Autor Subiect: Se balbie motorul. Ce fac?  (Citit de 11141 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline george

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 263
Re: Se balbie motorul. Ce fac?
« Răspuns #20 : 17.Feb.2014, 07:39:25 a.m. »
Am uitat un detaliu, poate e important. In cele 5-10 minute cat face figurile astea, se consuma si foarte multa benzina. Cat despre chitante si devize nu am decat chitanta de la achizitionarea piesei de la ei. In rest, de la service, nu mi-au dat nik. :(
« Ultima Modificare: 17.Feb.2014, 07:42:30 a.m. de george »

Offline coby

« Răspuns #21 : 17.Feb.2014, 11:51:13 a.m. »
Am uitat un detaliu, poate e important. In cele 5-10 minute cat face figurile astea, se consuma si foarte multa benzina. Cat despre chitante si devize nu am decat chitanta de la achizitionarea piesei de la ei. In rest, de la service, nu mi-au dat nik. :(

Poate cel mai important detaliu  :-)) = sonda lambda este cea mai probabila de vina in acest caz !
Nu ai nici un deviz de lucrari cu manopera ?????? Pai tu de ce naiba ai platit ceva pentru care n ai fost facturat sau n ai platit defapt ??? Nu se intelege !?
« Ultima Modificare: 17.Feb.2014, 11:53:20 a.m. de coby »
auto si moto

Offline george

• Sr. Member
« Răspuns #22 : 17.Feb.2014, 12:03:07 p.m. »
M-am dus ca proasta in targ :-(( Initial am dat 70 de lei pentru diagnoza si apoi, cand a venit piesa, 70 la montaj. Nu mie de banii astia, cat de cei 365 de lei dati pe senzor. Daca reusesc sa ma inteleg cu ei la capitolul asta tot is multumit

Offline george

• Sr. Member
« Răspuns #23 : 17.Feb.2014, 12:05:30 p.m. »
Pe la 13.00 decolez spre ei si mai vb dupa aceea. Eu sper sa se rezolve cumva pentru ca il stiu pe seful de service ca un om corect. Sper sa nu ma insel :(

Offline george

• Sr. Member
« Răspuns #24 : 17.Feb.2014, 04:44:14 p.m. »
Asa cum speram, domnu cu pricina nu m-a dezamagit si trag nadejde ca problema se va rezolva convenabil pentru ambele parti. Au fost inlocuite bujiile si curatat egr-ul plus tevisoara care duce de la el in spatele motorului. MUUlta mizerie. Bujiile mele, desi le-am schimbat anul trecut in toamna, erau proaste mi-a spus mecanicul. Acum au pus ei unele originale sa vedem daca in urmatoarele trei zile mai apare problema. "Norocul" meu a fost ca masina a inceput sa faca probleme in drum spre service si nu i-a trecut nici cand am ajuns acolo, iar oamenii au avut posibilitatea sa vada exact simptomele. Citez "Merge parca in 3 cilindri...". Acum urmeaza sa ard benzina si sa-i anunt daca au mai aparut sau nu probleme.

Offline george

• Sr. Member
« Răspuns #25 : 17.Feb.2014, 04:52:21 p.m. »
Daca am cum sa pun un mic filmulet pe care l-am facut in drum spre service, in ideea ca isi revine pana ajung la ei...  Nu e mult, cateva secunde ca eram in coloana si trebuia sa stau cu o mana pe frana de mana. Ideea e ca imediat ce luam piciorul de pe acceleratie, se oprea motorul... De fapt sunt 2 scurte, scurte. Primul cand se ridica acul o acceleram in gol, iar in al doilea se vede ce se intampla cand luam piciorul de pe acceleratie. Filmul are vreo 800 si ceva de kb
« Ultima Modificare: 17.Feb.2014, 05:00:34 p.m. de george »

Offline coby

« Răspuns #26 : 17.Feb.2014, 07:59:52 p.m. »
Deci tot ai luat o tzeapa cu senzorul de turatie .... te au mai si incaltat cu bujii ( probabil scumpe ) ; in final merge fara balbaieli au ba ?
auto si moto

Offline mxxa

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1459
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #27 : 17.Feb.2014, 10:13:09 p.m. »
Daca am cum sa pun un mic filmulet pe care l-am facut in drum spre service

Salut,
am citit acest topic si imi pare rau pentru neplacerile provocate de cine stie ce... coroborate de maiestria mecanicilor nostrii. Sper ca intr-un final sa-i dai de cap problemei, cu costuri cat mai scazute. 6 ani am condus si eu in Ignis 1,3 4x2 si din cate tin minte de doua ori am patit
ceva asemanator, a scazut turatia catre 2-300 rot/min dar nu a murit motorul, asta dupa un drum lung si alert, ajungand in oras si impunand un alt regim de turatie.

Aici direct nu poti pune filmuletele, trebuie sa le urci pe youtube si de-acolo copiezi link-ul aici.

Offline george

• Sr. Member
« Răspuns #28 : 18.Feb.2014, 04:20:06 p.m. »
Bujiile, deocamdata, au fost puse provizoriu, fara sa le platesc, dar nu e de la ele =)) Este una dintre bobinele de inductie :D. Au luat una de  pe un alt Ignis si motorul a mers f bine, iar cand au pus-o pe cea veche iar a inceput sa tremure. Bobina nu dadea scanteie.
Nu pot sa spun ca am ramas gaura pentru ca mi-au mai facut neste treburi pe la motor fara sa mai platesc ceva, iar la bobina de inductie, scumpa cu multi, multi draci, mi-au facut o reducere substantiala. Asa ca daca trag linie, am iesit in minus doar cu orele petrecute la ei in service, da am mai invatat si  eu una alta cu ocazia asta B-).
Chiar daca s-a strecurat o eroare in toata aceasta poveste, au fost destul de domni sa faca in asa fel incat sa-mi fie si mie bine, chestie pe care am apreciat-o :)
« Ultima Modificare: 18.Feb.2014, 04:21:53 p.m. de george »

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14837
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #29 : 18.Feb.2014, 04:46:48 p.m. »
Acum, dupa atatea emotii,  ne spui si noua de la ce reprezentanta sunt domnii care ti-au rezolvat problema?

Sent using Tapatalk 2

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice