Intotdeauna am fost adeptul utilizarii de consumabile de calitate in detrimentul "aditivilor" sau a "dispozitivelor minune".
Nu cred ca un aditiv minune, "facut" pentru N tipuri de masini ia in considerare o gramada de factori specifici fiecarui tip de motor (forte, temperaturi si variatii de temperatura, materiale cu care intra in contact, tipul de ulei/alte lichide utilizate cu care interactioneaza)
Personal incerc sa folosesc cele mai bune consumabile pe care mi le permit in momentul achizitiei (lichide plus filtre).
In ceea ce priveste "dispozitivele minune" ganditi-va simplu: unde e mai multa inginerie?
a) - in a realiza un motor cu distributie variabila?
b) - in a realiza o chestie care poate face "nimic" cu mare succes, pentru ca "avantajele" sunt atat de greu cuantificabile, nu din cauza ca ar fi multe (cel mai probabil nici unul), ci, eventual din cauza multor zecimale de dupa un zero mare 0.
Daca ati raspuns varianta b) - pot parafraza pe memorabilul Gheorghe Dinica, in Filantropica:
"Ati pus botul? V-am luat banii!!!"
Personal sunt in consens cu Laurentiu - mi se par cele mai usor de argumentat lucruri de facut pentru a ne proteja masinutele si in plus, culmea, sunt gratis!
In ceea ce priveste plasuta de sarma pusa in fata radiatorului - trebuie avut in considerare faptul ca daca ochii-s prea mici (a plasei) din cazua turbulentelor create la anumite viteze, e posibil ca aerul care reuseste sa treaca de sarma sa fie insuficient pentru racirea optima.
In cazul in care se observa ca temperatura de lucru (sau intervalele in care intra in functiune minunatia aia care ne raceste motorul) trebuie incercat si cu o plasuta cu ochiuri mai mari (eventual una cat mai apropiata de cea care se afla in spatele calandrului - pusa de producator).