Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 857024 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bogdanzarnescu

Lasă ironia mai jos.

Posibilități finannciare ale cui? Ale copiilor? Nu, ale părinților, care în lipsa educației, nu au un loc de muncă. Mai bine plătit sau deloc. Din aceeași lipsă de educație fac 5, 8 sau 12 copii. Care vor fi lipsiți de educație și inevitabil vor fi săraci.
Un copil sărac dar cu acces la educație, va avea un loc de muncă, își va permite măcar o chirie și va trăi civilzat, nu va turna 12 copii etc.

E clar? Lipsa educației duce la sărăcie, niciodată invers. De la exemplul de mai sus poți gândi multe alte situații și exemple, vei rămâne în același cerc vicios cu plecare de la lipsa educației.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

The following users thanked this post: miaunica

Offline Laurentiu

Lipsa educației duce la sărăcie, niciodată invers.
Si daca ai educatie dar nu ai loc de munca, de unde bogatie in afara de cea spirituala?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline dAlex

@bogdanzarnescu

Dupa parerea mea judeci prea dur oamenii fara posibilitati financiare, unde nu cunosti contextul.

Sunt familii in zona rurala care de zeci de generatii, poate din totdeauna, nu au avut posibilitati materiale. Evident ca daca n-au avut ce baga in gura, n-au avut nici acces la educatie.

Sunt unii care traiesc de mosi stramosi in zone atat de izolate, incat cu greu pot ajunge la o scoala chiar daca ar vrea. Traiesc de pe urma animalelor, a roadelor campului s.a.m.d. Oameni buni, si cinstiti pe care i-am cunoscut(nu in Timisoara!) dar nu au avut cum sa fie si educati.

Deci, saracia duce la lipsa educatiei. Si daca ti-as prezenta oamenii aia cu care am avut contact te-ai convinge si tu.
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

The following users thanked this post: BrSx4, Catalln

Offline toma

Si daca ai educatie dar nu ai loc de munca, de unde bogatie in afara de cea spirituala?

Vorbim despre persoanele cu varste mai apropiate de pensie sau de tineri?

Pentru cei cu varste mai aproape de pensie gasirea unui loc de munca se poate dovedi un lucru greu. In plus disponibilitatea acestora la relocare sau reconversie profesionala este redusa.

Daca discutam despre tineri insa nu este nici o scuza. Daca prin educatie intelegem ca stii sa faci ceva (nu doar ai o hartie care spune ca stii sa faci ceva) iti gasesti loc de munca in tara sau afara cu conditia sa nu fii lenes sau prost.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline NicNic

Lipsa educatiei e una, lipsa civilizatiei e alta.
Ar fi bine sa fim mai precisi la ce ne referim.

Lipsa educatiei nu duce neaparat la saracie:
Un hot sau un nesimtit nu este neaparat si sarac.
La fel cum poate si majoritatea politicienilor de la noi nu sunt saraci.

Nici saracia nu duce neaparat la lipsa educatiei:
Stiu oameni saraci cu o atitudine aleasa de crezi ca au urmat cursuri superioare de bune maniere.
Dar nu e asa, n-au avut aceasta sansa. Insa au avut parinti, vecini, apropiati ori rude care le-au oferit ceea ce trebuie.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: Catalln

Offline toma

Pefect adevarat ce ai spus dar afirmatia era in alt sens si sunt de acord cu Bogdan:

Daca nu ai scoala cu greu vei iesi din saracie ca individ, iar ca comunitate nici atat. Mecanismul este simplu - lipsa cunoasterii duce la imposibilitatea obtinerii unei slujbe care cere calificare si care se plateste bine. Deasemeni duce la dependenta de ajutorul de la stat si la o fi usor de manipulat (de tv, popa, primar, etc...). Copiilor tai cu greu le vei putea asigura accesul la cunoastere si intra in acest cerc vicios la randul lor.

Evident exista si exceptii.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline NicNic

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline miaunica

@NicNic , nu ma mira! Ei au Untold...noi Pasarea maiastra! ...dar cine da ora exacta?!  =))
cainii au stapan...pisicile au anturaj

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14890
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice