducerea sprijinului ptr agricultura (ex : se taie 21% din subventia la motorina ptr agricultori)
- suspendarea investitiilor din fonduri europene, ptr ca statul nu mai are bani ptr partea de cofinantare;
- reducerea fondurilor ptr cercetare stiintifica, inzestrarea armatei, conservarea patrimoniului cultural, etc;
- cresterea gradului de indatorare al statului prin imprumuturi interne si externe alocate ptr consum (al generatiei actuale) in detrimentul investitiilor, datorii ce vor trebui platite de viitoarele generatii;
- fiscalizare excesiva, in principal a fortei de munca
- acceptarea tacita a exploatarii excesive a resurselor naturale (vezi... padurile)
Ori, toate acestea inseamna ca tara nu se va dezvolta, nu va progresa si va ramane in urma celorlalte tari, se va adanci discrepanta dintre venitul salariatului la stat si cel al salariatului la privat (net dezavantajat), nu se vor crea locuri noi de munca in industrie, agricultura si servicii (adica exact acolo unde se produce plusvaloarea), calitatea in sanatate si invatamant nu va creste, marginalizarea si exodul tinerilor va continua, etc, etc, etc.
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

The following users thanked this post: toma, Cosmin09

Offline enicky

Toata lumea isi doreste sa creasca nivelul de trai, sa creasca lefurile, sa ne apropiem mai mult de vestul Europei...

Eu as vrea ca legea salarizarii unice sa fie insotita si de legea evaluarii performantei angajatului... din nou vise. La stat leafa se ia indiferent de cat si cum muncesti.
             Pana la urma nu putem sta la infinit cu 100-200 euro salariu minim, pana cand patronii se vor "simti" sa-l creasca,  cei de stat nu pot ca n-au baza legala, iar preturile cresc constant !
     Ceea ce urmeaza ei sa faca este chiar asta : " La stat leafa se ia indiferent de cat si cum muncesti."
     Dar in acest moment la noi(unde lucrez eu) chiar se face evaluarea performantei care are efecte directe asupra veniturilor.
Sa faci politica sociala intr-o tara cu populatie saraca este un lucru bun si necesar,...... etc, etc, etc.

Punctele mentionate sunt de ordin general, dar prin politica sociala n-ar trebui sa se inteleaga acordarea de numeroase ajutoare care descurajeaza ocuparea unui loc de munca, cei asistati preferand sa stea degeaba(casnici) in loc sa munceasca si sa obtina venituri mai mari.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: toma

Offline bogdanzarnescu

Absolut perfect. Românul funcționează oricum pe principiul „după mine potopul”, deci ce importanță are ce lasă în urma lui?
Vor începe să fie importante aspectele acestea exact atunci când un loc de parcare în dreptul căruia scrie „Nu parcați, acces pompieri” va rămâne liber indiferent de aglomerația din zona respectivă. Adică niciodată.

Ah, apropos de asta. Duminică, la plecarea din București, în zona cartierului Militari, un Vitarist cu 69LPU a trecut pe roșu plin, la vreo 3 secunde de la schimbarea culorii semaforului, cu soția în dreapta și copil mic în spate. Dacă ești pe aici, sper să rămâi urgent fără permis.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14890
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Am si eu cateva comentarii la problema.
1.Si in bransa in care lucrez s-au instituit de peste 10 ani criterii de performanta la promovarea la treapta superioara. Uneori acestea sunt destul de greu de indeplinit incat esti nevoit sa stai pe loc destul de multi ani.
De anul trecut insa s-au adaugat criterii suplimentare (verificabile de oricine) si mai dure, care au afectat munca celor mai putin performanti si i-au avantajat pe cei mai merituosi. Diferenta maxima a fost de 30-40 %, care nu s-a reflectat la valoarea salariului, ci la norma de munca. Adica cei fara performante deosebite muncesc mai mult in acest an decat cei care au dovedit sarguinta si valoare.
2. Dupa stiinta mea, sindicatele din bransa nu au cerut de la guvern marirea salariilor, ci doar o pozitionare corecta fata de celelalte bresle.
3. Colegii mei din privat care stiu sau pot sa faca ce stiu sau pot sa fac eu in aceeasi meserie au salarii mai mari ca mine. Singurul avantaj este ca eu (teoretic) pot sa accesez "job"-uri suplimentare functiei de baza si sa-mi imbunatatesc venitul. Practic mai greu.
4. Nu sunt de acord cu marirea salariilor din sectorul bugetar fara precizarea surselor de finantare. Despre pensii nu ma pot pronunta. 
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline toma

Pana la urma nu putem sta la infinit cu 100-200 euro salariu minim, pana cand patronii se vor "simti" sa-l creasca,  cei de stat nu pot ca n-au baza legala, iar preturile cresc constant !
Salariul minim pe economie si legea salarizarii unitare sunt lucruri diferite.

Dar in acest moment la noi(unde lucrez eu) chiar se face evaluarea performantei care are efecte directe asupra veniturilor. 

Sunt curios cum functioneaza. Sunt niste prime/sporuri care se dau in functie de evaluare? A fost cineva concediat in urma unui rezultat dezastruos la evaluare?