Autor Subiect: CUM SA PROTEJAM MASINA *** mici inventii  (Citit de 12634 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bogdanb

Re: CUM SA PROTEJAM MASINA *** mici inventii
« Răspuns #60 : 18.Mar.2010, 10:26:05 a.m. »
Eu nu am inteles ca ar fi vorba de doua schimburi de filtre, ci de unul singur o singura data. Adica, atunci cand tu arunci filtrul vechi si uleiul uzat, el vrea sa arunce doar filtrul vechi, dar uleiul sa nu-l arunce, doar sa-l improspateze.
(nu ca asa ar avea vreo logica, dar e o alta supozitie) - caz in care ar fi o inventie destul de nefericita, zic eu...
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline Laurentiu

« Răspuns #61 : 18.Mar.2010, 10:52:22 a.m. »
...el vrea sa arunce doar filtrul vechi, dar uleiul sa nu-l arunce, doar sa-l improspateze.
Si de aici rezulta 2 schimburi de filtre (la 7500km) la un schimb de ulei (la 15.000 km).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline BXXENL

« Răspuns #62 : 18.Mar.2010, 11:51:34 a.m. »
Da, doua filtre la 15 mii, plus completare de ulei la 7500. Mie mi-a suras ideea deoarece nu aveam incredere ca filtrele astea de 20 de lei ar fi bune pt 15 mii de km. Nu imi bazez parerea pe nici un fapt concret, doar asa mi s-a parut mie, ca uleiurile au mai avansat ce au mai avansat, si sa zicem ca ar tine 15 mii in conditiile de drum si trafic din Romania, dar parca in filtre nu e cine stie ce tehnologie.

Ma rog, eu in felul asta cu 20 de lei in plus imi schimb filtrul la 7500 si completez cu uleiul care altfel s-ar risipi.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Sakura77

« Răspuns #63 : 25.Mar.2010, 10:57:09 a.m. »
am terminat fabricarea si montajul la filtrul de care vorbeam mai demult, a durat ceva deoarece a trebuit sa confectionez o teava de admisie aer cu loc pentru senzor MAF
componente 
-teava inox
-filtru MAN (am optat pentru un filtru de hirtie deoarece am citit ca hirtia filtreaza mult mai bine aerul decit bumbacul folosit la filtrele k&n, injen sau similare)

....  primele impresii

masina trage mult mai bine
- cind  vrei sa urci o panta
- la 100 km/ora cind esti in a V a si vrei sa intri in depasire

cit despre consum, nici nu scade nici nu creste, nici-o diferenta
cu privire la sunet ,,, nu prea e diferenta mare cu ce era inainte , parca un pic mai zgomotoasa

urmeaza sa izolez partea de sub filtru ca sa nu mai traga aer cald din compartimentul motor

iata si foto

Post Merge: 25.Mar.2010, 12:12:35 p.m.
am gasit un link interesant petru accesorii Sx4

http://www.autoanything.com/car/suzuki/sx4/96A1A31A9210A2008.aspx
« Ultima Modificare: 25.Mar.2010, 12:12:36 p.m. de Sakura77 »
Sx4 1.6 GS 4WD

Offline andrei_a9

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 264
« Răspuns #64 : 26.Mar.2010, 11:41:09 a.m. »
nu se va murdari mult mai repede?

Offline Sakura77

« Răspuns #65 : 27.Mar.2010, 07:01:26 a.m. »
nu , nu are cum , ba chiar mai greu  pt ca are suprafata de filtrare de 2 ori mai mare decat cel original
si chiar daca s-ar murdari , filtrul din capat este MAN ,  costa 28 lei (fata de 70 cel din service)  si imi permit sa il schimb si la 10.000 km  ;)
Sx4 1.6 GS 4WD

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Gen: Bărbat
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #66 : 28.Mar.2010, 02:03:57 p.m. »
Va rog,haideti sa pastram discutiile despre filtre in topicul respectiv.Nu inteleg de ce se discuta aceleasi chestii in 2 locuri.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline Sakura77

« Răspuns #67 : 30.Mar.2010, 09:26:36 a.m. »
Va rog,haideti sa pastram discutiile despre filtre in topicul respectiv.Nu inteleg de ce se discuta aceleasi chestii in 2 locuri.
ok
ideea e ca nu este un filtru k&n, nu e un filtru sport , ci un filtru de hirtie de calitate cu o suprafata mai mare de filtrare , care ajuta masina sarespire mai bine

comparativ cu cel stock asta are suprafata de 2,5 ori mai mare
Sx4 1.6 GS 4WD