Autor Subiect: Se balbie motorul. Ce fac?  (Citit de 11146 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Se balbie motorul. Ce fac?
« Răspuns #50 : 21.Feb.2014, 09:34:33 a.m. »
...motor in 4 cilindri cu 8V care are o bobina centrala mare si dreptunghiulara din  care pleaca 4 fise. La o bobina din cele 4, scanteia chiar era era deloc sau aproape inexistenta.
Alte  motoare in 16v au 4 bujii.
Hai ca facem varza; nu mai intelege nimeni nimic si amestecam de acum bobinele cu bujiile si cu valvele (supapele).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline coby

« Răspuns #51 : 21.Feb.2014, 12:34:11 p.m. »
eu vorbeam de motor in 4 cilindri cu 8V care are o bobina centrala mare si dreptunghiulara din  care pleaca 4 fise. Au scos fisa cu fisa afara. Am vazut si cum arata scanteia data. La o bobina din cele 4, scanteia chiar era era deloc sau aproape inexistenta.
In cazul lui zice care are doua bujii.
Alte  motoare in 16v au 4 bujii.

Aflu lucruri noi ,  ca s a reinventat roata ... este patrata ca e mai buna   =)) , te pomeni ca fiecare bujie are cate o bobinuta montata in fisa , dupa bobina mare centrala ?!  =)) , sau ca nu toate motoarele in 4 cilindrii au 4 bujii , unele cate au ?? =))
« Ultima Modificare: 21.Feb.2014, 12:36:27 p.m. de coby »
auto si moto

Offline BXXENL

« Răspuns #52 : 21.Feb.2014, 12:50:49 p.m. »
Coby unele motoare au cate 2 bujii pe fiecare cilindru, sunt mai multe modele (alfa twin spark si smart fortwo 0.6 le stiu eu).

Deci L4, 16v 8 bujii, L3 6v 6 bujii.

• SX4 1.5
Alex

Offline coby

« Răspuns #53 : 21.Feb.2014, 02:33:08 p.m. »
Coby unele motoare au cate 2 bujii pe fiecare cilindru, sunt mai multe modele (alfa twin spark si smart fortwo 0.6 le stiu eu).

Deci L4, 16v 8 bujii, L3 6v 6 bujii.
In topicul asta este vorba de Ignis 1,3 nu de alte motoare ; da mi te rog un ex de motor montat pe Ignis cu 6 bujii si unul cu 8 bujii , merci
auto si moto

Offline george

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 263
« Răspuns #54 : 21.Feb.2014, 05:55:03 p.m. »
Masinuta a ajuns acasa :prty: Merge f.f bine... deocamdata :D Maine ies cu ea la un drum mai lung sa vad cum se comporta.

Offline george

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 263
« Răspuns #55 : 24.Feb.2014, 08:23:54 p.m. »
Alta mancare de peste :happy: Trage super, are suflu :x O sa-i schimb si filtrul de aer si uleiul la motor si va fi si mai bine.

Offline coby

« Răspuns #56 : 24.Feb.2014, 08:26:32 p.m. »
Bravo , bine ca s a rezolvat !
auto si moto