Autor Subiect: scartait roata  (Citit de 8047 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Marci

Re: scartait roata
« Răspuns #10 : 18.Iun.2019, 12:49:09 p.m. »
Sa va impartasesc experienta mea cu placutele de pe spate. In iarna cand rulam cu viteze mici, pana in 20km/ora auzeam mai degraba un fluierat strident, cand franam acest zgomot disparea. Am dat jos rotile , au fost curatate placutele, etrierii si dupa 2 zile fluieratul a reaparut.  In timp s-a accentuat, in sensul ca a inceput sa se auda si la viteze mari 100/h. Cudat  era ca  in momentul franarii dispareau sunetele. Solutia a fost schimbarea placutelor pe spate, am pus placute ATE, care m-au costat cu manopera aprox. 200 lei.(nu in reprezentanta). Discurile aratau excelent, nu prezentau urme,santuri. Mecanicul zicea ca de vina era natura materialului din placute, era prea dur, prea mult fier. Si uite asa am aruncat placute originale care mai mergeau 20.000 km. Apropo. pe fata inca am placutele originale, care au 63k. Inca merg f. bine, dar in cateva saptamani le voi schimba tot cu ATE.
  • S-Cross 1.4 AllGrip, ex. S-Cross1.6 Premium AllGrip

The following users thanked this post: ..., kellogs

Offline rzv

« Răspuns #11 : 18.Iun.2019, 01:57:47 p.m. »

Schimbat placutele la sevice de cartier cunoscut , totul impecabil, 300 lei - placute noi ATE cu tot cu manopera si factura .
   300 =placute+manopera ?!!! Eu doar placute am gasit la pretul asta. De unde ai luat, da si tu un link.

Pai eu nu am luat nimic . Oamenii din service au comandat placutele de la furnizori...sida am dat 300 lei (placuteATE , manopera,factura cu tva...ca tot este pe firma masina.
probabil ca iesea mai ieftin in varianta mica intelegere dar ....
  • Vitara 1,6 4x4 Luxus AT / Mitsubishi L200 Instyle AT

Offline NicNic

« Răspuns #12 : 18.Iun.2019, 02:21:20 p.m. »
, desi in 30 de minute le schimb si eu in fata blocului).

Mie imi ia 30 minute doar sa golesc portbagajul, sa ajung la cric ... :D
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline bisti

« Răspuns #13 : 18.Iun.2019, 02:29:49 p.m. »
Calculul e facut cu sculele la vedere :D Am cric hidraulic de 3 tone si in 2 minute e pusa masina pe capre, partea din fata.

Offline ...

« Răspuns #14 : 18.Iun.2019, 02:41:58 p.m. »
Daca erai din BV, te chemam contra cost sa imi verifici si cureti etrierii, si cu asta bisti basta.

Offline bisti

« Răspuns #15 : 18.Iun.2019, 02:51:50 p.m. »
Daca le caram dupa mine imi faceam service :D

Le am la tara si acolo imi fac de lucru la masina cand pot + schimbat rotile primavara/toamna.

Offline ...

« Răspuns #16 : 17.Iul.2019, 10:25:16 a.m. »
Scartaitul metalic nerezolvat la reprezentanta, in ciuda celor doua interventii si a curatarii franelor (fata, nu si spate, dar mi-e greu sa cred ca pe spate sunt probleme la 50k km), m-a bantuit in tot concediul, dar nu apare tot timpul, si asta e cel mai enervant. Am parcurs sute de kilometri fara zgomote, utilizand frana, apoi iar aparea scartaitul, la viraj stanga si viteze mari e cel mai pronuntat, dar si la drum drept. Iar disparea o perioada. Daca e de vina martorul de uzura, e de cel mai mare kkt sa avertizeze doar uneori, nu constant. Franarea este foarte buna in continuare. Cred ca o sa ma programez saptamana viitoare la vreun service de cartier, sa o ridice pe elevator si sa se uite la toate placutele.

Offline smiley

« Răspuns #17 : 17.Iul.2019, 10:53:33 a.m. »
Daca etrierii sunt ok si revin dupa ce iei piciorul de pe frana, nu vei rezolva problema asta decat daca schimbi discurile si placutele.
Sau astepti si e posibil sa treaca de la sine.

Vitara Passion AllGrip 2018 1.4 Boosterjet White
Opel Astra H 2004 1.4 XEP

Offline ...

« Răspuns #18 : 17.Iul.2019, 10:59:28 a.m. »
Cum calc usor pedala de frana, cum dispare zgomotul, dar imediat reapare. Dupa viteze de 110 km in sus dispare de la sine, uneori apare dupa plecarea de pe loc, alteori, deloc. Nu sunt deloc incantat de ideea de a schimba discurile la 50k de kilometri. Placutele hai sa zic ca le schimb, dar daca nu dispare zgomotul, n-am facut nicio branza.

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #19 : 17.Iul.2019, 11:17:19 a.m. »
Nu de de la discuri sau placute e de la tabla aia de keke care strange jeg
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

The following users thanked this post: ...