Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 650861 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Normal ca o taraganeaza, unde naiba mai gasesti o proasta ca Dancila sau un fraier ca Daea ca sa-i pui prim-ministru?   :-))
Doar cu o mutare de asta "soc" le-ar putea da mat astora de la pesede, ca în rest le-am cam vazut pe toate.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
 

Offline enicky

Normal ca o taraganeaza, unde naiba mai gasesti o proasta ca Dancila sau un fraier ca Daea ca sa-i pui prim-ministru?   :-))
   Acu' ce sa-nteleg? Ca tot prosti d-astia au si ei?! :-)) Sau ca n-au altceva mai bun?! :-))
Daca tot le-ai dat m...e pana acum, trebuia sa fi pregatit cu ceva acolo, o maslina, un scobitor strain... Zic si eu.
   Sau s-aplica vorba : "rau cu rau ,dar mai rau fara rau" ?! Sper ca nu.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 

Offline rexkrokiDAU

Dacă o să fie mai rău rămâne de văzut. Dar e normal să existe o perioada de tatonări și negocieri. Dacă nu trece propunerea e până la urmă un exercițiu democratic, bazat pe votul parlamentarilor actuali. Nu înțeleg de ce atâtea văicăreli.

Offline shpeedy

Printre multe altele:
  Aici sunt mai multe aspecte de discutat :
In primul rand acest interimat trebuia sa tina maxim 6 luni, pana ce M.S. organiza concursurile de presed. si vici.
In al doilea rand prin iunie au fost un val de demisii ale unor sefi din agentie care nu prea isi facusera treaba.
Agentia este sub MS care el aproba organigrama si organizeaza concursul ptr. presed. si vici si probabil era nevoie de o "scurta" reorganizare.
De ce numire chiar si temporara a unui manager care nu avea studii de specialitate, plus varsta frageda, asta este raspunderea ministrului.(probabil a fost singura pila disponibila la moment)
In al treilea rand in organizarea unui concurs(mai ales la acest nivel!) trebuie respectata o legislatie si eu chiar nu  cred ca un angajat din minister isi asuma sa incalce legea, ptr. ca isi pierde painea. Ministrul sau Secretarul de stat sunt "politici", vin si pleaca, dar cu angajatul stau altfel lucrurile.
In al patrulea rand postacul de pe FB nu stie(sau se face ca nu stie) ca medicamentele se prescriu de medic nu de farmacist ! Probabil ca el se duce (doar!) la farmacie, cere o pastila de cap si de aici si ideea ca farmacistul "reglementeaza" medicamentele.
 Rolul si rostul farmacistului nu trebuie confundat cu cu cele ale medicului, iar Agentia Medicamentului nu trebuie confundata cu farmacia din colt !(cum se cam intampla in romanica)
In al cincilea rand daca tot faci apel la lumea civilizata, vino cu exemple solide, de legislatie de organizare din statul X sau Y, nu cu discutii "la tigara".
  Nu stiu unde vade el marsavia(nu iau eu apararea guv. si psd), dar sa fim totusi corecti : daca azi s-au scos la concurs, examenul este peste vreo 2 saptamani, deci timp suficient sa dispara guvernul cu pilele aferente !
   Parerea mea este ca nu toti cei care injura psd-ul, (chiar daca au dreptate!) sunt persoane etalon, pe care sa le putem lua ca exemplu.

Frica mi-e ca esti (cel putin) naiv, @enicky, daca tot continui sa vezi lucrurile in aceasta 'lumina'...

Ar fi fascinant de studiat/analizat (daca nu ar fi tragic) acest comportament de aparare a unui sistem bolnav, in conditiile in care scaparile/limitele acestui sistem au ajuns sa se traduca in morti - morti in spitale, morti pe strazi, morti de pe urma criminalilor scapati, morti de pe urma iresponsabilitatii/incompetentei/hotiei/coruptiei/lipsei de educatie/deprofesionalizarii/indobitocirii...

Tot citind despre instaurarea regimurilor totalitare (nazism, comunism) in decursul istoriei, m-am intrebat cum a fost totusi posibil ca trecerea la tiranie sa se faca cu instrumente aparent democratice; de pe urma a ce vad si pe acest forum, si pe social-media, raspunsul este oamenii - sunt oameni dispusi sa inchida ochii, sa-ti spuna ca negrul e alb, ca intunericul e lumina samd., fara cea mai mica urma de decenta, de bun-simt (da, nene, stai acolo unde esti, ia-ti banii aia luna de luna, atat cat o sa mai fie, dar macar ai minima decenta de a nu mai deschide gura in apararea unui sistem corupt si bolnav).

