Autor Subiect: Se balbie motorul. Ce fac?  (Citit de 11140 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bradu075

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 36
Re: Se balbie motorul. Ce fac?
« Răspuns #10 : 15.Feb.2014, 04:55:01 p.m. »
Din nefericire cum e marca&masina asa e si reteaua service...praf si pulbere. Degeaba au testere daca nu stiu sa le interpreteze.

Dupa cum ti/am zis si pe PM cred ca ai un furtun crapat si trage aer fals pe undeva... decat sa mergi la un service tzutzuki mai bine te duci la o tiganca sa dea in ghioc, aia gasesete mai usor unde o fi hiba. Si eu am bagat bani si.mi ziceau cei de la Tg Mures ca e perfecta domle nici o eroare si a doua zi paf in nas direct...
DOMLE, chiar asa? Bine bă tataie, oricum nu contează...

Offline george_07

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #11 : 15.Feb.2014, 06:43:08 p.m. »
George, incearca si la alt service, chiar daca nu este reprezentanta, spune care-i problema. Putini cunosc schema si modul de functionare al motorului Suzuki. Atunci cand relantiul cade si motorul da sa moara, raspunsul este simplu: nu are oxigen care sa intretina ardere.
Ca si cum se obtureaza ceva, cauza, un senzor responsabil de clapeta de acceleratie, poate calculatorul greseste amestecul, cauza sonda care citeste oxigenul din amestec.
Intreaba la mai multe service-uri daca au mai reparat Suzuki, daca au schema motorului si vezi imediat daca au habar.

Bafta.
zarurile au fost aruncate!

Offline bradu075

• Newbie
  • *
« Răspuns #12 : 15.Feb.2014, 07:02:36 p.m. »
1.   Putini cunosc schema si modul de functionare al motorului Suzuki.
2. Atunci cand relantiul cade si motorul da sa moara, raspunsul este simplu: nu are oxigen care sa intretina ardere.

Bafta.

1. N-as zice, Suzuki face parte din grupul GM, adica e un fel de Chevrolet deci, in definitiv, Daewoo..tind sa cred ca nu mai au nici o treaba cu Japonia si japonezii, masinile astea.
2. Sau prea mult oxigen, care din cauza amestecului sarac are aceleasi simptome.
« Ultima Modificare: 15.Feb.2014, 07:06:13 p.m. de bradu075 »

Offline george

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 263
« Răspuns #13 : 15.Feb.2014, 07:10:11 p.m. »
Mersi. Am sa merg si la un alt service dar nu inainte de a vedea cu cei de la reprezentanta cum ramane cu faptul ca am luat o piesa la indicatia lor pentru a inlocui una care se pare ca nu avea nimic.  O sa le sugerez si faza cu oxigenul...
« Ultima Modificare: 15.Feb.2014, 07:11:52 p.m. de george »

Offline coby

« Răspuns #14 : 15.Feb.2014, 07:28:12 p.m. »
george : nu sugera nimic celor din reprezentanta ca mai rau faci ; o sa ti spuna ca de fapt toate trebuie schimbate etc , lasa i sa finalizeze ei fara " ajutor de la nimeni " ceea ce au inceput , in caz contrar , iti vei recupera banii . Crede ma : nu le da idei prostilor , ca aia si asteapta sa te mai usureze de bani ; un mecanic priceput iti va spune di start ce are masina fara ghicite - parerea mea .
auto si moto

Offline hugbear

« Răspuns #15 : 15.Feb.2014, 09:02:40 p.m. »
1. N-as zice, Suzuki face parte din grupul GM, adica e un fel de Chevrolet deci, in definitiv, Daewoo
Nu tocmai.
« Ultima Modificare: 15.Feb.2014, 09:04:35 p.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline bradu075

• Newbie
  • *
« Răspuns #16 : 15.Feb.2014, 10:46:50 p.m. »
Nu tocmai.

Pe principiul sanatos @Nu-i prost cine nu stie, e prost cine nu-ntreaba!@ am o intrebare: De ce?? :)

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #17 : 15.Feb.2014, 10:57:20 p.m. »
se pare ca Suzuki ramane o marca exotica chiar si in randul posesorilor  :(

Offline hugbear

« Răspuns #18 : 16.Feb.2014, 03:06:17 a.m. »
De ce?? :)
Suzuki nu "face parte" din GM, ci a avut un parteneriat in SUA cu GM pentru a utiliza componente GM acolo. Suzuki nu e Daewoo ci a vandut Daewoo in SUA (sub tutela GM) cu sigla Suzuki. La fel cum in Europa a vandut Suzuki sub sigla Daewoo (Daewoo Tico = Suzuki Alto CL 22).
De aici a aparut asocierea numelor Suzuki, GM si Daewoo. In rest nu au mai multe legaturi decat are Suzuki cu VW (care la un moment dat a detinut 19% din Suzuki)...
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline bradu075

• Newbie
  • *
« Răspuns #19 : 16.Feb.2014, 11:51:59 a.m. »
Da...ai dreptate acum vazui si io pe wikipedia niste chestii interesante http://en.wikipedia.org/wiki/Automotive_industry#By_manufacturer

Cica Țuțuki e a treia marca japoneză, inaintea lui Mițupiși și Mazda măsii de treaba. N/as fi zis.....