In mocirla morala in care se gaseste acum societatea romaneasca, dupa trei decenii de "democratie originala", de distrugere a educatiei, a conceptelor de munca si meritocratie si a unui sistem de valori cat-de-cat corect, pentru cine este dispus sa vada dincolo de prima impresie, se pot identifica cateva repere de profesionalism in domeniile importante - in educatie, in sanatate, in economie, in finante, in cultura, in analiza politica, in justitie. Unul dintre aceste repere, pe care il urmaresc de cativa ani este si "postacul de pe FB" Vlad Mixich - omul a studiat, a predat, a facut cercetare, a facut practica si a fost implicat in proiecte din Statele Unite si din tarile nordice, fiind acum parte a Agentiei Europene pentru Securitate și Sanatate în Munca. Mda, cam asta e 'talentul' de care da dovada aceasta natie - sa-si 'exporte' oamenii capabili sa se bucure europenii de ei, in timp ce domeniile de activitate corespunzatoare din tara se indreapta cu pasi repezi spre colaps (exemple mai vechi - Caragiale a murit la Berlin, Brancusi la Paris, exemplu mai recent - Kovesi a ajuns primul procuror-sef european).

PS: guys, ce s-a intamplat cu "don't feed the troll!"?!
La un individ incapabil sa treaca peste chestii intamplate in urma cu aproape un deceniu in urma (taierea salariilor bugetarilor), care recita dintr-o retorica cel putin dubioasa cu referire intamplari de acum peste doua decenii, voi cautati o inlantuire logica si argumentata?! =)) :ad sub masa:
« Ultima Modificare: 21.Oct.2019, 10:49:41 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X
 

Offline f.cristi

La un individ incapabil sa treaca peste chestii intamplate in urma cu aproape un deceniu in urma (taierea salariilor bugetarilor), care recita dintr-o retorica cel putin dubioasa cu referire intamplari de acum peste doua decenii, voi cautati o inlantuire logica si argumentata?! =)) :ad sub masa:
=))
Daca "taceai"....sau "gura pacatosului"...
Sa-mi spui ce nu e adevarat de acolo. Si, atentie, articol scris in 2016 !

Offline ntire2000

Pâna una-alta, cam asta e "reforma" din justitie pe care au facut-o pesedeii.

Cine sunt cei trei bărbaţi prinşi la furat de pădurarul măcelărit în Maramureş: „Nimeni nu spune că unul dintre ei este nepotul prim-procuroarei din Tg. Lăpuş“

https://adevarul.ro/locale/baia-mare/cine-cei-trei-barbati-prinsi-furat-padurarul-macelarit-maramures-nimeni-nu-spune-unul-nepotul-prim-procuroarei-tg-lapus-1_5daad3e1892c0bb0c6b769a3/index.html

Adica doamna asta

Maramures: Procuror acuzat ca fabrica dosare penale, in timp ce infractorii ii scapa printre degete

https://ziarmm.ro/maramures-procuror-acuzat-ca-fabrica-dosare-penale-timp-ce-infractorii-ii-scapa-printre-degete/

Pe Codruta au "prins-o" repede, pe asta n-o vede nimeni, nu?
Tare ma tem ca nebuna de Codruta a vrut sa reformeze sistemul si sistemul a "ripostat".
Acuma ca a ajuns la UE n-o sa o mai poata nimeni opri, nu-i asa?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
 

Offline f.cristi

Tot cu pesede-ul are legatura, nu ?

Offline Fujitsu

Bine, articolul lui Năstase e cam răutăcios. Pretenția că numai unii ar avea experiența vieții și a politicii nu e chiar ok.
Trebuie și în politică sa vina oameni noi, tineri, cu alte concepții și care vor avea 4 ani la dispoziție să arate ce pot.
Guvernul tehnocrat a încercat să schimbe câte ceva, dar timpul a fost scurt.
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4
 

Offline enicky

  Eu incerc sa nu fiu naiv si nici sa pic in dreapta sau in stanga, sau sa "apar un sistem corupt si bolnav", am si specificat daca ai observat, incerc doar sa fiu echidistant, dar in opinia mea "nimeni nu-i perfect" si respectivul daca tot este  expert presupun ca a descoperit lipsurile legii mai demult si ar fi putut sa gaseasca o parghie(prin opozitie) sa schimbe legea.
   Iar "mocirla morala in care se gaseste acum societatea romaneasca", are deja vreo 15 ani daca ma-ntrebi pe mine, chiar daca s-a mai jubilat nitel c-am intrat in UE, in NATO... frectii la picior de lemn.
   Personal am trecut de perioada romantica, cand credeam in variante ipotetic-idilice, in care va curge atata miere pe strada, daca vine partidul X sau guvernul Y, incat  va ajunge pana la noile mele arcuri !
   Problema este ca cei din afara, ca intotdeauna, ii baga in aceeasi oala atat pe angajatii intrati corect prin concurs, cat si pe sefii pusi politic, ceea ce este total gresit.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 

Offline f.cristi

1 an de zile n-a fost suficient macar sa initieze o directie pozitiva astfel incat lumea sa nu se indrepte spre PSD ? Chiar asa ?